Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,
cca před dvěma měsíci jsem si tady stěžovala, že ten můj bobeček se nechce nosit v Manduce. Situace se nezměnila (jsou mu teď 4m), ale po několika pokusech a shlédnutí videí na Youtube jsem došla k závěru, že je to nejspíš tím, že mu prostě vadí mít roztažené nožičky a to i s tou novorozeneckou vložkou
Občas, když ho nosím v náručí čelem ke mně, tak mu zkouším ty nožičky dát do polohy jako by byl v Manduce a vždycky se u toho rozeřve ![]()
Nemáte s tímhle někdo zkušenosti? Nevíte co s tím? ![]()
Ahoj,já jsem měla s malým to samé,také mi připadalo,že řve kvůli těm nozickam.sice mi tam 2× usnul,takže Ho to asi nebolelo,ale v bdelem stavu tam být nechtěl a řval.já se teda nedivím,mě to přišlo,že má ty nožičky teda šíleně roztazeny,takže jsem ji nakonec nekoupila.tak to jsem ti poradila,viď
Hele
asi blbej dotaz, ale přecijen. Když jsem byla na kurzu šátkování, říkala nám paní, abysme dávaly větší dupačky a punčošky, protože jak dítka roztáhnou nohy, mužou je tlačit palečky… ? Tak jen jestli to není v tomhle. Jinak teda nevím
Ona ty miminka na to bývají ještě moc malá, takže jim je to nepohodlné. Já tohle zažívala u prvního s bondolinem, měl necelé 4m, dala jsem ho tam, on teda za chůze hned usnul, ale jakmile se vzbudil, tak šílený řev a když jsem ho položila na záda, tak ještě nějakou dobu měl ty nohy v té poloze a ječel. Tenkrát jsem kvůli tomu koupila šátek, protože tam si dítě napolohuju líp.
Mladší nechtěl moc být ani v šátku do těch cca 5m, pak se to zlomilo, při vázání se najednou začal řehtat, v šátku byl víc a dýl spokojený a dneska jsem ho položila do ohrádky, ječel, šoupla do šátku a během vteřiny ticho, spokojený, 2h v šátku, ani nedutal. Už jsem ho též chtěla prohlašovat za nenosivé mimino a takto se nám to zlomilo fakt ze dne na den.
Takže nezoufej, počkej, až doroste.
Jinak to napolohování v ruce s roztaženýma nožičkama můžeš zkoušet i na boku, který je užší a pro menší dítě je to příjemnější
Taky mě napadlo, že na to ještě mrně může být malý… Já teda pomalu v ergonomickým nosítku začínám nosit, ale my máme obříka (má přes 70 cm), takže na nožičky mu to teď sedne úplně přesně ![]()
no má myslím že úplně stačí ty nožky tak moc neroztahovat ale spíš poskládat, jen lehce podsadit zadeček a kolínka opírat o břicho a nožičky visí dolů a nečouhají ven. Krom toho ve fázi kolem 3 měsíce je novorozenecká vložka příliš malá a manduca zase příliš široká, tedy v tuto chvíli jsem vložku nezapínala, ale miminko jsem si dala tak jako bych ji použila. A potom jsme přešli na šátek… chtěla jsem ho taky zkusit.
já používala Manducu zhruba od 4kg malé, s novorozeneckou vložkou, a nikdy si nestěžovala
Ale je fakt, že ona si stejně ty nožičky jakoby strkala pod sebe a tu vložku měla mezi nožkama trochu zmuchlanou, takže možná tak moc rozcapená nebyla (nožičky jí skoro nekoukaly ven). Zhruba od těch 6kg už dávám bez vložky a v pohodě, už má nohy dost dlouhé ![]()
Já jsem začala po třech měsících malé s manducou, ale ona byla velká na 3 měsíce a v novorozenecé vložce jsem ji měla dvakrát a pak už bez ní, taky ji to nebylo příjemné. Takže rada - počkej až doroste a nebudete potřebovat tu vložku ![]()
Já kluka nosím občas od třech týdnů, nožky měl vždycky rozcapené a čouhaly mu ven z Manducy… tak jsem z něj asi udělala baleťáka ![]()
ne, některým dítkům to asi vadí. A má tam správně podsazený zadeček? Kolínka výš? Kulatá zádíčka? Aby to nebyl jen nějaký detail, který mu tam vadí.
Maly ma 7kg a 66cm, takze uz neni uplne mrnavy…no zkusim mu tam ty koncetiny nejak poskladat, on proste na to roztahovani nozicek fakt neni:-) (kycle ma jinak v poradku)
Smazali mi tu diskuzi. Takže to píšu sem, některá z vás se ptala jak dlouho jsem nosila. Od 5 týdne skoro každý den po půl hoďce, věkem i dýl. Vždycky usnul a mohla jsem si v klidu pochodit po lese
teď nenosím, ale těším se na léto ![]()
Holky, manduca se da sehnat jen na internetu a nebo take v kamennych obchodech? Je treba nekdo z Plzne a vi,kde ji sezenu a za kolik?:) Diky!
Kdybyste nekdo meli zajem: http://www. emimino. cz/…nduca-44617/