Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já mám právě těch 183 cm a manžel asi 190 cm a syn 4,5 let se narodil s 52 cm, což není zase tak moc… ale někdy od dvou let je vyšší oproti stejně starým dětem… pořád se ho někdo ptá, jestli už chodí do školy ![]()
a jinak mít jako ženská 183 cm má i své výhody. Lepší než být zase nějaký prcek, ne? ![]()
mám známý - oba mají cca 167 cm a mají dvoumetrový kluky - dvojčata
ona výška může být i po někom jiném z rodiny (a děti jsou určitě jeho, jsou mu podobní, až na tu výšku
)
My jsme s manželem oba vysocí a i obě děti jsou oproti vrstevníkům výškově „napřed“. Jenom pro „porovnání“ - starší v čerstvých šesti letech začíná přecházet na velikost 134 u triček, tepláky má 128, mladší čtyřletej nosí 110/116.
Příspěvek upraven 21.09.15 v 15:29
Ahoj. Myslím, že se to uvidí až v pubertě. Pamatuju si, že některé vysocé děti přestali růst a ti menší je předrostili.
Já mám vysokého syna. Ve dvou letech měl 92 cm, každý mu hádá 3 roky. Já mám 165 cm, manžel 187. Jeho syn z prvního manželství je taky vysoký, kupuju mu oblečení na děti o 2 roky starší. Oba kluci jsou hubení.
Nedívala jsi se do tabulek růstu? Mě u toho nevlastního vychází, že bude mít 2 metry.
Já mám 184, chlap teda o něco míň. 2 starší synové jsou vysocí, první v 5,5 letech 120cm, druhý ve 3?5 asi 108-110. nejmenší se nějak odrodil, ten má teda zatím 8m, ale výškově je někde na 23 percentilu ![]()
Kolik bude tvoje dcera v dospělosti měřit, si můžeš snadno vypočítat.
Jinak mám dva kluky, oba jsme s manželem průměrné výšky. Já 170 cm, on 183 cm. Obě děti, co se délky týče, při narození normál (hmotnost tedy měly nadprůměrnou). Starší syn byl od mimina výškově napřed, ve 4 měsících měl například 74 cm, v 1 roce 82 cm, ve 2 letech 91 cm. Mezi 2-3 rokem zarazil a srovnal se s vrstevníky, ve školce jsou vyšší děti, než je on. Aktuálně má ve 4 letech 106 cm. Mladší syn je pravý opak. Roste pomalu. To, co měl ten starší ve 4 měsících, měl ten mladší v roce. Ve 2 letech má 85 cm.
@Lidym píše:
Ahoj. Myslím, že se to uvidí až v pubertě. Pamatuju si, že některé vysocé děti přestali růst a ti menší je předrostili.
Já mám vysokého syna. Ve dvou letech měl 92 cm, každý mu hádá 3 roky. Já mám 165 cm, manžel 187. Jeho syn z prvního manželství je taky vysoký, kupuju mu oblečení na děti o 2 roky starší. Oba kluci jsou hubení.
Nedívala jsi se do tabulek růstu? Mě u toho nevlastního vychází, že bude mít 2 metry.
A kde jsou ty tabulky? to me zajima
@Lidym píše:
@Jarka K Mého čerstvého dvouleťáka se ptají na školku
Na tu se našeho staršího ptali v roce a půl…
Od nějakých 4 let se zas ptají, jestli už půjde do školy…
![]()
@Jajvy píše:
A kde jsou ty tabulky? to me zajima
Můžeš se podívat tady: http://www.rustovyhormon.cz/rustove-grafy
Já mám 178, muž 182. Syn ve 3 letech a 3 měsících 108 cm…taky se ho už dlouho ptají, jestli už chodí do školky. Bude vysoký, má velkou nohu, dlouhé kosti…predikovanou výšku má 187 cm plus minus 5 cm. Já si teda myslím, že to bude spíš plus
. Malucha má v 10 měsících cca 75 cm, ale to měl ten starší taky a pak se tak nějak rozrostl…
@Jajvy já 175, ex 185, kluk předpoklad 203 cm, plus mínus 5 cm
Jako není terno mít 9 leté dítě, co má 155 cm ![]()
@Jajvy Mam stejny,,problém''. Nerada bych aby dcera mela dva metry. Ted jsou ji 2 roky a 2 mesice a ma cca 95 cm.
Ja 170 cm, manzel 193, muj tata taky 193. Takze holky maji byt po kom vysoké.
Jak píšeš, nohy rezat nebudeme, takze s tim stejne neudelas nic ![]()
V roce a 3/4 se nas ptala ředitelka školky proc jsme nebyli u zápisu, myslela si ze uz ji je kolem těch tří let.
Ahoj.Mame dcerku. Ve stredu presne 2 roky 9 mesicu. Hodne lidi rika, ze je vysoka.Ja jsem vysoka, manzel ma 187 cm. Trosku se bojim, aby nemela treba 183 cm.Tech 176 cm by bylo fajn, vic radsi ne.
Jasne ze to neovlivnim, ani ji nebudu rezat nohy, aby byla mensi.
Chci se zeptat vas, vy co jste vysoci rodice, jsou vase deti tez vyskove napred oproti jinym detem? nebo je tu nekdo, kdo ma vysoke rodice a sam je maleho vzrustu?