Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky. S nadcházejícím babím létem přemýšlím o tom, jak posílit imunitu dceři - 1,5r. A tak se na Vás obracím o radu. Nerada bych ji cpala nějakýma driákama, hlavně že to má velkou reklamu apod…
Dcera hóódně trpí na dýchací potíže, i rýmečku musíme okamžitě řešit (často i léky). Jak to máte/měly jste vy u takto malých batolat?
Děkuji za reakce ![]()
Nijak. Podle mě žádné mulťáky imunitě nepomůžou. Buduje se hlavně kontaktem s infekcemi. ![]()
@aleaa veškeré posilňovače imunity jsou podle mě hlavně tah na peněženky zoufalých rodičů. Staršímu dávám Imunoglukan (už delší dobu), malému dávám Imunor (na předpis) a ani u jednoho mi nepřijde, že by to mělo extra efekt. I když co já vím, jak by na tom byli bez toho. Mně dětská doktorka pro malého doporučovala Wobenzym a Multisanostol, že s tím má dobrou zkušenost, ale my šli na imunologii, tak jsem neotestovala.
Pokud tak hodně marodí, tak bych to projednala s doktorkou a nechala jí vzít krev, jak je na tom s imunitou. Mladší je něco podobného a už se s imunitou léčí.
Vitamin C a „rybi tuk“ (omega 3).
multivitaminy bych tak malemu diteti nedavala.
My mame neznackovy multivitaminovy syrup, vzdy lzicku primicham do piti. Se znackou neporadim, ziju v zahranici, a je to vyrobek te lekarny, kde jsme to koupili. Ale zname znackove maji uplne stejne slozeni za dvojnasobnou cenu. Ale teprve zaciname pouzivat, tak uvidime, mala neni casto nemocna, spis to davam pro pocit at ma vic vitaminu, kdyz nekdy nevypije dost mleka nebo nesni moc ovoce.
Mozna Imunoglukan, i kdyz dceri vubec nepomohl, denne ji spousty ovoce a zeleniny a bez efektu, kdyz je problem v imunite ze je snizena tak nepomuzou zadny tyto pripravky bezne dostupne v lekarne.
Dávám multivitamín od f. Solgar (prášek z ovoce a zeleniny http://www.solgar.cz/…eti-angrest/ ), k tomu rybí olej a občas probiotika. Malému dávám letos také, ale jen půl tbl. Jde dobře drtit a přidávám k přesnídávce/jogurtu. Většina sirupů se mi nelíbí kvůli složení.
Příspěvek upraven 20.09.15 v 08:17
Já dávám echinaceu
jinak ovoce, zelenina, být hodně venku za každého počasí
Ja jsem videla v DMku caj na posileni imunity pro takto male prcky. Uvazuji o nem.
Já vždy nasazuji v srpnu ISKIAL, tobolky s olejem ze žral. jater. Ale až od tří let, v tak malém věku nevím. Každý rok byla lepší a lepší, loni snad ani nemarodila. Myslím, že v tak malém věku si holt nepolepšíš, dítě musí k imunitě dozrát.
Nevěřím v žádné multivitaminy, Imunoglukan taky nijak výrazně nepomohl, prostě musíš zkoušet, na každé dítě a poznatky s užíváním jsou jiné. U ní bych spíše zvýšila příjem ovoce
@Mia21
To si bohuzel nepamatuju, ani znacku. Ale mela bys to tam najit normalne u detskych caju.
My kupujeme caj na imunitu.. Na krabicce je namalovany krtecek a je tam psany caj na imunitu s jahodnikem.. Malej ho pil uz loni celou zimu a nemocny nebyl ani jednou..
@aleaa píše:
Zdravím maminky. S nadcházejícím babím létem přemýšlím o tom, jak posílit imunitu dceři - 1,5r. A tak se na Vás obracím o radu. Nerada bych ji cpala nějakýma driákama, hlavně že to má velkou reklamu apod…
Dcera hóódně trpí na dýchací potíže, i rýmečku musíme okamžitě řešit (často i léky). Jak to máte/měly jste vy u takto malých batolat?
Děkuji za reakce
Nikdy jsme žádné vitamíny nedávali, dokonce mi jednou i obvodní doktorka řekla, že to jsou obyč bonbony a vitamínu je v nichpomálu, jen to stojí peníze.
Mi nedávali dřív nic, to byla dcera bez rým a akašle, ale od 4 let, co chodído školky jí dávám homeopatika a nemarodí. ![]()
Ahoj já jsem teď začala dávat multiimun ale efekt zatím nevím snad jen že dostal rýmu tak jsem zvedla dávku a rýma se nerozjela normálně dýchá odsavat není co tak snad pomohl sirup. Je od jednoho roku z rakytníkem a bez konzervantů