Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím. Chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s kočárkem značky Hartan. Dcera známé od mamy jej prý má - konkrétně myslím Hartan Top Line (jaké číslo nevím) - a bude jej prodávat. Koupila jej za nákupní cenu 11 000Kč (měla to nějak se slevou) a teď jej prodává za 7500Kč. Jinak jsem zjistila, že v obchodech stál asi kolem 15 000Kč. Ještě jsem se na něj nebyla podívat. Prý je lehký a dobře se s ním jezdí a zatáčí.
Moc děkuji za jakékoliv informace.
ahoj!
mám 3 měsíčního syna mám taky Hartan Topline od známé - používala ho 2 roky a je pořád jak nový. Lehce se skládá, přehazuje rukojeť a je lehký. I tedˇ v zimě se s ním dobře jezdí a je uvnitř prostorný - malý se tam v pohodě vejde nabylený i s fusakem. Původně jsem nechtěla použitý kočárek, chtěla jsem nový za rozumnou cenu. Ale všechny mi připadaly nekvalitní - takové rozvrzané a těžko se s nima manipulovalo, tak jsem se nechala nakonec přemluvit na Hartan a jsem maximálně spokojená. Je to kvalitní německá značka, myslím si že neprohloupíš když ho vezmeš
Ahoj Veru, moc děkuji za názor. Přeji ať se tobě i Dominikovi daří!
Ahoj, tak já mám taky Hartan Top Line, kupovala jsem ho v Německu se slevou v roce 2004. Jsme s ním taky spokojená, i když nějaké ty chybičky se taky vloudí. Vypadá krásně, elegantně, nepůsobí tak těžkopádně jako jiné kočárky . Ale…váží opravdu přes 16 kg. Je to tedy střední kategorie. Manipulace s ním je výborná. Po určité době začal stáčet k jedné straně, ale pak se to samo upravilo. Pak se tento problém ještě objevil jednou, ale to nám bohužel někdo cizí zohnul osičky.
Rukojeť je kvalitní, přehazovací. Což je možná taky důvod, že při jízdě jakoby malinko rezonuje - je to minizvuk, ale já jsme puntičkářka, tak to slyším a občas mi to vadí. Nákupní košík je spíše z menších, ale stačí. „Klouby“ jsou z plastu, velmi kvalitního a odolného, ale musí se taky promazávat, jinak trochu vrže. Potahové látky jsou kvalitní a dobře se udržují - ovšem asi ne všechny, viděla jsme už i látky, které mi k údržbě dobré nepřišly. Tak si na to dej pozor. Mám originál tašku a vypadá to skvěle. Jediné, co mi vadí je, že pokud se dítě narodí v létě, tak taška na dítě je moc teplá a bez tašky to není úplně nejlepší, neb je to vlastně sporťák. A nemá tudíž ochranu hlavičky. A to si myslím není moc dobře pro čerstvě narozené dítě…To nebyl náš případ, proto mi to nevadilo. Rozhodně si ale myslím, že se vyplatí si pořídit tzv. prodloužení lůžka, kočárek to uzavře a dítě je pak skoro jako v korbičce. Kočár je dobrý i do terénu, zvládne ho velmi dobře - mám to odzkoušeno, u nás pořádné silnice skoro ani neexistují. Celkově tedy Hartan doporučuju, úplně ideální kočárek neexistuje a toto je velmi dobrá volba. Pokud bys chtěla ještě cokoli vědět, tak mi napiš, ráda ti zodpovím. Ziza.
Ahoj Zizi, moc Ti děkuji za skvělý popis kočátku! Asi tedy do toho půjdu.
Přeji hodně zdraví a štěstí tobě i tvému dítku!
Ahoj,
holky, jsem také ve fázi hledání pravého kočárku, mohla byste mi některá poradit internetovou adresu, kde bych si ho mohla prohlédnout? Moc děkuju!
Jitka