Jaké nosítko, když nejde šátkovat?

Silky123
26.11.11 20:15

Jaké nosítko, když nejde šátkovat...

Milé maminky,

chtěla bych jako vždy požádat o radu. Zkusila jsem dle rad šátkovat, a mně to prostě nejde, já tam sama mrskající vzteklou osmikilovou holčičku nedostanu.

Váje bude skoro pět měsíců, já jsem už na odstřel, jak jsem tady někde psala, takže už mi zbývá jen to nosítko. Manžel byl tak velkorysí ;), že mi řekl, ať si vyberu jakékoli, že pro naše duševní zdraví ho zaplatí :).

Já nejsem moc vysoká, nějakých 170 cm a manža má dva metry…, přečetla jsem kde co, jen prostě nevím, jestli to můžu prubnout. Chtěla jsem moc šátkovat, ale prostě nám to s Valičkou nejde, je to hrůza…

Všichni chválí Manducu, proč ne? A co třeba Ergo nebo Lilliputi… Co já vím… Poradíte mi, prosím?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14871
26.11.11 20:19

Ahoj budeš muset asi ozkoušet které ti sedne.Já mám např. Ergo sport a jsem moc spokojená a to jsem ho brala naslepo, jinak ergo nosítka jsou manduca, beko, atd.
Tak šťastnou ruku při výběru!! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
26.11.11 20:23

Ahoj,
Ergo je supr na nasazování.
Beco je supr na bezpečnost - má bezpečnostní prvky, díl mezi nosičem a mimi, ale pro náročnější děti bych nedoporučila :-) právě kvůli těm přeskám, není tak rychlé jako ergo.

Jinak manduka bude asi levnější ergo bych typovala, tu jsem nezkoušela.
Doporučuji vyzkoušet v prodejně, omrknou a pak objednat nové či použité na netu.. kvuli ceně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.11.11 20:31

Nám v tomto věku vyhovovalo bondolino, ale má nejkratší opěrku ze všech nosítek běžně k dostání, což je škoda, jinak je perfektní a je tam ten vázací prvek, přitom to není žádné meitai, má krásně polstrované ramenní popruhy. Jinak obligátní manduka, ale mladší syn ji nenávidí, akceptuje jen šátek :lol:
Ergo mě osobně nesedlo, mám hodně úzká drobná ramena, popruhy přečnívali a dělali mi na ramenou „křídla“. Nejsubtilnější popruhy mám prý beco. Liliputi je taková levnější napodobenina erga. Patapum mi nesedlo hlavně kvůli provlíkání nožiček do takových „oček“ dole.
Nejlepší je vyzkoušet svého favorita, spousta obchodů půjčuje různá nosítka a když si od nich člověk pak nosítko koupí, tak mu neúčtují to půjčovné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.11.11 20:33

mhlavinko, manduka se liší hlavně vycpáním popruhů, je to střed mezi ergem a becem, taky má uprostřed zip, kterým se dá nastavit dvojí výška zádové opěrky, takže manduka je originál a zároveň poměrně rozšířená, má takové univerzální rozměry.
A o becu jsem četla, že prý občas ty přezky prasknou 8o Třeba u manduky nebo erga jsem zatím o prasklé přezce neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.11.11 20:35

Děkuju, holky. Vůbec se mi do obchodu nechce, protože uděláme pozdvižení, tedy asi. Já se v tý naší mimince nevyznám. Doma jsem na psychiatrii, jen přijdeme někam k „cizím“, tak hodnější miminko jste neviděly… Ale nemůžu strávit přeci první rok života po návštěvách.

Nejradši by v čekárnách, to ji musím vždycky nosit na letadlo od jednoho člověka k druhýmu, vždycky si dotyčného prohlídne a jedeme dál…

• Citovat
  • Upravit
352
26.11.11 20:48

Uplně mi to připomíná moji sestru :-( . Její holčička skoro celý 1rok prořvala.
Na to bych doporučila Ergo :-)

Gladys - nechtěla jsem „urazit“ manduku, spíš přirovnat. To Beco má ty přesky divné… nevyhovuje mi ta pojistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
26.11.11 20:51

Já mám manducu a jsem s ní spokojená, zkoušela jsem i Ergo Sport a nemít už Manducu doma, tak ho vezmu :oops: nesedělo mi Beco, právě kvůli těm složitějším popruhům.
A proč bys nemohla strávit první rok života mimča po návštěvách ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
26.11.11 20:55

Já si myslím, že nosítko budeš používat docela často dle tvého popisu, takže určo běž do obchodu a zkus :-D
Hele, vyrval neřeš, v obchodu jsou od toho aby ti to ukazali, popř prodali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
26.11.11 20:58

My jsme nosili v manduce. Nemám srovnání s ostatními nosítky, ale manduca byla skvělá. Byla to jediná možnost, jak se dostat ven s naším nespokojenečkem, který neměl rád kočárek. Pokud se nemůžeš rozhodnout, využila bych nabídky prodejen půjčit si nosítko na víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.11.11 21:02
j.a.n.i1 píše:
Já mám manducu a jsem s ní spokojená, zkoušela jsem i Ergo Sport a nemít už Manducu doma, tak ho vezmu :oops: nesedělo mi Beco, právě kvůli těm složitějším popruhům.
A proč bys nemohla strávit první rok života mimča po návštěvách ;-)

Protože naše Vája je komedie a potřebuje 200% pozornost, jak ji nemá, řev, tedy mou pozornost. A nedej bože, že hladím a mluvím na jiné miminko, tak to je v šoku. Jenže jiná miminka, bohužel, na mé zpívání a mluvení reagují. Někdy mi přijde, že jsem Váje totálně buřt. A to si představte, že už jsem tak psycho, že si povídám i sama pro sebe. Jdu ve tři ráno na záchod a jak jsem zvyklá, tak si potichu říkám, tááák, teď otevřu dveře, mamka se posadí na prkýnko a vyčůrá se, protože nemá plínky jako Vája…

• Citovat
  • Upravit
Silky123
26.11.11 21:03

Děkuju vám moc.

Takže Manducu a Ergo, jsem sama zvědavá, co se jí bude líbit víc… Tedy doufám, že se jí něco líbit bude… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81481
26.11.11 21:08

PRoč bys nestrávila rok po návštěvách? Můžeš to střídat, třeba si to navzájem nepoví, že doma jen spíš. ;) Zásada je nebýt s dítětem doma. Tam jsem vždycky nejprotivnější, venku a kdekoli mimo domov jsou andílci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.11.11 21:14

To jsem ale pěkná nána, že jsem to neudělala dřív, pořád jsem měla strach, protože hrozivě blila, teď ještě nejsme očkovaní, na neuru nedoporučili kvůli reakci z nealergizujícího mlíka na „alergizující“…

Prostě o tom jednou napíšu knížku :mrgreen: , a běda, jestli mi dcéř nazajistí důchod na Floridě :mrgreen: :lol: :D

• Citovat
  • Upravit
kockodanka
26.11.11 21:20
Silky123 píše:
A to si představte, že už jsem tak psycho, že si povídám i sama pro sebe. Jdu ve tři ráno na záchod a jak jsem zvyklá, tak si potichu říkám, tááák, teď otevřu dveře, mamka se posadí na prkýnko a vyčůrá se, protože nemá plínky jako Vája…

Haha, tak to je jak u nas. Ale to je asi normalni. Taky treba vezmu kocku do naruci a pristihnu se, ze ji houpu a zpivam ji u toho 8o :mrgreen:

Ja mam manducu a spokojenost. Ale zadny jiny nositko jsem nezkousela. Jinak chlap ma 90cm a navlece taky bez problemu (teda jednou navlikl, kdyz jsem ho donutila malose vzit :evil: ).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí

Baby vak