Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, nechci být plašan, ale včera jsem dostala MS, kterou nemývam prakticky vůbec, třeba jen 1-2× do roka. Což samozřejmě dr ví
Ale včera jsem MS dostala, ale je dost silná, asi tak že když jsem si včera pčíkla, tak vložka byla durch. Dnes ráno, jsem vstala a vyteklo ze mě tolik krve, že to nepobraly ani 2 vložky co jsem měla a měla jsem to to i na nohách. Navíc v krvi mám i velké množství malých kousků stažené krve. Omlouvám se za tak podrobný a trošku nechutný popis. Ale trošku mě to znervóžňuje. Když už to občas dostanu, tak je to samozřejmě vždy trošku silnější i s cucky stažené krve, ale asi nikdy to nebylo v takovém množství. A můj dr jak na potvoru ordinace až od nového roku a ja nevím jestli se vydat na pohotovost někam do nemocnice, nebo zbytečně plaším. Jinak včera jsem to dostala hned po probuzení, takže za 24 hod jsem spotrebovala asi 8 vložek, ale ty byli všechny totálně durch. ![]()
Myslím si, že se nemusíš strachovat. Nejsem si jistá, ale jak píšeš, že máš menstruaci 1-2× do roka, tak tipuji, že si dostala menstruaci a dostává se z tebe krev, která nemohla jak vykrvácet. Nebo to může být hormonama, každá žena má tu menstruaci jinou. Některá krvácí až moc a některá třeba skoro vůbec. ![]()
Samozřejmě si zajdi k doktorovi, pro svůj klid, ale určitě to nebude nic vážného.
Muzes mit myom…ten muze zpusobovat hodne silne krvaceni…ale zase rikas, ze mas menses parkrat do roka..
Kup si Ascorutin, je volně prodejný. Je to lék obsahující vitamin C a ještě další látku, která stahuje cévy. Ascorutin se použìvá právě při silné menses. Při takto velkém krvácení budeš unavená, když si nějaký lék neseženeš.
Díky, ale asi jsem plašila zbytečně
po 2 dnech to přešlo k normálnímu množství krve a od 4 do 7 dne jsem pouze špinila, pak už úplně konečná
Jen mě vyděsilo to množství krve co že mě první 2 dny vyteklo, volala jsem nakonec do nemocnice, kde mě znají, kam chodím 1× ročně na čištění (jak nemám menstruaci, tak když ji dostanu, tak ji mám slabě, ale za to třeba měsíc než mi udělají kyretaz, aby to zastavili). No a kupodivu to byla asi za celý můj život jediná menstruace s normálním průběhem, že se děloha zvládla vyčistit sama od delozni sliznice, sice silným krvácením, ale zvládla to
Tak aspoň už vím ve 34 letech jak vypadá normální menstruace
![]()