Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
X-lander - Davídkovi jsou prič 3 měsíce, má něco přes 6 kg a nepoužívám teda fusak ale zavinovačku od Emitexu a vejde se mi korbičky skvěle a myslím, že se tam bez problémů vejde i za dva měsíce. Akorát pokud chcete někdo tříkolku tak doporučuji přední kolečko otočné o 360,které lze zaaretovat je to supr a z kočárkem se otočíte na místě ![]()
tina
Tino,
prosím tě, nevíš náhodou vnitřní rozměry hluboké korbičky X-Lander? Sice jsem nějaké našla, ale nevím, zda se jedná o vnitřní, tento kočárek se mi začíná líbit čím dál víc. Jsem ráda, že jsi s kočárkem spokojená.
Ja se pridam s chvalou na Quinny, se sportakem jsem byla tak spokojena, ze jsem si ho nechala i pro pripadne druhe dite. Meli jsme letni mimi, takze jsem hlubokou korbicku nemela a vozila ve vlozne tasce s pevnym dnem, ktera pak v zime ve sportaku po odendani dna slouzila jako fusak.
Na pripadne druhe mimi kupuji korbicku Dreami, aby melo taky neco noveho…
Co jsem vyuzila a ocenila a co je velka vyhoda Quinny je vozeni autosedacky na konstrukci. Na Quinny je kompatibilni autosedacky od MaxiCosi, ktere jsou jedny z nejbezpecnejsich ve sve kategorii a navic jsou i moc pekne a prakticke na pohled a pouzivani s mimi.
At se na mne majitelky Jane nezlobi, ale Quinny mi prijde kvalitnejsi a bezporuchove, coz u Jane (ma ho sousedka i kamaradka) rict nemohu. Nejen , ze jejich autosedacky nejsou co se tyka bezpecnosti nic moc, ale svoji fukcni splni, tak u sportaku sousedka menila uz prodrenou boudu a kamarakce opravovali jak rucni tak i koleckovou brzdu. Ted se sousedce pro zmenu drnca a vikla predni kolecko tak, ze bez aretace nemuze jezdit.
Ac je u Jane velke plus lehka vaha, tak tohle mne od nich zrazuje - takze za mne a spokojenou vozitelku do cca 2 let jednoznacne Quinny.
Mimochodem ted mame golfky opet Quinny - ZAPP a to je bomba - s nicim jinym se mi tak skvele nejezdilo…ale jsou to jen golfky nebo podvozek pod vajicko autosedacku Maxi Cosi…
Stepul,
dle mého dnešního měření je korbička: 28 - nejužší bod, jinak 31, a dýlka 73 cm, jedná se o X-Landet XT ale korbička je myslím univerzál. Davídkovi jsou tři měsíce a vejde se tam naoblíkanej úplně v pohodě. pro ilustravi je v galerii: Záříjňátka II. jeho fotka jak vypadá v korbičce dnes nornálně oblečenej. myslím, že nám v pohodě pře zimu vydrží ![]()
P.S: tu fotku tam vložím za chvíli ![]()
Tina
ahoj Jané jsou sice bezvadný (máme ho) ale ta korbička je vážne moc úzká - na 4m dítě a výš na zimu s fusakem je to tak tak, nám se tam sice vleze v bundě a s fusakem, máme menší mimi (68cm a 7 kg v 6m), ale je tam napraná.
U kočárků Quinny mi vadí zase moc otevřená korbička, do které fučí. Jinak design mají výborný.
Radka
Tino,
jsi moc hodná děkuju za to přeměření, oni všude uvádějí jiné rozměry… Stále se rozhodji mezi tím Patron-Triton a X-Lander. V březnu má být blízko nás výstava kočárků, tak je porovnám na vlastní oči ![]()
Stepul,
souhlasím z tebou vyber až je uvidíš na vlastní oči
mně se přes net líbilo tolik kočřárků, které pak v reálu byli nepoužitelné .....
Ahoj,
původně jsem měla na netu vybraný kočárek FreeLine Driver 4XL, ale když jsem ho pak viděla v reálu, překvapilo mě, jak malinká je korbička. Vzhledem k tomu, že se dcera narodila v květnu, chtěla jsem, aby se mi v zimě ještě vlezla i s fusakem do hluboké korbičky. Po objetí mnoha obchodů a srovnání velikostí, hmotnosti kočárku (max 15 kg) atd. jsem nakonec zvolila sportovní kombinaci Deltim Travel (model 2005). Je to sice polský kočárek, nicméně na netu jsem našla velmi dobré reference. A teď výhody: korbička je poměrně velká (s nástavbou korbička 35×85), relativně lehký (14,5 kg), má úzký rozchod kol (což je podstatné hlavně pro nás, kdo používají panelákové výtahy), vložnou vyteplenou tašku -používám jako fusak a malá se do ní i navlečená v kombinéze v pohodě vejde (na léto jsme ovšem museli dokoupit ještě jednu tašku nevyteplenou), a i cena byla vcelku příjemná: kombinace + 2 vložné tašky + pláštěnka + taška na kočár sakumprásk za cca 9,5 tis. Jedinou vadou na kráse je občasné vrzání kočárku, které je však odstranitelné promazáním. Toť moje zkušenost.
Martina
Mě okouzlil na první pohled Peg Pérego. Je to zvlášť hluboká korbička, podvozek, sporťák. Malé je 8 měsíců, vozím ji v hlubokém a vleze se mi tam ještě se starým klasickým fusakem z beránka. Už je jí teda na délku tak tak, ale ještě to snad ty mrazy vydrží. Pak na:,–(ím sporťák, předělám boudu a budem jezdit dále. Podvozek je docela kvalitní, sjeli jsme s ním dost lesních a kamenitých cest na Slovensku v horách ( a nejen tam ) a vydržel bez poruchy. Zatím . A snad ještě vydrží. Mě osobně se nelíbí ty moderní trojkolky. Ale to je jen můj pocit, toho si nevšímejte
.
Tak u nás nakonec vyhrál kočárek X Lander X4 ( bohužel e přestal vyrábět ), jelikož já potřebuji trojkolku s ruční brzdou a manipulace úžasná, kole přední je naklápěcí, takže se dá manipulovat jednou rukou a brzda je účinná, že skoro flekuji na místě, takže na kolečkové brusle fakt super, al to záleží, jak ho budeš používat. Korbička je prostorná standart, já mám malou ve fuskau a pohodlně se mi tam vejde, už se těším na sporták kromě toho , že nemá polohovací opěrku nohou je fakt super, je dost široký má dobrou polohovatelnost yad a dáš ho do lehu, což je výhoda, některým sporťákům to holt chzbí, výběr padl i na Xlander X2 ale nakonec jsem usoudila, že mi bohatě stačí tento po horách tůry nechystáme, takže je to pro mne k ničemu a X2 je těžší, další plus pro X4, já si ho sama nosím do schodů a nakonec i barva, protože červeno černou kombinaci u X2 jsem nesehnala, přeji štastný výběr
My mame ABC Design, ctyrkolku, je bezva. Maji pekne barvy (ne jako ostatni jen sedivou nebo tmave modrou), korbicka je asi nejvetsi, co jsem videla, veslo se mi tam vleze devitimesicni dite. A sportak jde upevnit bud proti smeru (to jsme vyuzivali ze zacatku) nebo po smeru jizdy (pro vetsi deti). Jen co bych pri pristim nakupu kocarku zmenila jsou kolecka. Myslela jsem, ze budem jezdit hodne po lese, takze velka nafukovaci kola, ale nakonec se stejne na prochazky vydavam do mesta, kde se s klasickou ctyrkolkou dost nadru. Zataceci dvojkolecka jsou mnohem praktictejsi.
Pepsi
ještě velké plus k XLandru XT sama si ho naložím do tramvaje nebo autobusu a vynesu do schodů, to je strašně super. Pozor ale nevejde se do těch nejmenších panelákových výtahů, to se musí oddělat jedno kolečko ale zase to jde strašně jednoduše a jednou rukou ![]()
takže ještě tak
jo a kupovali jsme ho v www.ajuty.cz, byli jsme tam osobně a udělali nám nejlepší cenu jaká se dala sehnat
jsou super ![]()
Tina
Ahoj my máme Bebecar vanu ct.Natálce je 9 měsíců amám jí pořád v hluboké vaničce.Přední kolečka jsou otočná.jsem s kočárkem moc spokojená.
Já se přidávám k Madelen s chválou na PegPerégo. Máme květnové mimino a v hluboké korbičce jsem ho vozila skoro do osmi měsíců (to měl 72 cm a 9 kilo). Na délku tam byl na akorát, ale vešel se tam pohodlně v kombinéze a ve fusaku od Emitexu (krátká verze fusaku Combi). Korbička má vnitří rozměr 35×72. Teď už používám sportovní nástavbu Giro a jsem taky spokojená, výhodou je, že se dá sedačka nacvaknout po i proti směru jízdy. Teď když je zima a fouká, tak jsem ráda, že můžu vozit prcka pěkně v závětří:-)
Kočárek mám na podvozku Classe4, což jsou velká nenafukovací kola a jezdí se s ním fakt skvěle. Jezdím po městě i v terénu, kočár používám každý den, často ho i skládám a rozkládám a zatím vše bez závad.
Teď vybírám nějaké malé golfky skladné do auta na různé popojížďky. Uvažuji o PegPerégu Pliko P3 nebo Aria nebo o Inglesině Espresso a moc se mi líbí i Quinny Zapp, ale to až pro většího prcka:-)
Toť má chvála na milované PegPerégo:-))
Evitka a Jenda
Ahoj,
my máme Hoco Big foot a jsme maximálně spokojení. Stojí kolem
10 000,– Kč a je to rakouský výrobek. Než jsme ho koupili prošmejdila jsem všechny testy a diskuse a našla na něj jen samou chválu
.Koukni na www.depemo.cz, to je jejich výhradní dovozce.
Tak dobře vyberte.
Berča