Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak také přidám svoji trošku do mlýna. Napálili jsme se také s kočárkem, byl kupovaný v Opatovicích, ale je to čistě polská výroba, klasická trojkombinace. Jelikož chceme jednou i druhé mimi, prvnímu je teď rok, zainvestovali jsme a koupili také trojkolku, Knorr Circle. Jsem s ním naprosto spokojená. Jako sporťák super prostorný, je k tomu přenosná taška na miminko, mimochodem velice prostorná, rukojeť sice není přehazovací, ale dá se otočit „korba“ - nevím, jak to nazvat, jsem nějak mimo, podle směru, jaký chceš. Přední kolo otočné o 360 st., aretace na rukojeti. Na boudě jsou našité odrazky a jsem fakticky maximálně spokojená. A s těma kočárkama Jané jsem taky slyšela jen to nejlepší, ale ta cena je taky krásná.
Šárka
Ahoj,
maje ruce vytahané jako opice po vláčení těžké polské trojkombinace, zakoupili jsme po půl roce Jané Slalom Pro, a je super! Kdybych to znovu řešila, jdu do něj nebo do Quinny, mají ho kamarádky a jsou moc spokojené.
maya
Chystáme se s manželem kupovat kočárek, ale zjišťuji, že mi není dost věcí jasných, proto se chci optat raději Vás, než dělat ze sebe trubku na prodejně. Podotýkám, že jsme toho ještě moc neprošli, na vlastní oči jsme zatím viděli nějaká polská Taka, Sprinty, rakouská Hoca, Knorry …, prostě zatím nic moc. Chystáme se s manželem objíždět tento čtvrtek Ostravu, jelikož u nás v Karviné je velké prd, tak vás prosím o pomoc a schovívavost, pokud se Vám budou nějaké dotazy zdát stupidní. Zajímá mě:
Toť tak zatím vše a předem díky těm, kterým se bude chtít na to všechno odpovídat.
Hezký den, večer či dobrou noc všem.
Ahojky,pokusím se ti odpovědět…
1)Hluboký kočárek je především kpoužití pro ležící dítě,ty větší bývají tak do toho roku,jinak je většina korbiček tak do max 8 měsíců.To,co ti představovala prodavačka,byly tzv. kombinace (tří a čtyř),kdy máš kočár přeměnitelný z hlubokáče ve sporťák buď taškou,nebo odstraněním části korbičky,nebo odepnutím korbičky a nasazením sporťáku (ty dražší)
Jako každý hybrid i tyhle kočárky se finančně většinou vyplatí (pokud nemáš smůlu na poruchového „poláka“),ale v jednotlivých použitích neskýtají ten správný komfort.
2)čtyřkolka je opravdu klasický kočár
3)Většina vnitřních tašek je vyteplených a dají se použít jako fusak.Stejně tak mají vyjímatelné pevné dno (snad všechny).
4)u kteréhokoli kočárku,který má sportovní část polohovatelnou do úplné roviny můžeš vozit novorozeně ve vložné tašce.U jiných máš možnost nacvaknout korbičku…záleží na druhu kočárku,ne na počtu kol.
5)měla jsem otáčecí kolečko i dvoukolečko…mezi dvoukolečko se mi motala tráva (a to i to přední u „trojkolky“ Mutsy) do terénu bych volila spíš jednokolo.
6)ano trojkolka High Trek od Bebe Confortu (poměrně luxusní a drahá sranda) má opravdu aretaci na rukojeti kočárku.Většinu takových vychytávek očekávej u kočárků kategorie 15tis a výš…
Sanad jsem ti trochu pomohla…
Amazonka a cácorky
Ahoj Ety, já ti mohu opravdu odpovědět jen na tu otázku, zda se dá vozit i novorozeně v trojkolce. Jak už se psalo přede mnou, jsou buď vaničky, ale ty jsou dle mého názoru dost malé a já osobně bych je nekupovala. Ale to je jen můj názor. Co máme my kočárek, Knorr Circle, je v něm vložná taška s pevným dnem, myslím si poměrně velká a prostorná. S tou taškou samozřejmě můžeš přenášet miminko. Jinak kočárek má přední otočné kolečko o 360 st., aretace na rukojeti. Jsem s ním maximálně spokojená a dnes ho už pořídíš i za 8 500 Kč, přestože je to od Knorru vcelku novinka. Toť jen můj názor, ale jak říkám, jsem s ním maximálně spokojená, i v tomhle počasí a sněhu.
Šárka
My čekáme mimi začátkem dubna. Při prohlížení kočárků v obchodě se manželovi zalíbil X-lander X1 (od kamarádek jsem slyšela, že ty 3-kolečkové špatně „drncají“ a špatně se najíždí na chodník). Postupně jsem se do něj také zamilovala.
Je pravda, že po ulicích (bydlím v Brně) není vůbec vidět, jen jemu podobné, ale někde na webu jsem našla samou chválu.
Mimi se vejde do korbičky asi jen do 6.měsíců (kočárek má odendávací vnitřní polstrování korbičky), ale ten spoťák má tak pohodlné a plynulé posunování polohování, že nevidím problém přehodit v 7.měsíci na podvozek sporťák.
Je skvěle skládatelný, s kolečky a pérováním do terénu, jdou na něj přidělat všechny autosedačky a cena asi 12 000 Kč za korbičku a sporťák také není špatná.
Nejlepší ceny jsem našla na http://blueone.vltava2000.cz
Můžete si ho tam i rezervovat a oni Vám ho dodají až budete chtít - stejně jako v kamenném obchodě.
Katy 32tt
ahojky,
my máme značku X-Lander a můžu říct že jsem s ní maximálně spokojená. Konkrétně typ XA (je to loňská kolekce). Je lehky, prostorný (syn má 6 měsíců a stále i s fusakem se do něj v pohodě vleze), je super že se na konstrukci dá na:,–(it autosedačka což jsme hodně využili když byl uplně malinkatý to jsme ho vozili jenom v tomto a teď to hodně využíváme když jdeme jen nakupovat tak hlubokou korbu ani nebereme, vyražíme jen s podvozkem a autosedačkou. Navíc má otočná zadní kola o 360stupňů což je taky super. Všem maminkám doporučuji. Kočárek se dá takhle ovládat pouze jednou rukou, je to opravdu hodně praktické a nemusíte u každého rohu kočárek dávat na přední abyste zatočily…je to fakt prima a kdyby náhodou - jako např.ted když je sníh si kolečka dělají co chtějí - tak se dají lehce zaaretovat.....
Jinak všem mamínkám v očekávání ale i ostatním doporučuji navštivit v Brne veletrh Vse pro dítě. Tam si určitě vyberete. Prezentují se tam vždy všechny značky, výrobci vám vše podrobně vysvětlí a navíc tam lze koupit kočárek za veletržní ceny, my ho tam loni koupili asi o 6000 kc levněji. ![]()
ahoj.....
Prosím tě, kdy bude ten veletrh Vše pro dítě? Mnohokrát děkuji. ![]()
veletrh je na brněnském výstavišti od 22-26.03.2006
Více na http://node0.bvv.cz/…/MKAA-6GPMTQ?…
Já jsem slyšela, že je potřeba tam jít první den a kočárek si zamluvit. Další dny už jsou většinou všechny rozebrané.
Katy 32tt
Přesně tak, veletrh je na konci března. Ale není pravda že jsou všechny rozebrané..... U nás to bylo tak, že hned na místě se udělala objednávka, zaplatila se záloha 1000,–Kč a přitom podmínky jsme měli jako by jsme to koupili přímo tam, takže ta veletržní sleva tam byla ikdyž nám kočárek dodali do 3 měsíců (tehdy se ještě na našem trhu neprodával, prodej byl zahájen až v červnu tak proto).
Tak pa pa ![]()
Kočárek máme Hoco - big food a mile mě překvapil, protože jsem se bála, že do Prahy na ježdění metrem a všude těch jezdících schodů to bude horší, ale s tímto teréňákem to zvládáme na jedničku. Je i fajn na zimu do závějí, na led, má to zimní fusak, dá se rychle složit a i na jaro jako sporťák ho určitě užijem. Je to takový sporťák, střeně těžký - 16kg z nepromokavého materiálu, netřeba dávat pláštěnku při mrholení či sněžení. Synek měl porodní váhu 4200g a je dost velký - myslím, že ho určitě využijem do 2-3 let. Koupili jsme za 8tis.
Zdravím ![]()
Nejvíc mě asi chytil kočárek Inglesina s podvozkem Ergo Bike, na který se pak na:,–(í autosedačka coby nejmenší, a hluboká korba s taškou, ze které jde udělat i velmi praktický sporťák. Připadá mi dost prostorný i vychytaný, že se snadno skládá a přehazuje kde co a i jednotlivé díly vypadaly kvalitně.. nemáte některá zkušenost? ![]()
Mam Inglesinu a nemuzu si ji vynachvalit, mam hluboky kocar, slozeny v cuku letu, korbicka se pripevnuje klik klak.. a hlavne lehky, dobre houpe…kdyz mi pomahaj lidi do MHD tak jsou vzdy prekvapeni jak je lehky a prece stabilni…
Inglesina a Peg perego jsou ty co patri mezi nejlepsi..
Mé velké díky Amazonce z Tábora, to víš, že mi to pomohlo. Dávám do éteru však další dotazy, ke kterým budu vděčná, když mě poučíte.
Díky předem za info všem. Pa.
Zajímavé odkazy
http:ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=test&c=2004M124T36A
http://tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/….php/kocarky
http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?… možná napomůže při výběru