Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky jak se prosím u vás projevovaly ABKM? Malýpo každém kojení cca do 30ti minut začne hystericky plakat, teď mu naskočil jakoby vyrážka na tvarickach, stolice je trošku tekutejsi.. Jsem zoufala. ![]()
Ahoj holky, kdo prosím má miminko na nutrilonu alergy care, zvracely vám i po něm miminka?
Ahoj, už jsem zoufalá. Mám dvouměsíční holčičku která sice prospívá ale děsně křičí při a po kojení. Opravdu jen párkràt denně se stane že je při a po kojení klidná. Navíc má diastázu a hrozné koliky. Doktorka nás poslala do nemocnice kde mě jen s malou zavřeli do pokoje, nikdo ji od bolesti nijak nepomohl a jelikož je kojená, jen mi napsali bezmléčnou dietu s tím, že kdoví jak si s tím kuchyně poradí
a odběry prej miminkům nedělají, tak jen stolici a tu aź v pondělí kvůli laboratoři (byl pátek)
Ještě ten den jsem podepsala reverz a jsme doma a přemýšlím co dál? Nejím mléčné výrobky, zanesu stolici a moč k doktorce, bude to stačit? Kdy se asi koliky zmírnily vám a zmizel hlen a ekzem? Začinám být zoufalà, zítra zas povedu starší dceru do školy s křiem bolavého miminka. Už fakt nevím, snad se to zlepší co nejdříve. Doktor mi ještě řekl že možná moje dieta nepomůže a malá bude muset na UM na předpis? Toho se bojím, ještě tak přecházet na UM s kolikami. ![]()
Prosím o povzbuzení, źe se to zlepší ![]()
No ja tady zacinam mit pocit, ze ti doktori snad maji z UM provize
Proc by dieta nepomohla? Pokud je za tim ABKM a vyloucis mleko, tak to pomuze. Ja mela problem u mladsiho syna, i kdyz se to projevovalo spis nazelenalou stolici a zvracenim…zvraceni se zlepsilo v radu dnu, jinak to trva myslim 10-14 dni, nez se to uplne vzpamatuje. Drzim palce.
Jo a testy jsme zadne neabsolvovali, proste jsem vysadila - prislo zlepseni - zaver hotovy. Po cca 3 mesicich jsem zkousela pomalu zase zavadet a bylo to ok.