Kočárek - pomoc s výběrem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
11.1.06 10:29

Kočárek

Ahoj maminy, potřebovala bych poradit s výběrem kočárku. Pro syna jsem kupova kočárek v polsku, ale vůbec jsem s ním nebyla spokojená (byl těžký, neforemný, barvy moc nevydržely a celkově byl nekvalitní, každou chvíli se objevila nová a nová závada). Teď bych nerada udělala zase nějakou chybu a tak vás žádám o radu. Jsem ochotná za něj zaplatit cokoliv, hlavně aby byl kvalitní. Děkuji za všechny názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
868
11.1.06 10:38

Ahojky,

my máme ABC DESIGN NOVUS 3 - je to trojkolka kombinace s dokoupenou hlubokou korbičkou.

Výhodou tohoto kočárku je podle mne (kromě kvality), že se dá sportovní korbička přehazovat buď po směru nebo proti směru jízdy (což není u všech trojkolek zvykem - a u trojkolek není přehazovací rukojeť), dále, že má vcelku dost velký nákupní košík, pak ruční brzda a dobře stavitelná rukojeť (já mám 166cm a přítel 189cm).

Jinak my jsme ho pořídili i za dobrou cenu (pro mne je důležitý poměr cena/kvalita), vyšel i s kompletním příslušenstvím na necelých 7tis Kč (kupovali jsme v roce 2005 model z roku 2004 - samozřejmě nový). Kupovali jsme ho v BABYSTAR Brno, ale mají prodejny i jinde ( www.babystar.cz )

Každopádně Ti přeji šťastnou ruku při nákupu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.1.06 10:46

Ahoj,
co se týče kočárku od narození, tak slyším samou chválu na Jané Slalom, skvěle se s ním zatáčí a korba je dost široká. Sportovní sedačka je pak mnohem prostornější, než třeba u golfek. Je sice dražší, ale stojí to za to.
Taky se mi líbí kočárky Mutsy, ale neznám nikoho, kdo ho má, tak nemůžu posoudit.
Já mám osobní zkušenost s Quinny Speedi SX
http://quinny.libfin.cz/speedisx.php
Měla jsem ho první půl rok a byla jsem s ním velmi spokojená.
Naprosto perfektně zatáčel (téměř na místě jsem si ho k sobě otočila), což považuju za jednu z nejdůležitějších vlastností. Kamarádka měla klasickou čtyřkolku a v těch městských zatáčkách se pekelně nadřela.
Jedinou výtku bych měla k velikosti korby. My jsme sice měli skoro zimní miminko, takže se do ní i s fusakem v zimě vešlo, ale tak tak. Kdyby se Maťas narodil v létě, tak v zimě už by se tam nevešel, na to pozor. Nevím, proč ty korby dělají tak malé.
V šesti měsících jsme koupili Zippy New od Inglesiny a jsem maximálně spokojená. Ten Speedi měl sice také sportovní sedačku, ale byl moc velký a mně už se nechtělo v naší mini předsíni pořád chodit podél zdi. :? Zippy jsou ale golfky a myslím, že ty se ptáš na normální kočár, tak o tom psát nebudu. Kdybys ale chtěla něco vědět o Zippy, klidně se ptej.
Každopádně Ti radím otočné přední kolo nebo obě otočná, to už je jedno. I čtyřkolky zatáčejí a je to opravdu velké ulehčení.
Až budeme mít druhé dítko (doufám, že ano :lol: ), tak koupím stoprocentně Jané (má větší korbu) a prostě jsem z něj unešená. Sportovní sedačku pak budu vozit do parku a Zippy si necháme na cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
11.1.06 11:25

ahojky kočárky Jané jsou super lehoučké, ale jejich korbičky jsou hodně malinké, záleží kdy se mimčo narodí a pak se třeba vyplatí i místo hluboké korbičky používat jen autosedačku na cvaknutou na nožkách:-))
My jsme koupili Knorr Nanny 4- rakouský úžasný kombinovaný kočárek stál 11990,–Kč mají ho (resp. už asi ne byl to jeden z posledních kousků jelikož se už tyto netypické 4kolky se dvouma kolama u¨sebe vyrábět nebudou a přitom se tak skvěle ovládají, prý chtěj lidi víc 3kolky, ale tu my zase nechtěli, ale mají tam též rakouskou firmu HOco a tyhle 4-kolky stále vyrábí. Jinak kočárek je sporťákkorbičky se dá po:,–(it po i proti směru jízdy a vložná taška-na délku nejdelší ze všech kočárků:-) je to vše krásně zateplené, takže už do toho nemusíš dávat fusak- prostě úžasné:-) Jinak jsou úžasně látkově provedené- outdorový materiál proti větru a dešti- fakt super:-)
mrkni na www.depemo.cz odtamtud to máme a jsme moooc spokojeni:-)
Pa HL:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 11:36

Ja bych sla do kocarku znacky Quinny. Jsou takrka bezporuchove, kvalitni a navic i hezky vypadaji. A velka vyhoda je, ze na podvozky lze na:,–(it autosedacky MaxiCosi, ktere jsou navic jedny z nejbezpecnejsich.

• Citovat
  • Upravit
9262
11.1.06 12:12

Ahoj.

Tak já poradím za své zkušenosti. Máme Free Line Driver 3XL. je to trojkolka. A zatáčí na místě, velká výhoda. Má jen dvanáct kilo, jde lehce složit. Pak jen vyměním hlubokou korbu za sporťák. Je teda Polský a kupovaný v Polsku za 9.500. Ale v kameném obchodě. Byl vyhlášený kočárkem roku 2004 v polsku, to si myslím taky není špatné hodnocení když ho ocenili sami Poláci. Jsem s ním naprosto spokojená.
Nevýhoda je: má plastové díly, ale to teď snad všechny kočárky.
jinak jsem na něm nic špatného nenašla. Tak v klidu vybírej a hlavně si kočár pěkně na vlastní oči prohlédni a vyzkoušej.

Napiš na papír co očekáváš od kočárku a pak zjiš že je výběr docela omezený.
Quinny se mi taky líbilo, ale přišlo mi uzké jak hluboká korbička tak potom i sporťák. A taky hodně drahé.

ahoj Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
11.1.06 12:34

Raul: jestli ti nezáleží na ceně, tak ve všech diskuzích co se týče kvality vede Jané Slalom. Stojí 18.000 korun, je v tom i autosedačka a mají krásný barvy.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
11.1.06 12:38

Doporučuji X-Landry. Máme XT a jsem 100% spokojená. zatím jezdíme s korbičkou nebo sedačkou - maxi-cosi ale už se nemůžu dočkat až z toho bude sporťák :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.1.06 12:44

Ahoj, my máme Hartan Top Line, zkoukni je na internetu (např. www.kocarky.com) a pokud budeš mít zájem, ozvi se mi na SZ, já ti napíšu své zkušenosti. Měj se moc hezky, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 12:49

Kočárek

Zdravím všechny,
právě také vybírám kočárek pro naše mimi, které se narodí v červenci. Zaujala mě odpověď IvyV, jelikož já se rozhoduju mezi FreeLine Driver Donna 3XL a kočárkem trojkolkou od Bohemia Patron Triton. Jsem ráda, že jsi Ivy s kočárkem spokojená. Nemáte ještě někdo zkušenosti s tím TRITONEM? Cenově kočárky vycházejí podobně, ale ten Free Line mně přijde prostornější lůžko.

• Citovat
  • Upravit
1882
11.1.06 12:55

Stepul

Já mám mít mimi v srpnu a taky si nevím rady. Původně jsem chtěla Patron, protože naše firma jim dodává nějaké součástky z Anglie ale pak když jsem viděla jak je malé to lůžko,tak jsem ho zamítla. Myslím,že v zimě bych tam 4měsíční mimi s fusakem nedostala. Tak přemýšlím nad X-landerm X1 nebo Free Line čtyřkolkou. Moc se mi líbí Asahi Typhoon 4 ale na to bohužel nemám… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1882
11.1.06 12:57

A u X-landeru bohužel nevím jak je velká korbička. Máte s ní někdo zkušenost? Vejde se tam čtyřměsíční mimi s fusakem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 13:03

Eviku,
já vím jedině to, že chci trojkolku, cena kolem 10.000 Kč a aby měl samostatně hlubokou korbičku a sportovní sedačku. O tom X-Landeru jsem také přemýšlela (X2, XT), ale nevím rozměry hluboké korbičky.

• Citovat
  • Upravit
1177
11.1.06 13:09

Ahojte!

Jen Vám sem přihodím svou zkušenost :D Máme už rok trojkolku HOCO TORNADO a jsem se svým výběrem spokojená. Filda je prosincové mimčo a tak jsme v zimě jezdili s taškou 3v1 a až se oteplilo, tašku jsme vyndali a jezdili už jen se sporťákem. Letošní zimu jsme udělali z tašky fusak a jezdíme dál. Je fakt, že náš obřík (v roce 81 cm) už se do fusaku vleze jen tak tak, ale snad to tuhle zimu ještě vydrží :D Kočárek je vybaven brzdou, což u nás v kopcích ocením. Jen by bylo lepší, kdyby byla brzda na „zadních“ kolečkách. Dala by se pak využít např. i při sjezdu z „ramp“ na schodech.

Toť naše zkušenosti

pá a dobrou ruku při výběru přeje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.06 13:18

Tak jsem projížděla internet a našla rozměr korbičky pro X-Lander: 77×28(v nejužším bodě). U Patronu je to pouze 70×30. Ten typ X2 vypadá dobře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4