Abkm, ale stolice normální?

Anonymní
18.11.22 16:10

Abkm, ale stolice normální?

Mělo některé vaše dítě abkm, ale přitom normální stolici? Jediné příznaky zatím u 2m miminka jsou koliky a kroucení po kojení a reflux. Pediatr má z těchto příznaků podezření na abkm. Co se mi zdá divný, že stolice je normální, není tam hlen ani krev :think:.
Mé první dítě abkm mělo, ale tam byl ještě atopák a hleny ve stolici. Dieta pomohla, držela jsem ji rok a půl. Teď se ale vůbec zase na takovou přísnou dietu necítím :?. Měli jste někdo kvůli abkm jenom koliky a pomohla na to dieta?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18628
18.11.22 16:32
@Anonymní píše:
Mělo některé vaše dítě abkm, ale přitom normální stolici? Jediné příznaky zatím u 2m miminka jsou koliky a kroucení po kojení a reflux. Pediatr má z těchto příznaků podezření na abkm. Co se mi zdá divný, že stolice je normální, není tam hlen ani krev :think:.
Mé první dítě abkm mělo, ale tam byl ještě atopák a hleny ve stolici. Dieta pomohla, držela jsem ji rok a půl. Teď se ale vůbec zase na takovou přísnou dietu necítím :?. Měli jste někdo kvůli abkm jenom koliky a pomohla na to dieta?

Hele já teď řeším podobne. Mala bude mít půl roku. Celou dobu dobrý, žádný hlen, vyrážky nebo brichabol. Jediný co, tak první 2- 3 měsíce ublinkavala což už přešlo. Bezne mám k snídani bily jogurt, trochu mléka do kafe, máslo, sýry… ale jakmile přišly prikrmy a cokoliv s mlékem, tak má rudou pusinku s koprivkou jak blázen. Takže ve své stravě to neprehanim a to co dostává naprimo tak je bez mléka. Když se mi jo chce, tak odstrikam moje do kase, ale ani to ji nevadi a žádná reakce. Stejne nechce flasku, tak budu kojit dyl než co jsem chtěla do roka :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
18.11.22 17:07

U ABKM nemusí být nutně krev a hlen ve stolici.

Kolik vyšel CoMiSS dotazník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24246
18.11.22 18:33

U nás začala ABKM až cca od půl roku. Příznak byl v počátku jen hodně neklidný spánek a pak přešel do celoročního pláče - bolesti břicha. Později začali teprve změny ve stolici. Dokud jsem jen kojila, tak ty příznaky byli úplně nejasné. Se zavedením přikrmů hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová