Jak na pupínky u miminka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
157
22.6.11 08:45

jak na pupínky

Ahoj maminky, prosím vás o radu, jak se zbavit pupínků. Můj 3týdenní syn má na tvářičkách červené pupínky - nejdřív měl dva, pak na obou tvářičkách :( nekojím, ale máme nutrilon ha…nějaký typ jak se pupínků zbavit???Děkuju předem za rady :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102677
22.6.11 09:01

ahojky,jedná se o novorozenecké akné - vyplavují se hormony,které předá matka plodu v těhotenství.pravděpodobně vyzkoušíš všechno možné,co ti tu holky poradí,abys zjistila,že se prostě musí počkat,až to zmizí samo.některému miminku to zmizí za pár dnů, u některého to trvá několik týdnů i měsíců.nám trochu pomáhá vysušování sypkým pudrem,ale malá to má jen nárazově a malinko.
někdo ti doporučí líh,někdo holtovu mast,excipial,bepanten a různé další,ale ono je třeba fakt prostě počkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
22.6.11 09:02

někomu se osvědčil jarischův roztok, někomu řapík,těch rad je fakt spoustu,tak si vyber :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
22.6.11 09:12

Přesně jak píše Sajinda-rad od vývarů z černého čaje,heřmánku a řapíku po různé mastičky je plno,každé miminko to má jiné a jinak dlouho.Matyáš byl opupínkovaný měsíc-potírala jsem mu to jen heřmánkem a jen občas. Spíše je dobré vysušovat,než mastit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
22.6.11 10:48

ahojky malej to měl taky, po celých tvářičkách, ale on má dle dr. celkově dost problematickou pokožku.Hrozně vysušenou. Já mu to mazala Niveou Baby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
22.6.11 12:51

jo jo , novorozenecké akné - já nemazala ničím, bylo to hrozný, ale musela jsem vydržet, měla to chudinka po celém obličeji. Po šestinedělí se začalo zlepšovat a ke konci druhého měsíce měla pusinku krásnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.6.11 07:44

Ahojky holky, malýmu se udělala na celém bříšku a krku kopřivka. O víkendu jsem to mazala glycerinovou mastí, je to malinko lepší. Teplotu nemá. Mám něčím promazávat (poraďte prosím čím) nebo raději valit za dr.? Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.17 21:39

Nám pomohl prací gel Dalli Med, teď je výhoda, že se dá sehnat v Čr. Není parfémovaný a vhodný naprosto pro mimča. My máme citlivou pokožku se sklonem k alergiím (měli jsme osypky i z péřových dek). Malé je 8m a konečně máme trochu klid. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek