Suchá pokožka po plavání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
15.6.11 13:25

Suchá pokožka po plavání

potřebovala bych poradit, chodíme s holčičkama 2 a 4 roky pravidelně plavat, jenže mladší je ekzémistka a trpí na vyrážky a suchou kůži z bazénů, starší má „jen“ suchou kůži a nepomáhají ani olejíčky, nic… doktorka mi řekla, že do bazenu by neměli holky chodit, prý kvůli chloru a dezinfekci. jenže plavání je baví a tak se chci zeptat, nevíte někdoo krému, olejíčku…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
15.6.11 13:27

tak jdi do bazenu s morskou bnebo ozonovanou vodou, chloru se vyhni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
15.6.11 13:32

na to je kosmetika kratka, pokud k tomu ma pokozka sklon tak muzes pouze promazavat, telove mleko Eucerin nebo Leciderm -..
ale bazen to o hodne zhorsuje, takze taky radim nechodit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.6.11 13:38

no my už ani nechodíme do veřejných, ale teď musím vyřešit, co doma v bazénu… jsem na holky sama, takže i čištění vody v bazénu je prostě na mě :-( budu muset něco najít, v tom teple holky mimo bazén neudržím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
15.6.11 13:38

S Terezkou chodíme taky plavat a občas má suché fleky po tělíčku. Osvědčilo se mi mazat Excipialem ten je na ekzémy a kožní potíže. Od té doby, co mažeme pravidelně po plavání a občas i jindy tak jsme v pohodě.

Je to Excipial Lipolotio nebo tak nějak a je buď na předpis za 45,– Kč a nebo se platí a to stojí přes stovku. Já si vždycky nechám napsat u dětské tak 3 ks abych měla do zásoby a nemusela běhat k dr. Taky jsme zkoušely Oilatum, ale Excipial je lepší a levnější. Dr stačí říct, že je to na suchou kůži po plavání a nedělá s tím problémy. :palec:

Jinak je fakt, jak píšou holky, že to chce vodu bez chloru ideálně slanou, ale tu mají jen v některých bazénech.

Jo, už jsem to našla třeba tady:

http://www.lekarna.cz/…00ml-emulze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
15.6.11 13:47

po plavání mažu holky i sebe ambidermanem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.6.11 13:52

ambiderman odzkoušen, ale bohužel nezabral… holky, ale díky moc za rady, jsem z toho už zoufalá, zvlášť teď v létě, pohledám asi ty bazény bez chlóru, snad něco najdeme i na čištění domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.6.11 13:54

co zkusit bambucké máslo, olejíčky spíš do vany ke koupeli, než na mazání - najlépe nějaké jednosložkové. nebo ten Excipial.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
15.6.11 13:56

na exipial pozor, obsahuje ureu coz hodne detem taky dobre nedela …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
15.6.11 14:02

Taku doporučuju bambucký máslo, buď čistý nebo bodybasic má jedno moc příjemný. Mazala jsem s ním Elu, když měla po porodu vysušenou kůži a za pár dnů měla pleť krásnou. Navíc tam teď maj 60% slevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
15.6.11 14:02

A na koupání možná Linolu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.6.11 14:26

tenhle problém řeším už druhý rok! kluk nemůže ani jezdit na plavání se školou, měl z chloru hrozné vyrážky.. mazala jsem opravdu bambuckým máslem, to pomohlo hodně, malá na to netrpí i díky tomu, že jsme začali jezdit do bazénu, kde nepoužívají chlor… takže pokud se vyhnout úplně, tak bezchlorová voda :wink:
i doma do nafukovacího bazénu nepoužíváme chlorové tablety, ale jakousi směs do bazenu pro děti bez chloru, úleva veliká, děti spokojené :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.6.11 14:56

fakt? potřebovala bych něco domů do bazénu, ono jako mazat pořád něčím.. no radši bych tomu předcházela, asi vážně pohledám něco do bazénu bez chloru, jestli existuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.6.11 15:06
tereznina píše:
fakt? potřebovala bych něco domů do bazénu, ono jako mazat pořád něčím.. no radši bych tomu předcházela, asi vážně pohledám něco do bazénu bez chloru, jestli existuje

my tu krabici od toho přípravku asi vyhodili… o to se stará manžel, ale zkus se mrknout na internetu na to. kdybych to načla, napíšu sem nebo ti pošlu zprávu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.6.11 15:25
leendaa píše:
tereznina píše:
my tu krabici od toho přípravku asi vyhodili… o to se stará manžel, ale zkus se mrknout na internetu na to. kdybych to načla, napíšu sem nebo ti pošlu zprávu :wink:

díky, to budeš hodná, no já našla na netu toto:
http://www.bez-chloru.cz/ jakože ale nevím…? nemáte s tím někdo zkuešnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek