Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Mala ma pravdepodobne (zatim nepotvrzeno, ale vse tomu nasvedcuje) ABKM. Chtela bych ji preonacit z kojeni na UM, ale nevim jake mam vyzkouset. Da se to sehnat bez receptu?
Ja jsem strasny nenazranec a uprimne na tu dietu nemam silu
(Kdyz mi UM nebude chtit, tak ji samo drzet budu, ale rada bych se tomu vyhnula
)
Navic se mi v noci ted budi treba po hodine na kojeni, tak treba po UM by i lip spala… ![]()
Moc diky za rady ![]()
Ahoj,pokud můžu ze své zkušenosti poradit koj dále při dietě.Pro dítě jako mám já s ABKM se vybírá UM hodně dlouho.Já vyzkoušela vše..nutrilon allergy care,nutrilon digestive alergy care,nestle alfare,nutrilon soya milk,nestle ALL 110..vše vyhovovalo 2 dny a pak znova šílené stavy malé.Jen na nutrilonu soya jsme byli skoro měsíc a pak si vytvořila alergii i na soyu,takže děs.No skončili jsme v nemocnici a máme neocate na recept,jedině ten snese.Zkus to vydržet,ABKM je děsná!!Máme ji v rodině,dědí se už 5 generaci a chudák malá ji má taky už potvrzenou.Já kojila 3 týdny,kvůli mastitidě(dvakrát během 3 týdnů)přestala a když jaem kojila malá neměla žádné potíže..do dnes si to vyčítám,že jsem nevydržela a kvůli své pohodlnosti.ABKM se nám projevovala šíleným nadýmáním)prděla 24 hodin denně),průjmem,zvracením,žbluňkáním v bříšku a samozřejmě pláčem,prptože to vše způsobuje křeče.Naštěstí mě to hned trklo a přišli jsme na to brzy.Za mě rada VYDRŽ. A když to nepůjde tak k doktorce amlíčko na recept.Přeji ať se Vám to nepotvrdí. ![]()
Ahoj,
naší malé jsou skoro 2 roky a nejspíš má taky ABKM. Jak sní něco, kde je mléko, hned jí naskočí atopický ekzém. Je od 13 měsíců na Nutrilon allergy care. Kupuju ho v lékárně bez receptu a vyhovuje jí to. Plus nesní dostat nic, kde je mléko (kromě kvašených výrobků). Chce to vyzkoušet. Za mě bych vydržela ještě aspoň pár měsíců u kojení. To noční nespaní podle mě UM nevyřeší, to bude nejspíš špatný zlozvyk, který budete stejně muset odnaučit.
Ahoj, můj syn byl od 6.týdne na Nutrilon Allergy Care (později jsem si objednávala Bebilon AC z Polska přes české holky - složení je stejné, jen jiný název). Prvních 6týdnů jsem kojila, ale něco se mi nezdálo - malý chtěl pít každou hodinku ve dne v noci, i když bylo mléka dost. K tomu měl bolení bříška a průjmy a byl stále plný ekzému. Z krve se sice ABKM nepotvrdila, ale po nasazení Nutrilonu AC byl v pohodě a interval na mléko si prodloužil na 3-4hodiny a v noci déle
Je atopik, takže jakékoliv jídlo s mlékem (kromě zakysaných výrobků) mu dělá problém stále ![]()
Majdulo, řešila jsem to samé. Syn má atopický exzém, nějaké potravinové alergie. Do 6-ti měsíců jsem kojila plně. Pak přidala příkrmy. Váha šla nahoru pomalu, takže doktorka doporučila UM. Chvíli jsem to rozdýchavala. Říkala jsem si, že kvůli protilátkám atd. urdžím 2 kojení. Jenže z organizačního hlediska (nastoupila jsem na 1/2 úvazku do práce) jsem mohla kojit jen 1× denně. A pořád držet dietu. Do práce si vařit a nosit jídlo. Takže jsem se rozhodla, že kojit přestanu. Na UM bych se domluvila s doktorkou, které vám doporučí. mae
Syn má ABKM a jediné mléko, které mu pomohlo (krev ve stolici) bylo NeoCate. To měl do 8 měsíců, teď je na Nutrilon Allergy Care a zatím dobrý. Dietu dodržuj, není to sranda a jediný způsob, jak se toho zbavit, aspoň částečně, je striktní dodržování bezmléčné diety. NeoCate je opravdu hnus, smrdí, ale prostě si zvyknul, nic jinýho mu nezbývalo. ![]()
Já tu dietu držela půl roku. Dřív jsem si bez jogurt neuměla představit den. Dá se to vydržet. Navíc jen tak sama zkoušet UM při možné ABKM? ![]()
Navíc jeden z těch typů, tuším n-IgE se z krevních testů nepotrvdí a dítě ABKM stejně může mít, tak co bys dělala pak?
Holky dik, tak ja budu drzet dietu dal…
Dalsi vec je, ze by se mi to asi stejne nepovedlo, protoze Johanka odmita lahev a nevypije nic jinyho nez MM a to jedine z prsu… ![]()
Holky mame 14mesicu a vypada to, ze uz maly nema ABKM, jake mam dat ted UM? Koupila sem od Nestle Doremi, ale v noci je neklidny… Jake jste dali vy? Do ted sme meli NAC2
Příspěvek upraven 10.12.15 v 12:59