Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, vím, že se tu poslední dobou pořád přemílají kočárky, ale nikde jsem nenašla odpověď na otázku, nad kterou pořád přemýšlím.
My teď máme trojkombinaci, teď v zimě ještě jezdíme v hlubokém, ale dá se potom z toho udělat sporťák a to tak, že se odendá jeden přední díl jakoby tý vaničky a dá se tam takový to madlo - něco podobného jako deltim
Ten kočárek je ale dost těžkej a taky ho mám už okoukanej
takže, teď na jaře bych chtěla malý (to jí bude 10 měsíců) koupit něco „lehčího“, ale právě nevím vlastně co.
Moc se mi třeba líbí ty sportovní trojkolky X-lander, ale napadá mě, jestli třeba nění lepší klasický golfáč a jestli by ta trojkolka nebyla vlastně podobná tomu, co já bych udělala z toho svýho kočáru. V čem se to vlastně liší? Neměla bych třeba místo takový trojkolky koupit takový ty golfový hole s těma menšíma kolečkama? Nebo to se kupuje ještě až je prcek větší? A do kolika let se vlastně používají „kočárky“ ? Vím, že je to možná trošku nesrozumitelně napsaný, ale nevím, jestli koupit lehčí klasický golfky nebo nějakou sportovní trojkolku a golfky už vůbec.
Prosím, poradíte mýmu „zmatenýmu“ dotazu?
Díky moc
Na trojkolky pozor, to je spíš do města, na ven vůbec (osobně mi to přijde jako ptákovina i do toho města, ale proti gustu…
a nedá se v nich houpat. Navíc mají většinou menší stabilitu a v deseti měsících už je to docela čert, počítám
Ale opravdu záleží, kde budete jezdit.
Kočárek tak do dvou nejčastěji, někdy až do tří let, záleží na aktivitě a váze dítka a taky sourozencích (protože těmi se diktuje další program i funování
.
Osobně doporučuju golfáč, stejně to víc a víc potáhneš za ní, než s ní ![]()
Ja sice nesouhlasim s predeslym komentarem, co se tyce trojkolek, ale…I kdyz si koupis trojkolku, tak casem budes prahnout po necem lehkem, coz je golfac. Na trhu je jich spousta. Polohovaci zadicka i nozicky vyzaduji mensi miminka. Pro vetsi staci klidne jen polohovani omezene. Kocar se vetsinou pouziva dva az tri roky, zalezi na diteti.
Terik
my mame trojkolku a zvladame s ni v pohode hodne drsny teren - les, u rybnika a tak (pouzivame zatim vanicku a ta se houpat da) jinak rozdil je v tom, ze u nekterych kocarku se da ta vanicka sundat (mame my) a z nekterych korbicek (s vloznou taskou) se primo udela ta sedici verze.
Myslim, ze ten sportovni kocarek je asi lehci nez ten klasicky.. golfky jsou asi na starsi deti nez 10 mesicu..
Radka
Já jsem si to bohužel myslela, že asi ty golfky, no
Ale to znamená, že by tak 2 roky měly vydržet. Bydlíme na menším městě, kde v zimě je docela dost sněhu. Na to mi přijde, že to jsou docela malý kolečka a vydrží to ten golfáč? Působí na mě takovým dojmem, že se za chvilku „rozviklají“
Tak anonyme POZOR! Nevím, kde jsi došel na názor (ale už jsem ho četla víckrát
) že 3-kolky jsou nestabilní?? Je to obecný kec zaprděných zastánců tradičních věcí, mj.i kočárků 4-kolek, v:,–(ím se, že jsi 3-kolku nikdy nedržel v ruce..??
Já „jezdím“ 3-kolkou Quinny už druhým rokem a nedám na ni dopustit. Proč by jako neměla být do „terénu“?? Kolikrát ve městě (a v tomto sněhové/ledovém počasí zvlášt) je terén horší, než v lese nebo na polňačce.. a můžu 100% potvrdit, že je 3-kolka stabilní. Vše je o tom, kde má kočárek těžiště, sportovní sedačky nejsou posazeny ani nízko, ani příliš vysoko.
Ale k dotazu - můj názor je: lehký sporťák ti splní lepší službu než golfky ať už bydlíš ve městě nebo mimo město.
Tak zaprděným anonymům zdar ![]()
Ještě - jestli jde o váhu kočárku - vždycky bude orig.sporťák lehčí než troj - čtyř - kombinace, mj.Quinny má 12 kg, je lehounce říditelný i jednou rukou. Dá se pořídit levně z druhé ruky a stejně vždycky záleží na váze mimíse. Ehm…u nás t.č.16 kg…
![]()
Ahoj,
zaleží na tom, kde budeš s kočárkem jezdit. Pokud hlavně v terénu, tak je určitě důležitý, mít velký kolečka s pořádnýma pneumatikama ![]()
Jestli bydlíte třeba na sídlišti nebo někde, kde je převážně asfalt, nejlepší jsou kvalitní golfky.
My máme trojkolku a v terénu je nenahraditelná. Do města bych s tím nejela, je hrozně objemná…
V kočárku děti jezdí tak do 2 - 3 let (i když znám i 4 letý
).
Ještě, co se týče váhy NEznamená, že lehčí kočárek je lepší!
Pokud má mít určitou stabilitu - a mimčo si v něm třeba stoupne - nebo si na něj pověsíte tašku - musí mít nějakou váhu!
My máme taky Quinny 3XL a 100% spokojenost.
Koukám, že trojkolky - čtyřkolky jsou skoro tak dobré třecí téma, jako látkové a papírové pleny ![]()
Fakt je, že slalom mezi psími bobky a šutry si snáž dovedu představit, když hlídám jenom dvě dráhy, než tři - ale zdá se, že to tedy funguje. Taky je pravda, abych si zastala anonyma, že v testech se hodně píše o tom, že levnější trojkolky jsou opravdu o hodně míň stabilní, ale že to není pravidlem a ty „značkovější“ to mívají vychytané.
Buď jak buď, na deset měsíců je asi na golfky brzy… jak už někdo psal, lehčí sporťák, kde jsou i nohy polohovatelné tak, aby si mimčo mohlo lehnout rovně, by asi byl optimální ![]()
Ahoj Orpet.
Desetiměsíční holčičku už můžeš v golfáčích vozit. Jen bych pohlídala polohování zádíček, nožiček a několik dalších „drobností“.
Hodně záleží na tom, kde vlastně jezdíš. Pokud je to město, popř. s MHD určitě bych neváhala a jako alternetivu pořídila golfáče nebo lehounký sporťák. Tím sporťákem myslím takové „hybridy“ něco mezi golfáčem a sporťákem ( větší kolečka, spojená rukojeť a brzda, skládání na placku, váha tak 7-9 kg …).
Radimek v podobném jezdí od 9 měsíců a jsem velmi spokojená. Na zimu do závějí jsem vytáhla trojkombinaci, ale už se těším na lehounký kočár, který zvednu do MHD a který se mi všude vejde.
Pokud chceš jezdit v terénu, přes kořeny … tak golfáč určitě ne. S tím naším si dovolím tak do lesoparku.
Jak dlouho budeš kočár používat, to člověk netuší. Jsou tříleté děti, které se chtějí jen vozit a dvouleté, které chtějí chodit, jezdit na odrážedle… a kočár je jen doprovodné vozidlo.
Beruška
Mam jedno dite (dva a pul roku) a na nej treti kocarek. Jsou to golfky Quinny ZAPP a momentalne vedou. Jinak mame golfky Inglesina Espesso, kupovane cca ve 14 mesicich, kdy uz moc nespala, na jezdeni do mesta a hlavne zvedani do MHD (jsou lehke). Od mala do toho roku jsme meli Quinny Fashion a velka spokojenost.