Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosím vás o radu, jak se zbavit pupínků. Můj 3týdenní syn má na tvářičkách červené pupínky - nejdřív měl dva, pak na obou tvářičkách
nekojím, ale máme nutrilon ha…nějaký typ jak se pupínků zbavit???Děkuju předem za rady ![]()
ahojky,jedná se o novorozenecké akné - vyplavují se hormony,které předá matka plodu v těhotenství.pravděpodobně vyzkoušíš všechno možné,co ti tu holky poradí,abys zjistila,že se prostě musí počkat,až to zmizí samo.některému miminku to zmizí za pár dnů, u některého to trvá několik týdnů i měsíců.nám trochu pomáhá vysušování sypkým pudrem,ale malá to má jen nárazově a malinko.
někdo ti doporučí líh,někdo holtovu mast,excipial,bepanten a různé další,ale ono je třeba fakt prostě počkat
někomu se osvědčil jarischův roztok, někomu řapík,těch rad je fakt spoustu,tak si vyber ![]()
Přesně jak píše Sajinda-rad od vývarů z černého čaje,heřmánku a řapíku po různé mastičky je plno,každé miminko to má jiné a jinak dlouho.Matyáš byl opupínkovaný měsíc-potírala jsem mu to jen heřmánkem a jen občas. Spíše je dobré vysušovat,než mastit
ahojky malej to měl taky, po celých tvářičkách, ale on má dle dr. celkově dost problematickou pokožku.Hrozně vysušenou. Já mu to mazala Niveou Baby
jo jo , novorozenecké akné - já nemazala ničím, bylo to hrozný, ale musela jsem vydržet, měla to chudinka po celém obličeji. Po šestinedělí se začalo zlepšovat a ke konci druhého měsíce měla pusinku krásnou.
Ahojky holky, malýmu se udělala na celém bříšku a krku kopřivka. O víkendu jsem to mazala glycerinovou mastí, je to malinko lepší. Teplotu nemá. Mám něčím promazávat (poraďte prosím čím) nebo raději valit za dr.? Děkuji moc.
Nám pomohl prací gel Dalli Med, teď je výhoda, že se dá sehnat v Čr. Není parfémovaný a vhodný naprosto pro mimča. My máme citlivou pokožku se sklonem k alergiím (měli jsme osypky i z péřových dek). Malé je 8m a konečně máme trochu klid. ![]()