Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu. Asi před 3 týdny se nám malá po koupání strašně osypala. Nejdříve jí naskákaly pupence kolem pusinky a po té po celém těle. Chtěli jsme už vyjet do nemocnice, ale vyrážka se začala ztrácet a začala se stěhovat až postupně vymizela. Večer jsem pak šla umýt vaničku a začala téct rezavá voda, takže jsme usoudili, že to bylo z vody. Asi za 2 dny se jí vyrážka objevila opět, ale nejvíc byla v obličeji. Další den se zase objevila, ale v menší formě. Přemýšleli jsme nad tím, co nového používáme a napadla nás Rybilka, kterou jsme zrovna zkoušeli. Takže jsme jí vyhodili, ale pupence se objevily opět. Bohužel se vyrážka objevuje nezávisle na místě, času, … . Malá teď vše strká do pusy, tak nás napadlo, jestli to nemůže dělat prášek. Sice ho používáme od narození, ale přeci jenom každou chvíli si do pusinky strčí plenku nebo část oblečení. K doktorce jdeme až v úterý, tak se chci jen poradit. Jinak pupence jsou vždy rudé s jakoby bílou vodnatou hlavičkou, na pohmat nejsou vystouplé, i když tak vypadají. Určitě malou ani nesvědí a nevadí jí,mizí do půl hodiny až 2 hodin. Já sama mám alergii na chlór, jen mám jiné projevy než malá. Nemáte s tím někdo zkušenost? Mám i nějakou fotku, tak můžu dodat.
A jak jste na tom s kojením a Tvým jídlem??
Nemůže reagovat na něco z Tvého jídelníčku?
Náš malý atopik ale taky reaguje i na vodu- máme hodně tvrdou + chlór a kupuju mu spec.filtr na sprchu- pokusím se najít odkaz. ![]()
Tak nesnášenlivost pracího prášku nebo čehokoliv jiného se může objevit kdykoliv, mně bylo řečeno, že i klidně půl roku po bezproblémovém používání.
Pupence bych vyfotila a vyrazila s dcerkou k Dr.
Kojím stále a ve stravě vynechávám vše dráždivé,atd. Vždy má vyrážku kolem pusy, tak proto jsem uvažovala jestli to nesouvisí s cucáním třeba oblečení.
Je to www.proalergiky.cz - v e-shopu- produkty pro alergiky- sprchové filtry.
Jestli máš podezření na prac.prášek- radím nepoužívat aviváž, přidat 2 máchání navíc a do posledního máchání přidat ocet. Prádlo sice pak není tak měkké, ale vyžehlením se to spraví.
Konzultace s lékařem je samozř..
![]()
Terrad píše:
Kojím stále a ve stravě vynechávám vše dráždivé,atd. Vždy má vyrážku kolem pusy, tak proto jsem uvažovala jestli to nesouvisí s cucáním třeba oblečení.
moje malá to měla z toho, že slintala..prostě pořád, jak brmle, jak říkáš, pořád něco cucá a tak má neustále usliněnou pusu.. naštěstí ji to nesvědilo ani nebolelo, doktorka jí dělala testy, naštěstí jak přestala tolik slintat atd. tak se to už neobjevilo! držím pěsti, ať je to jen něco takového!