Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
snad mi tuhle diskuzi admini nesmáznou, nechci tu nic nabízet, jen poradit co s poděděnými věcmi. Čekám holčičku a dostala jsem od sestřenky hromadu krabic s oblečením po jejich dvou klukách.
Nechci tím pohrdat, i když jí to už tak asi připadá.
Je tam dost klučičího, fakt typicky klučičího.
Navíc oba kluci už chodí do školy, takže věci několik let starý. A co není starý, tak je to už pro větší dítko, tzn. až to budu holčičce oblíkat, tak už to starý bude. A 5 let to schovávat??? ![]()
Ona pořád říká, že to nevadí, že to holčička unosí, jestli prý vím, kolik co stojí. No ještě nevím…
Ale naše holčička je vymodlená, do kapsy zas tak moc hluboko nemáme, tak bych ji v tom viděla oblečenou nerada ![]()
No, nabalím to kamarádce, co má chlapečka, to jsem vyřešila.
Nicméně je tam hromada věcí už dost onošených, které už je mi trapné to kamarádce dávat, ale je mi taky líto to pozvyhazovat.
Zrovna jsem od ní vybalila zavinovačku, trochu jetou, ale vyhodit ji nemám srdce. A já si minulý týden zavinovačku už objednala v sadě s mantinelem a nebesy…
I modrý mantinel jsem našla v tom poděděném… tomu samozřejmě nic není, to se neobnosí…
Co s tím? Říkala jsem si, že najdu v okolí kontejner na oblečení. Nevíte, co se s věcmi z takového kontejneru děje dál? Šrotuje se nebo to ještě někdo přebírá?
Nebo to někam odnést do sekáče? Ale něco už je fakt jetý, to bych se asi styděla ![]()
Co by někdo za pár hader na lítačku pro děcka dal, že?
Tak poraďte, kam s tím? Fakt nemám přehled.
Bydlím Brno venkov.
Na prodej na MMB to fakt není.
Díky za rady.
Viděla bych to na ten kontejner, sama tam takové věci dávám… podle mě to vybírá správce toho kontejneru, přebírá a rozděluje charitám. Lepší věc s tím asi udělat nemůžeš…
@pupyk A proč si si ty věci od ní brala, když čekáš holčičku a víš dopředu, že klučičí věci nechceš
No asi si jí nechtěla urazit, ale já bych to neprodávala-bud to vrat a s tím, že prostě nakoupíte nové věci a okecala bych to tak, že čekat chlapečka-určitě si to necháme a bla bla bla.....na co budeš přemýšlet co s tím, když to nechceš, prostě to vrat a nabídni jí, at to prodá na aukru
Snad se neurazí ![]()
Ten kontejner je dobrej nápad, ale doufej, že se pak nebude dotyčná ptát, kde ty věci jsou, až si všimne že to malá nenosí
![]()
Příspěvek upraven 16.10.12 v 14:09
Ahojky a nechtěla by jsi mi nějaké oblečky poslat? Na ceně se dohodneme. Bydlíme na vesnici a myslím, že na písek by to pak bohatě stačilo ![]()
Tak stáří bych faklt neřešila, pokud to nemáš někde v plísni nebo ve vlhku uložené. Doma ti holka unosí všechno, vyber si, co je neutrální a zbytek prodej v dětském bazaru. Na písek nebo na zahradu budeš ještě vděčná za neznačkové starší oblečení nebo na první krmení bych neoblíkala značkové krásné věci.. Jiné maminky ve finanční tísni by to ocenily. Kupuju si časopis betynka a vždy tam jsou minimálně dva inzeráty, kdo daruje oblečení mamině v tísni.
Já bych to dala do toho kontejneru na oblečení, myslím, že to nevyhazují, že se to někam vozí a někdo to ještě použije. Pokud jsou ty věci jen staré, nejsou roztrhané. Asi bych neřešila, co se s nima dál děje ![]()
Sama takových věcí mám taky požehnaně od tchýně..furt mi je nosí..ovšem tyto věci jsou ještě po mém manželovi a svému dítěti je neobléknu
já tyto věci schovávám a až se mi nahromadí tak je podaruji nemocnici pro novorozenecké a dětské oddělení nebo jsou ty speciální domy pro maminky s dětmi, které nemají kde bydlet..tam to určitě přivítají ![]()
U nas je kontejer a je na nem dokonce napsano, ze se to potom tridi a snad dokonce prodava. Nektere kontejnery jsou urceny na charitu.
Jeste si muzes dat inzerat, ze darujes zdarma obleceni pro maminku v nouzi. Pokud nechces inzerovat v casopise, tak bych to vyvesila aspon v materskem centru.
Ahoj, já věci, které už nejsou vhodné k nošení normálně vyhodím. Věci, které by mohl ještě někdo užít dám do igelitky a postavím ke kontejneru na sídlišti. To dělám i s botama. Většinou, když jdu cestou zpět, tak už tam taška není. Je mi jedno, kdo si to vzal, hlavně, že to ještě někdo užije. Kdyby tady byl kontejner na věci pro charitu určitě bych to dávala tam.
Já mám hodně věcí po malé a jsem třeba domluvená se sousedkou, že je dám do kojeňáku - pracuje tam, brala si třeba i balík plen, ze kterých mi malá vyrostla. Oni jsou rádi za všechno. Dětí je tam hodně…
Sestřence to nevrátím, urazila by se, už teď se na mě dívá skrz prsty, že tím pohrdám ![]()
Peníze za to opravdu nechci.
No přebírám to už asi po desáté, co je roztrhané samozřejmě půjde do kontyšu, co je flekaté, tak taky, ale flekaté bude za chvíli stejně všechno taky, co koupím malé, že…
@Nikimu píše:
Sama takových věcí mám taky požehnaně od tchýně..furt mi je nosí..ovšem tyto věci jsou ještě po mém manželovi a svému dítěti je neobléknujá tyto věci schovávám a až se mi nahromadí tak je podaruji nemocnici pro novorozenecké a dětské oddělení nebo jsou ty speciální domy pro maminky s dětmi, které nemají kde bydlet..tam to určitě přivítají
Tak to já je oblíkám.
Po domluvě nosím věco do Azylového domu pro matky s dětmi, do kontejneru bych to nedala, stačí mi, když vidím, jak se v tom hrabou sociálně slabší občané, a pak všechno nechají vyházené venku.