ABKM - jaké umělé mléko?

26890
27.6.11 10:20

ABKM - jake UM?

Ahoj. Mala ma pravdepodobne (zatim nepotvrzeno, ale vse tomu nasvedcuje) ABKM. Chtela bych ji preonacit z kojeni na UM, ale nevim jake mam vyzkouset. Da se to sehnat bez receptu?
Ja jsem strasny nenazranec a uprimne na tu dietu nemam silu :lol: (Kdyz mi UM nebude chtit, tak ji samo drzet budu, ale rada bych se tomu vyhnula :mrgreen: )
Navic se mi v noci ted budi treba po hodine na kojeni, tak treba po UM by i lip spala… :think:
Moc diky za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
986
27.6.11 10:48

Ahoj,pokud můžu ze své zkušenosti poradit koj dále při dietě.Pro dítě jako mám já s ABKM se vybírá UM hodně dlouho.Já vyzkoušela vše..nutrilon allergy care,nutrilon digestive alergy care,nestle alfare,nutrilon soya milk,nestle ALL 110..vše vyhovovalo 2 dny a pak znova šílené stavy malé.Jen na nutrilonu soya jsme byli skoro měsíc a pak si vytvořila alergii i na soyu,takže děs.No skončili jsme v nemocnici a máme neocate na recept,jedině ten snese.Zkus to vydržet,ABKM je děsná!!Máme ji v rodině,dědí se už 5 generaci a chudák malá ji má taky už potvrzenou.Já kojila 3 týdny,kvůli mastitidě(dvakrát během 3 týdnů)přestala a když jaem kojila malá neměla žádné potíže..do dnes si to vyčítám,že jsem nevydržela a kvůli své pohodlnosti.ABKM se nám projevovala šíleným nadýmáním)prděla 24 hodin denně),průjmem,zvracením,žbluňkáním v bříšku a samozřejmě pláčem,prptože to vše způsobuje křeče.Naštěstí mě to hned trklo a přišli jsme na to brzy.Za mě rada VYDRŽ. A když to nepůjde tak k doktorce amlíčko na recept.Přeji ať se Vám to nepotvrdí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
27.6.11 11:39

Ahoj,

naší malé jsou skoro 2 roky a nejspíš má taky ABKM. Jak sní něco, kde je mléko, hned jí naskočí atopický ekzém. Je od 13 měsíců na Nutrilon allergy care. Kupuju ho v lékárně bez receptu a vyhovuje jí to. Plus nesní dostat nic, kde je mléko (kromě kvašených výrobků). Chce to vyzkoušet. Za mě bych vydržela ještě aspoň pár měsíců u kojení. To noční nespaní podle mě UM nevyřeší, to bude nejspíš špatný zlozvyk, který budete stejně muset odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
27.6.11 12:08

Ahoj, můj syn byl od 6.týdne na Nutrilon Allergy Care (později jsem si objednávala Bebilon AC z Polska přes české holky - složení je stejné, jen jiný název). Prvních 6týdnů jsem kojila, ale něco se mi nezdálo - malý chtěl pít každou hodinku ve dne v noci, i když bylo mléka dost. K tomu měl bolení bříška a průjmy a byl stále plný ekzému. Z krve se sice ABKM nepotvrdila, ale po nasazení Nutrilonu AC byl v pohodě a interval na mléko si prodloužil na 3-4hodiny a v noci déle :wink: Je atopik, takže jakékoliv jídlo s mlékem (kromě zakysaných výrobků) mu dělá problém stále :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
27.6.11 12:20

Majdulo, řešila jsem to samé. Syn má atopický exzém, nějaké potravinové alergie. Do 6-ti měsíců jsem kojila plně. Pak přidala příkrmy. Váha šla nahoru pomalu, takže doktorka doporučila UM. Chvíli jsem to rozdýchavala. Říkala jsem si, že kvůli protilátkám atd. urdžím 2 kojení. Jenže z organizačního hlediska (nastoupila jsem na 1/2 úvazku do práce) jsem mohla kojit jen 1× denně. A pořád držet dietu. Do práce si vařit a nosit jídlo. Takže jsem se rozhodla, že kojit přestanu. Na UM bych se domluvila s doktorkou, které vám doporučí. mae

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.6.11 14:17

Syn má ABKM a jediné mléko, které mu pomohlo (krev ve stolici) bylo NeoCate. To měl do 8 měsíců, teď je na Nutrilon Allergy Care a zatím dobrý. Dietu dodržuj, není to sranda a jediný způsob, jak se toho zbavit, aspoň částečně, je striktní dodržování bezmléčné diety. NeoCate je opravdu hnus, smrdí, ale prostě si zvyknul, nic jinýho mu nezbývalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
27.6.11 19:54

Já tu dietu držela půl roku. Dřív jsem si bez jogurt neuměla představit den. Dá se to vydržet. Navíc jen tak sama zkoušet UM při možné ABKM? 8-o

Navíc jeden z těch typů, tuším n-IgE se z krevních testů nepotrvdí a dítě ABKM stejně může mít, tak co bys dělala pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
27.6.11 21:22

Holky dik, tak ja budu drzet dietu dal…
Dalsi vec je, ze by se mi to asi stejne nepovedlo, protoze Johanka odmita lahev a nevypije nic jinyho nez MM a to jedine z prsu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
28.6.11 06:53

nutrilon alergy care

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
10.12.15 11:08

Holky mame 14mesicu a vypada to, ze uz maly nema ABKM, jake mam dat ted UM? Koupila sem od Nestle Doremi, ale v noci je neklidny… Jake jste dali vy? Do ted sme meli NAC2

Příspěvek upraven 10.12.15 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
10.12.15 11:15

My jsme dali Beba HA a dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.12.15 11:27

-

• Citovat
  • Upravit
1519
10.12.15 13:00

@Kintyre takze zadne prdiky nic jo? tak to je super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
10.12.15 13:16

@shina bez problémů, jak kdyby k žádné změně um nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.19 11:52

Prodám Neocate

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat