Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Buď v klidu. Doktoři ví občas prd. Já taky chodím raději k více doktorům, když si nejsem jistá, abych měla víc názorů. Víc hlav prostě víc ví. A že se občas doktoři vztekaj? No a co platím si je!
buď ráda, že jste pryč a snad se vše obrátí k lepšímu
už se na něj vykašli, nervy Ti za takového „doktora“ opravdu nestojí ![]()
Kašli na něj, na vo.a. Každý doktor musí být i trošku psycholog. A když je to debil, pryč od něj. Nekaž si večer ![]()
Vůbec si s tím nepřidělávej starosti a soustřeď se na malou. Kdyby to byl profesionál, tak se tak nikdy nechová… Máš právo na druhý názor, tak toho využij. Snad vám nový neurolog pomůže a bude líp! ![]()
Hele, já v jisté vývojové době taky moc nesdílela léčebné postupy vyhlášené místní neuroložky a šla jinam. A kdokoli si ode mne může vyslechnout, že ať je paní doktorka odbornice nad odborníky, mně prostě nesedla, a hotovo. „Nový“ lékař bral tento fakt v respekt, tedy že jsme zdrhli do paní doktorky a taky to, že prostě ona má fakt jméno a úspěchy, takže tady je prostě fakt asi opravdu jen nějaká osobní nesympatie. A šlo vesměs o to, že shledal stejný problém, jen to pojal jinak a nabídl mi jou rehabilitaci. Takovou, která bavila nás oba, bylo to spíš hraní než nepříjemné cvičení Vojtovky a … výsledky byly vidět velmi brzy. (Tím nechci Vojtovku ani paní doktorku nějak znevážit, fakt ne!)
Takže podle mně jde prostě dost nejen o odbornost lékaře (nebo neodbornost), ale zejména o to, zda mu rodič důvěřuje. A jakmile máma cítí jen stín pochybnosti, tak to je prostě v loji. Takže máš můj hlas, že jsi udělala dobře a požádala o konzultaci jinde.
Silky, vaše trápení sleduju a často na vás myslím. Moc držím palečky ať změna doktora pomůže
a s tímhle se opravdu nezabývej, to ti za ty nervy nestojí, máte svých starostí dost ![]()
Asi uražená hrdost od něj, to by měl ustát, ale nefér se zachovala ta vaše doktorka, že mu to hned zavolala. Je správné říct lékaři, že chceš ještě názor odjinud, ale měl se to dozvědět od tebe a ne takhle. Ještě by mě zajímalo, kolik je valé Váje. Zaujal mě závěr, že je malá o 1-2 měsíce pozadu, to mi přijde při dost individuálním vývoji dětí zvláštní (pokud se nejedná o úplné pidi mimi).
Díky, holky.
Malé Váje je 6,5 měsíce. Valička se přetáčí, víc tedy vlevo, vpravo jen vyjímečně. Točí se jako hodinky, ale i na druhou stranu, ikdyž taky míň, když jí dáme prsty, tak se skoro přitáhne do sedu (sama), natahuje se po hračkách. Když se točí a odráží, tak „couvá“…
Nejlblbější na tom je, že když se Vája narodila, tak mudr říkal, že je slabě hypertonická, hned jsem se ho ptala, jestli nemáme cvičit Vojtovu metodu, tak mi řekl a i naspal do zprávy, že cvičení, ani plavání, výslovně nedoporučuje prý mám nastolit režim, jen mi neřekl, jak u ubrečeného, vzteklého miminka mám postupovat. Ptala jsem se ho na Karpovu metodu, tak mi sdělil, že to je blbost a že by vydavatele zažaloval. Teď mi dokonce navrhoval, ať si pořídíme kolíbku, že by to mohlo pomoc…
Silky, na základě toho, co píšeš nechápu, jak mohl napsat, že je pozadu
moje malá tohle dělala asi tak v tu stejnou dobu, možná o týden deset dní dříve a taky se točila více na jednu stranu, ovšem nedlouho na to (cca dva týdny) začala lézt, sedět a stát..
jinak malá byla taky dost uplakaná a dráždivá, u nás pomohl režim a nabitý program
pořád jsme někde chodily, ale zas se to nesmělo přehánět, prostě každý den něco ![]()
Silky, my jsme teda neměli až takové problémy jako vy, ale malý je taky hodně uplakané mimčo a Karpova metoda nám hodně pomohla. Mě čtení té knížky tak nabíjelo positivismem, že mám pocit, že jsem to pak přenášela na malého (četla jsem ji po nocích na záchodě, jindy nebyl čas…
). No a taky mám dobrou zkušenost s nabitým programem, jak píše sterezie. Zjistila jsem, že ve společnosti je malý hodnější. Má to tu nevýhodu, že mi nikdo nevěří, když si stěžuju, jak je to náročné a že věčně brečí…
Silky hodně síly, musí to být nárocné, ale musíme věřit, že z toho ti naši prcci vyrostou ![]()
Tak jestli tohle všechno Vája dokáže a je „pozadu“ tak to nevim co by napsal o naši malé ![]()
Na změnu lékaře má člověk právo, nemusí se původnímu ani zpovídat ani omlouvat, podle mne se ztrapnil když se ti přiznal že to ví ![]()
Jinak, úpřimně přeji, aby se potvrdila jeho slova, že je malá v pořádku.
No a k té kolíbce, třeba by to mohlo pomoct, my máme v obyváku cestovní postýlku se závěsným lůžkem a když už fakt nemůžu tak houpu a houpu ![]()
Taky si nemyslím, že co popisuješ, že Vája umí, je opožděné. Náš prcek byl taky hypertonickej, pěstičky měl div ne ještě v roce, uřvanej byl pekelně (a přesně, jak píše Markéta, ve společnosti se choval jako výlupek cností, tak jsem vypadala, že jsem padlá na hlavu, když jsem si stěžovala, jak jsem z něj občas na mraky). Vlastně uřvanej je furt, vzteklej jak prase, neposedí na místě, kolize s podlahou či nábytkem má několikrát za hodinu, ale což, každý nemůže mít nejhodnější dítě na světě, my jsme se smířili aspoň s nejkrásnějším ![]()
Ahoj maminky,
několikrát, hodněkrát, jsem tady řešila, jak na naší maličkou, protože to, co zažíváme, je dost drsný…
No, abych se dostala k jádru pudla. Chodíme na neurologii, ale jelikož pan mudr si asi navidí do pusy, tak jsem na radu přední neuro primařky pro dospělé, chodí k ní můj tatínek s parkinsonem, kontaktovala prý jednoho z nejlepších dětských neurologů u nás v kraji.
A jelikož v Čechách nejde nic snadno, tak jsem musela požádat naší dětskou mudru o doporučení, byla milá, žádný problém… Jenže! Ihned, jak jsem opustila ordinaci, tak volala neurologovi, že chci na vyšetření k onomu vyhlášenému lékaři. A jelikož jsme za dva dny šli na kontrolu s malou k našemu neurologovi, tak první, co nám řekl mezi dveřmi bylo, že chceme jinam, jo? Tak jsem mu slušeně vysvětlila, že chci jen druhý názor, protože Vája je čím dál vzteklejší, nespavější a tak.
Zkontroloval ji a do očí nám řekl, že je v pořádku, vytiskl zprávu a nashle. A jelikož píše poměrně obsažné zprávy, tak v té jeho miničekárně na čtení není čas ani prostor. Proto mě totálně vytočilo, když to jeho „je naprosto v pořádku“ znělo ve zprávě, že malá je asi 1 - 2 měsíce pozadu. Tehdy mi docvaklo, že jednak naše mudra je jeho bývalá kolegyně z nemocnice a za druhé, kryje si záda, aby nevypadal jako blbec před tím uznávaným doktorem.
Holky, jsem vzteklá, protože co návštěva, tak nám neurolog říkal, jak je Vája v pohodě, jen dráždivá, dost NAPŘED… A to nemluvím o tom, když jsem mu říkala, jaké máme problémy se spaním, že malá téměř nespí. Řekl, že po neurologické stránce je v pohodě a že my máme problém, ho vůbec nezajímá, tak nám to řekl. Dovolila jsem si mu totiž říct, že Vája je třeba 20× za noc vzhůru a že už nemůžu, manžel se musí vyspat, jinak udělá v práci chyby a vyhodí ho a my půjdeme bydlet pod most. Absolutně nezájem…
Omlouvám se, je to obsažné a spíš na deníček, ale jsem tak navztekaná, ne, spíš ohromným způsobem zklamaná, co to u nás může léčit…