A zase ta kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
A zase ta kaše
Zdravím všechny online maminky při pátečním večeru..
Chtěla bych se zeptat. V jiných diskusích a odpovědích jsem se dočetla, že děláte malým kaši např.ze 150/180/210/.....ml vody, některé maminky psaly, že dávají i 300ml kaše na noc. Měli jsme Sunarku na dobrou noc,(porce se dělá do 150ml vody + 50g kaše), dělala jsem malému do 180ml vody (+60g kaše), a teď mám koupenou Hami v akci a ta se dělá porce jen do 130ml vody + 50g kaše. Jelikož malý je opravdu „žrout“ (promiňte mi ten výraz), udělala jsem mu do 210ml vody (+80gkaše), abych dodržela poměr, aby to bylo husté jako při zmiňovaných 130ml vody + 50g kaše, což bylo, no ale těch 80g se mi zdá strašně moc..
No, ale zaprášilo se a ještě pofňukával.I po odříhnutí.
Vy co děláte obdobné nebo větší množství, jakou děláte konzistenci..?Kolik dáváte té kaše..?Krmíme lžičkou, takže to nechci dělat úplně řídké.A ještě dotaz k pití. Malý má 8měsíců a kousek a pořád mi nic nechce pít, čaje, vodu, koupené řeďěné šťávy, nabízím X krát za den a jediné, co mi teď da dny pije je čerstvý jablečný mošt ředěný vodou. Nenapadá mě důvod, proč by se neměl dětem podávat nebo..?Ani různé hrníčky nepomáhají..
Omlouvám se za slohovku a přeji hezký večer
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já dělám kaši ,,od oka,,.. ![]()
Nikdy jsem vodu ani prášek neodměřovala. Hustota musí být přiměřená, protože když je řídká, tak tatínek nadává, že to teče a když je hustá tak se holkám zvedá žaludek. ![]()
Množství dávám podle potřeby - dokud otvírají pusu tak krmíme.
Pití bych až tak moc nehrotila, jestli je ten mošt dětský, nevidím problém. Osmiměsíční dítě by za den mělo sníst a vypít celkově okolo 1000ml. Počítá se do toho mléko, příkrmy a třeba i ten čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud dodržíš poměr, dávej mu, co sní
Některé kaše musíš dát fakt hodně prášku, aby to bylo na lžičku.
Já teda dávám těch 150+50, protože prcek odpoledne furt něco zobe a navíc je těžce nadměrečný
, i když sní pokaždé i celou kaši. Dávala jsem jednu dobu 170+70, protože odpo moc nejedl.
Já teda dělám Hipp nebo Nestlé a každá kaše je jiná, někde musím dát víc vody, protože v tom stojí lžíce, jinde zas víc prášku, protože podle návodu je to moc řídké. Takže to dělej tak, aby to vyhovovalo na lžičku a neřeš ![]()
No a za sebe říkám, že ředěný mošt je naprotso ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, děkuji za odpo. Takže prostě neřešíš množství …?Naliješ vodu a přisypáváš..?Asi už časem víš, kolik ti zbaští..No já to pořád řeším, než se trošku zajedem. Teprve jsme nedávno začli kašovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žampionka píše:
Ahojky, děkuji za odpo. Takže prostě neřešíš množství …?Naliješ vodu a přisypáváš..?Asi už časem víš, kolik ti zbaští..No já to pořád řeším, než se trošku zajedem. Teprve jsme nedávno začli kašovat.
to se utřepe, já taky furt buď přisypávala nebo ředila, ale časem už si zafixuješ, která kaše je jaká ![]()
Prckovi chutnají Hippky a Nestlé, protože nejsou tak sladké (jsou bez přidaného cukru) a za ten rok a kousek, co kašujem, už vím, co která kaše obnáší
Mmch, pokaždé odměřuji jak prášek tak vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MaryClementine píše:
Pokud dodržíš poměr, dávej mu, co sníNěkteré kaše musíš dát fakt hodně prášku, aby to bylo na lžičku.
Já teda dávám těch 150+50, protože prcek odpoledne furt něco zobe a navíc je těžce nadměrečný, i když sní pokaždé i celou kaši. Dávala jsem jednu dobu 170+70, protože odpo moc nejedl.
Já teda dělám Hipp nebo Nestlé a každá kaše je jiná, někde musím dát víc vody, protože v tom stojí lžíce, jinde zas víc prášku, protože podle návodu je to moc řídké. Takže to dělej tak, aby to vyhovovalo na lžičku a neřešNo a za sebe říkám, že ředěný mošt je naprotso ok
Děkuji za zprávu, to mě tak nějak uklidnilo..
Prostě malý je obřík, tak ho nechci „přežírat“..Je to konec konců na nás rodičích, kolik malým dáme baštit. (72cm a 9,430 na posl. převážení)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaši jsem dělala v tomhle věku podle návodu těch 150ml+50g Nestle a pak dokojila, později dostal flašku s UM. Víc jak těch cca 200g hotové kaše bych asi nedala, bála bych se, že mu bude těžko. Mlíka pak dostal, kolik chtěl.
A pití, jablečný džus fakt neva, můžeš zkusit po čase ředit víc a víc vodou, jestli ti to projde
Taky jsem jeden čas kupovala jablečný od babylove, když měl nepicí období. A pak přes léto vzal za vděk zase vodou a vydrželo mu to doteď.
Příspěvek upraven 21.10.11 v 20:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žampionka píše:
Já naleju a přisypávám… ![]()
Kupujeme Babylove z DM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gladys píše:
Kaši jsem dělala v tomhle věku podle návodu těch 150ml+50g Nestle a pak dokojila, později dostal flašku s UM. Víc jak těch cca 200g hotové kaše bych asi nedala, bála bych se, že mu bude těžko. Mlíka pak dostal, kolik chtěl.A pití, jablečný džus fakt neva, můžeš zkusit po čase ředit víc a víc vodou, jestli ti to projde
Příspěvek upraven 21.10.11 v 20:06Taky jsem jeden čas kupovala jablečný od babylove, když měl nepicí období. A pak přes léto vzal za vděk zase vodou a vydrželo mu to doteď.
NO vzhledem k tomu, že malý baští jak drak, tak už mu nechci dávat mlíko po kaši a nabízím jen čaj/vodu/cokoli, i když teda nic moc nevypije..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jablečný mošt ničí zuby, teda říkala to naše zubařka, že je to leptá, takže ředit hodně
jinak já dávám kaši na odměrky co jsou na UM, takže má 7 odměrek mléka a 7 odměrek kaše a je toho plná lahev o objemu 330ml
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žampionka píše:MaryClementine píše:Děkuji za zprávu, to mě tak nějak uklidnilo..
Pokud dodržíš poměr, dávej mu, co sníNěkteré kaše musíš dát fakt hodně prášku, aby to bylo na lžičku.
Já teda dávám těch 150+50, protože prcek odpoledne furt něco zobe a navíc je těžce nadměrečný, i když sní pokaždé i celou kaši. Dávala jsem jednu dobu 170+70, protože odpo moc nejedl.
Já teda dělám Hipp nebo Nestlé a každá kaše je jiná, někde musím dát víc vody, protože v tom stojí lžíce, jinde zas víc prášku, protože podle návodu je to moc řídké. Takže to dělej tak, aby to vyhovovalo na lžičku a neřešNo a za sebe říkám, že ředěný mošt je naprotso ok
Prostě malý je obřík, tak ho nechci „přežírat“..Je to konec konců na nás rodičích, kolik malým dáme baštit. (72cm a 9,430 na posl. převážení)
Asi tak. Mám taky obříka (v roce měl 12 kilo a 82 cm) a i když by kaše snědl i víc, víc mu nedávám, spí celou noc, takže pohoda.
Trochu se řídím tím, jak jí mezi obědem a kaší, pokud dost, dostane 150+50 (podle druhu kaše, jak už jsem psala), pokud míň, dostane víc kaše. Zapíjí deckou vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
Ahoj,chtela sem se zeptat jestli se kase muze davat i dvakrat denne?dekuji za odpoved ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Terez189 píše:
Ahoj,chtela sem se zeptat jestli se kase muze davat i dvakrat denne?dekuji za odpoved
Může, zejména v případě, že dítě nepije mléko nebo jí málo mléčných výrobků a případně hůř prospívá. Většinou se dává na snídani a večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit