Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Tak vás zase žádám o zkušenosti a rady, dnes ohledně dudlíků. Malýmu má skoro 6 měsíců a má jeden dudlík, který chce. Ještě v porodnici dostal od personálu takovou tu „komunistickouo“ kytičku, tu si vydudlal a umíte si představit, v jakým je stavu po půl roce.
Problém je, že nechce žádný jiný a bez něj zase neusne ani přes den ani večer. Nevíte nějaký fígl, který by pomohl?
@Bonparka - no to právě taky nechce. Kupovala jsem mu stejný i větší, ale stejně je plive. No on měl dva (asi v měsíci si nechal dát ještě jeden), ale ten už byl fakt hrozný, tak jsem ho musela vyhodit a ten původní taky nebude mít dlouhého trvání. ![]()
Ehm dudlíky, kor latexové by se měly zhruba po 2-3 měsících vyhodit a dát nový. Zkus pohledat po netu stejný, co máte, jinak se připrav na několik dní řevu.
@ynax píše:
Ehm dudlíky, kor latexové by se měly zhruba po 2-3 měsících vyhodit a dát nový. Zkus pohledat po netu stejný, co máte, jinak se připrav na několik dní řevu.
Ne, měly by se měnit nejdéle po měsíci. Já to prostě nechápu, jak můžeš nechat jeden dudlík tak dlouho??? No prostě kup stejnej a dej mu ho a holt vydrž to, že ho nebude chtít. A když už je to tenhle hnusnej dudlík, tak mu ho měň klidně co týden,14 dnů. Stojí pár kaček a nic nevydrží. Nemůžeš nechávat tenhle matroš dlouho, prostě se vydudá a pokud pravidelně nemění, dítě pak trvá na tom vydudaným hnusu. Ale než bych ho nechala dudat něco tak hnusnýho, to ho radši odnaučím od dudlíku. Takže si chlapec buď vezme novej, nebo dududal
Ale fakt tenhle vyhoď, do popelnice ať mu ho nevrátíš ![]()
Když jsem potřebovala malýmu dát dudana, tak jsem ho omatlala trochou kapičkama na prdíky (v době, kdy měl prdíky)… kapky byly sladké a malý si pak dudana vzal. Asi to není úplně nejlepší řešení, nicméně nám to pomohlo.
No já vydržela 14 dní mu ho vůbec nedat a dávat mu nové, ale prostě je plive. Ta klasická kytička je jen ve velikosti 1, což je pro něj málo. Ty kapičky jsou dobrý nápad, zkusím na odpolední spaní. Jinak doma mám asi 10 nových, ale plive je. ![]()
@Oter píše:
No já vydržela 14 dní mu ho vůbec nedat a dávat mu nové, ale prostě je plive. Ta klasická kytička je jen ve velikosti 1, což je pro něj málo. Ty kapičky jsou dobrý nápad, zkusím na odpolední spaní. Jinak doma mám asi 10 nových, ale plive je.
Tak mu je prostě nabízej a když nebude chtít, tak smůla. Jako fakt takhle starej dudlík z toho hnusného materiálu, to není nic dobrého. Ale klidně mu dávej pořád velikost 1, malej má furt malej dudlík, větší velikost nechce.
Taky ho plive. Kup mu zase stejnou malou kytičku, prď na velikosti
Jinak zkus dudlík od babynovy, ten aspoň nepáchne jak ta kytka ![]()
Já vím, že to není nic dobrého, právě proto si k vám jdu pro radu.
Nase starsi taky dudlala kyticku. Zadny jiny nechtela. Ja ji ale od zacatku po cca mesici menila, takze si zvykla. Mozna vadi ta prvotni pachut. Tak si trochu zadudlej ty a pak mu to omyte dej. Nate jsem pak vnutila jiny dudlik asi v 9 mesicich. Tenhle http://dudliky.heureka.cz/…revny-23001/ Je dost podobny ve tvaru, tak prosel
Pak uz mi vzala i anatomicky…
@sisovka51 - jj ten mám doma taky. Vždycky tak párkrát popotáhne a vyplivne. Zkusím truchu podudlat, děkuju za radu.
Taky bych koupila zase tu malou velikost. A asi fakt vydržet, buď ho vezme na milost, nebo se oddudlíkoval ![]()
jinak já to řešila tak, že jsem koupila osm stejných dudlíků, který mu chutnaly a točila sem je v průběhu dne i několikrát (prostě jakej mi padl první pod ruku), takže neměl šanci si jeden vydudlat víc a tím pádem poznat změnu…
do půlroka měl jednu sadu, od půlroka má teď druhou, o číslo větší. Má je jen na spaní.
Radu nemám - tyhlety dudlíky to dělaj a dětem se to kupodivu líbí.. Já měla to samý - obrovskej hnusnej slepenec a nechtěla jsem ho dát.. Máma mi to pořád vypráví
Radu nemám - koupit ten samej a zkoušet, zkoušet.. Hodně štěstí ![]()
Taky bych koupila zase tu malou velikost. A asi fakt vydržet, buď ho vezme na milost, nebo se oddudlíkoval ![]()
jinak já to řešila tak, že jsem koupila osm stejných dudlíků, který mu chutnaly a točila sem je v průběhu dne i několikrát (prostě jakej mi padl první pod ruku), takže neměl šanci si jeden vydudlat víc a tím pádem poznat změnu…
do půlroka měl jednu sadu, od půlroka má teď druhou, o číslo větší. Má je jen na spaní.