Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Otevírám diskuzi na téma kočárek ABC design Moving Light.
Chtěla bych se dozvědět o tomto kočárku trochu více než je na netu. Máte některá zkušenost co se týká (jízdy v terénu, pohodlnosti dítka, vejde se tam i větší dítko?, a ještě mne zájmá stabilita trojkolky, kolečka, a rozměry složeného i rozloženého kočárku.
Díky moc Monča
Ahoj, nám dorazily v pátek, v terénu jsem je ještě netestovala, takže první postřehy:
Za ty peníze bych řekla hodně v pohodě (cca 2500,–), dobře řešene polohovaní (nohy i záda), velký košík, dobré nastavení sklapění střechy (plynule). Výhrady mám k pásum - nemají polstrovaní - budeme tam asi dávat z autosedacky, ať se prcek neodře, nebo koupíme nějaké polstrování univerzál, pokud se dělá. Nemají výškově nastavitelnou rukojeť. Po složení jsou hodně malé, odmontováním předního dvojkola se ještě zmenší (jde to lehce).
Celkově záleží, na co ho chceš používat - jako sporťák bych ho nebrala, my ho máme jako golfky na přilezitosné použití - na nákupy, na víkendy k rodičům. Na to bude určitě stačit. Že by vydržel i pro druhého prcka nepředpokládám. Jo, možná, že v léťě, až bude prcek ťapkat, tak budeme ven chodit s tímto, přece jen je o dost lehčí než náš sporťák - necelých 8kg.
Změřený ho nemám a je ve sklepě, teď už se mi tam nechce běhat, když tak rozměry dodám zítra ![]()
Fotky jsou v galerii cerven 2007 ![]()
Tak se moc omlouvám, trvalo mi to nějak dýl, malej byl nemocnej, tak jsem se k tomu přeměření dřív nedostala ![]()
Tak tady to je:
opěrka zad 42×31, na nohy od sedu 22 cm, lůžko 70×31 cm, složený: 80×40×60 cm
Ahoj, jsem od čtvrtka majitelkou ABC Moving Light…zelené verze. Zkoušela jsem první den i v horším terénu a jsem moc spokojená. Výborně se řídí, nejsou to po první jízdě žádný strašný hrkačky. Je to slabší látka, takže do vichřice, co se sem řítí nebo do velký zimy bych nebrala. Ale lehoučký jsou, vynesla jsem jak nic k nám do 2.patra. Složit jednou rukou se dají, i když to chce trochu cvik. Polohování super-nožky i záda. Zádům chybí do úplného lehu pár stupínků. Mám k tomu nánožník abc a ten je teda trochu neforemný. Viděla jsem na fotkách s nánožníkem emitex a vypadalo to líp.Madlo má taky pár poloh, škoda, že se snadněji neoddělává…ale za 2500kč bych toho už vážně chtěla moc.
Měla bych ještě výhrady k brzdě…zaklapne se v pohodě, ale odjišťuje se hůř, je tam jen takový malý plastový zobáček. Ale všechno je na úkor váhy a ceny. Celkově zatím rozhodně doporučuji! ![]()
Ahojky holčiny,
Moooc prosím.
Ráda bych se zeptala jakou máte zkušenost při jízdě po dlažebních kostkách
U nás ve městě jsou téměř všude a tak mám obavy z „hrkaček“. Jinak za tu cenu se mě líbí a neočekávám divy světa ![]()
nepřihlášení Andrimka
Ahojky, tak jsem se na jízdu po „kočičích hlavách“ obzvláště zaměřila a musím říct, že s klasickýma golfáčema je to horší. Tady je přece jenom trochu odpružený to přední dvoukolečko, tak to není taková hrůza, ale taky žádná sláva. Hlavně se musí jet pomalu, to je potom pohoda,ale jak se jede rychle, tak to prostě je cejtit. U nás je dlažebních kostek minimum a když na ně najedem, tak musím jet rychle, protože se to malýmu moc líbí a má z toho drncání šílenou radost. Jinak ale procházky v terénu zvládá bez problémů. Jde taky o to, jak velké ty kostky jsou, pokud jsou malý je to samozřejmě horší. Tak snad jsem trochu pomohla.
Ahoj chystame se na golfky,ale me se proste zadny nelibi
ja porad touzim po trojkolce a tahle je zarazena v „golfkach“ na eshopech,zajimal by me jeho stav po treba pulrocnim pouzivani-porad mi nejde do hlavy ta cena a odrazuje me
-jak jste spokojene po delsim pouzivani,kdyz zapomenete na cenu-neni to „kram“
![]()
Ahojky, tak kočárek máme a používáme už +- rok a zatím stále spokojenost
Jen je třeba si dát pozor na to, že je docela úzký, takže pokud máš robustnější dítko, mohl by to být problém. Martin má na 2,5 letech 11,5 kg, takže ten tam má místa habakuk. Pokud jsi někde z okolí Jablonce, nabízím ti zkušební jízdu ![]()
Ahoj diky moc jsi hodna-lec mam to fakt trochu z ruky ![]()
Nasla jsem celkem obsahlou diskuzi na jinem serveru,vsechny maminy jsou spokojeny,takze je to jeden z favoritu,uspokojila bych svou touhu po trojkolce a pritom mela lehci kocar nez mam ted ![]()
nemam bohuzel cas docist vsechny prispevky,tak napisu jen me zkusenosti, kocarek ma super nakupni kos, pekne polohovatelne zada, ale…byla jsem zvykla na cortinu,ze jsem mohla zatacet jednou rukou a na to, ze jsou to lehke golfky, tak jsem se s movingem strasne nadrela,jizda rovne dobra, ale zataceni a zmeny smeru byly hrozne, jak se mala posunula a zmenila teziste, tak mi to prislo skoro neovladatelne, no nechala jsem je u tchyne a sama si budu pro druhe ditko kupovat nove…tot moje zkusenost, ja jsem spokojena nebyla a jeste jedna vec, porad jsem nohama kopala do kosiku a muj 2-metrovy manzel z toho kopani do kosiku silel
Ahoj holky, moc bych vás chtěla poprosit, zda nevíte, jestli se dělá na kočárek ABC design Moving Light pláštěnka. Kočárek jsem si objednala - ovladatelnost super zatím se mi moc líbí, ale tak trochu mě překvapilo, že nemá pláštěnku..... Nevíte některá, zda se dá dokoupit? Předem děkuji za odpověď ![]()
Dobrý den
,
tento kočárek máme - je pěkný, pevný a stabilní, ale bohužel dcerka má 2roky a již je pro ni malý
, takže bych doporučovala spíše pro menší děti cca do 2Oti měsíců..Jinak je hodně prostorný
.rozměry lůžka: d.70 x š.32cm, Výška opěrky zad: 40cm, Hloubka sedu: 30cm, Rozměry kol: rozchod kol: 58cm,průměr zadních kol: 21cm, průměr předního dvojkola: 21cm, Rozměry složeného kočárku: d.85 x š.58 x v.35cm a Hmotnost kočárku: 7,3kg
Dobrý den
,
tento kočárek máme - je pěkný, pevný a stabilní, ale bohužel dcerka má 2roky a již je pro ni malý
, takže bych doporučovala spíše pro menší děti cca do 2Oti měsíců..Jinak je hodně prostorný
.rozměry lůžka: d.70 x š.32cm, Výška opěrky zad: 40cm, Hloubka sedu: 30cm, Rozměry kol: rozchod kol: 58cm,průměr zadních kol: 21cm, průměr předního dvojkola: 21cm, Rozměry složeného kočárku: d.85 x š.58 x v.35cm a Hmotnost kočárku: 7,3kg
Proni, a kolik prosím Tě dcerka měří a váží?