Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminy, potřebovala bych poradit s výběrem kočárku. Pro syna jsem kupova kočárek v polsku, ale vůbec jsem s ním nebyla spokojená (byl těžký, neforemný, barvy moc nevydržely a celkově byl nekvalitní, každou chvíli se objevila nová a nová závada). Teď bych nerada udělala zase nějakou chybu a tak vás žádám o radu. Jsem ochotná za něj zaplatit cokoliv, hlavně aby byl kvalitní. Děkuji za všechny názory
Ahojky,
my máme ABC DESIGN NOVUS 3 - je to trojkolka kombinace s dokoupenou hlubokou korbičkou.
Výhodou tohoto kočárku je podle mne (kromě kvality), že se dá sportovní korbička přehazovat buď po směru nebo proti směru jízdy (což není u všech trojkolek zvykem - a u trojkolek není přehazovací rukojeť), dále, že má vcelku dost velký nákupní košík, pak ruční brzda a dobře stavitelná rukojeť (já mám 166cm a přítel 189cm).
Jinak my jsme ho pořídili i za dobrou cenu (pro mne je důležitý poměr cena/kvalita), vyšel i s kompletním příslušenstvím na necelých 7tis Kč (kupovali jsme v roce 2005 model z roku 2004 - samozřejmě nový). Kupovali jsme ho v BABYSTAR Brno, ale mají prodejny i jinde ( www.babystar.cz )
Každopádně Ti přeji šťastnou ruku při nákupu ![]()
Ahoj,
co se týče kočárku od narození, tak slyším samou chválu na Jané Slalom, skvěle se s ním zatáčí a korba je dost široká. Sportovní sedačka je pak mnohem prostornější, než třeba u golfek. Je sice dražší, ale stojí to za to.
Taky se mi líbí kočárky Mutsy, ale neznám nikoho, kdo ho má, tak nemůžu posoudit.
Já mám osobní zkušenost s Quinny Speedi SX
http://quinny.libfin.cz/speedisx.php
Měla jsem ho první půl rok a byla jsem s ním velmi spokojená.
Naprosto perfektně zatáčel (téměř na místě jsem si ho k sobě otočila), což považuju za jednu z nejdůležitějších vlastností. Kamarádka měla klasickou čtyřkolku a v těch městských zatáčkách se pekelně nadřela.
Jedinou výtku bych měla k velikosti korby. My jsme sice měli skoro zimní miminko, takže se do ní i s fusakem v zimě vešlo, ale tak tak. Kdyby se Maťas narodil v létě, tak v zimě už by se tam nevešel, na to pozor. Nevím, proč ty korby dělají tak malé.
V šesti měsících jsme koupili Zippy New od Inglesiny a jsem maximálně spokojená. Ten Speedi měl sice také sportovní sedačku, ale byl moc velký a mně už se nechtělo v naší mini předsíni pořád chodit podél zdi.
Zippy jsou ale golfky a myslím, že ty se ptáš na normální kočár, tak o tom psát nebudu. Kdybys ale chtěla něco vědět o Zippy, klidně se ptej.
Každopádně Ti radím otočné přední kolo nebo obě otočná, to už je jedno. I čtyřkolky zatáčejí a je to opravdu velké ulehčení.
Až budeme mít druhé dítko (doufám, že ano
), tak koupím stoprocentně Jané (má větší korbu) a prostě jsem z něj unešená. Sportovní sedačku pak budu vozit do parku a Zippy si necháme na cestování.
ahojky kočárky Jané jsou super lehoučké, ale jejich korbičky jsou hodně malinké, záleží kdy se mimčo narodí a pak se třeba vyplatí i místo hluboké korbičky používat jen autosedačku na cvaknutou na nožkách:-))
My jsme koupili Knorr Nanny 4- rakouský úžasný kombinovaný kočárek stál 11990,–Kč mají ho (resp. už asi ne byl to jeden z posledních kousků jelikož se už tyto netypické 4kolky se dvouma kolama u¨sebe vyrábět nebudou a přitom se tak skvěle ovládají, prý chtěj lidi víc 3kolky, ale tu my zase nechtěli, ale mají tam též rakouskou firmu HOco a tyhle 4-kolky stále vyrábí. Jinak kočárek je sporťákkorbičky se dá po:,–(it po i proti směru jízdy a vložná taška-na délku nejdelší ze všech kočárků:-) je to vše krásně zateplené, takže už do toho nemusíš dávat fusak- prostě úžasné:-) Jinak jsou úžasně látkově provedené- outdorový materiál proti větru a dešti- fakt super:-)
mrkni na www.depemo.cz odtamtud to máme a jsme moooc spokojeni:-)
Pa HL:-))
Ja bych sla do kocarku znacky Quinny. Jsou takrka bezporuchove, kvalitni a navic i hezky vypadaji. A velka vyhoda je, ze na podvozky lze na:,–(it autosedacky MaxiCosi, ktere jsou navic jedny z nejbezpecnejsich.
Ahoj.
Tak já poradím za své zkušenosti. Máme Free Line Driver 3XL. je to trojkolka. A zatáčí na místě, velká výhoda. Má jen dvanáct kilo, jde lehce složit. Pak jen vyměním hlubokou korbu za sporťák. Je teda Polský a kupovaný v Polsku za 9.500. Ale v kameném obchodě. Byl vyhlášený kočárkem roku 2004 v polsku, to si myslím taky není špatné hodnocení když ho ocenili sami Poláci. Jsem s ním naprosto spokojená.
Nevýhoda je: má plastové díly, ale to teď snad všechny kočárky.
jinak jsem na něm nic špatného nenašla. Tak v klidu vybírej a hlavně si kočár pěkně na vlastní oči prohlédni a vyzkoušej.
Napiš na papír co očekáváš od kočárku a pak zjiš že je výběr docela omezený.
Quinny se mi taky líbilo, ale přišlo mi uzké jak hluboká korbička tak potom i sporťák. A taky hodně drahé.
ahoj Iva
Raul: jestli ti nezáleží na ceně, tak ve všech diskuzích co se týče kvality vede Jané Slalom. Stojí 18.000 korun, je v tom i autosedačka a mají krásný barvy.
Radka
Doporučuji X-Landry. Máme XT a jsem 100% spokojená. zatím jezdíme s korbičkou nebo sedačkou - maxi-cosi ale už se nemůžu dočkat až z toho bude sporťák ![]()
Ahoj, my máme Hartan Top Line, zkoukni je na internetu (např. www.kocarky.com) a pokud budeš mít zájem, ozvi se mi na SZ, já ti napíšu své zkušenosti. Měj se moc hezky, Ziza.
Zdravím všechny,
právě také vybírám kočárek pro naše mimi, které se narodí v červenci. Zaujala mě odpověď IvyV, jelikož já se rozhoduju mezi FreeLine Driver Donna 3XL a kočárkem trojkolkou od Bohemia Patron Triton. Jsem ráda, že jsi Ivy s kočárkem spokojená. Nemáte ještě někdo zkušenosti s tím TRITONEM? Cenově kočárky vycházejí podobně, ale ten Free Line mně přijde prostornější lůžko.
Stepul
Já mám mít mimi v srpnu a taky si nevím rady. Původně jsem chtěla Patron, protože naše firma jim dodává nějaké součástky z Anglie ale pak když jsem viděla jak je malé to lůžko,tak jsem ho zamítla. Myslím,že v zimě bych tam 4měsíční mimi s fusakem nedostala. Tak přemýšlím nad X-landerm X1 nebo Free Line čtyřkolkou. Moc se mi líbí Asahi Typhoon 4 ale na to bohužel nemám… ![]()
A u X-landeru bohužel nevím jak je velká korbička. Máte s ní někdo zkušenost? Vejde se tam čtyřměsíční mimi s fusakem?
Eviku,
já vím jedině to, že chci trojkolku, cena kolem 10.000 Kč a aby měl samostatně hlubokou korbičku a sportovní sedačku. O tom X-Landeru jsem také přemýšlela (X2, XT), ale nevím rozměry hluboké korbičky.
Ahojte!
Jen Vám sem přihodím svou zkušenost
Máme už rok trojkolku HOCO TORNADO a jsem se svým výběrem spokojená. Filda je prosincové mimčo a tak jsme v zimě jezdili s taškou 3v1 a až se oteplilo, tašku jsme vyndali a jezdili už jen se sporťákem. Letošní zimu jsme udělali z tašky fusak a jezdíme dál. Je fakt, že náš obřík (v roce 81 cm) už se do fusaku vleze jen tak tak, ale snad to tuhle zimu ještě vydrží
Kočárek je vybaven brzdou, což u nás v kopcích ocením. Jen by bylo lepší, kdyby byla brzda na „zadních“ kolečkách. Dala by se pak využít např. i při sjezdu z „ramp“ na schodech.
Toť naše zkušenosti
pá a dobrou ruku při výběru přeje
Tak jsem projížděla internet a našla rozměr korbičky pro X-Lander: 77×28(v nejužším bodě). U Patronu je to pouze 70×30. Ten typ X2 vypadá dobře.