Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Anonymní píše:
Mělo některé vaše dítě abkm, ale přitom normální stolici? Jediné příznaky zatím u 2m miminka jsou koliky a kroucení po kojení a reflux. Pediatr má z těchto příznaků podezření na abkm. Co se mi zdá divný, že stolice je normální, není tam hlen ani krev.
Mé první dítě abkm mělo, ale tam byl ještě atopák a hleny ve stolici. Dieta pomohla, držela jsem ji rok a půl. Teď se ale vůbec zase na takovou přísnou dietu necítím. Měli jste někdo kvůli abkm jenom koliky a pomohla na to dieta?
Hele já teď řeším podobne. Mala bude mít půl roku. Celou dobu dobrý, žádný hlen, vyrážky nebo brichabol. Jediný co, tak první 2- 3 měsíce ublinkavala což už přešlo. Bezne mám k snídani bily jogurt, trochu mléka do kafe, máslo, sýry… ale jakmile přišly prikrmy a cokoliv s mlékem, tak má rudou pusinku s koprivkou jak blázen. Takže ve své stravě to neprehanim a to co dostává naprimo tak je bez mléka. Když se mi jo chce, tak odstrikam moje do kase, ale ani to ji nevadi a žádná reakce. Stejne nechce flasku, tak budu kojit dyl než co jsem chtěla do roka
![]()
U ABKM nemusí být nutně krev a hlen ve stolici.
Kolik vyšel CoMiSS dotazník?
U nás začala ABKM až cca od půl roku. Příznak byl v počátku jen hodně neklidný spánek a pak přešel do celoročního pláče - bolesti břicha. Později začali teprve změny ve stolici. Dokud jsem jen kojila, tak ty příznaky byli úplně nejasné. Se zavedením přikrmů hrůza.
Mělo některé vaše dítě abkm, ale přitom normální stolici? Jediné příznaky zatím u 2m miminka jsou koliky a kroucení po kojení a reflux. Pediatr má z těchto příznaků podezření na abkm. Co se mi zdá divný, že stolice je normální, není tam hlen ani krev
.
. Měli jste někdo kvůli abkm jenom koliky a pomohla na to dieta?
Mé první dítě abkm mělo, ale tam byl ještě atopák a hleny ve stolici. Dieta pomohla, držela jsem ji rok a půl. Teď se ale vůbec zase na takovou přísnou dietu necítím