Abrupce placenty - příčina?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.1.23 01:06

Ahoj, já mam abrupci placenty s úmrtím za sebou …. Já ztratila 4l. Krve a skončila na áru 50% života..

Také nebyla objasněna příčina proč…
Celé těhotenství bez problému…
Nyní jsem po 7 letech znovu těhotná..
Pokud budeš mít jakoukoli otázku, stačí napsat :srdce:

Drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 21:51
@Anonymní píše:
Mne miminko zemřelo kvuli abrupci placenty ve 36tt, kdy ze mne začala téct krev. Také blesk z čistého nebe. Žádné krvácení v tehotenstvi jinak. Mela jsem ale zatizenou porodnickou anamnezu (dřívější drobné srusty v deloze, manuální lyze placenty). Další vyšetření na hematologii a reprodukcni imunologii nic neodhalily. Drž se, je mi to líto. :,(

Díky :srdce: a byla jsi pak znovu těhotná?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 21:53
@MiliX píše:
Ahoj,
moc mě to mrzí… Určitě si nech udělat vyšetření na trombofilní mutace (leiden, protrombin) a reprodukční imunologii - buď v Praze u dr. Černé (Malíčkové dříve) v IS Care nebo v Gennetu, případně u dr. Ulčové-Gallové v Plzni. Tyhle dvě lékařky jsou v oblasti reprodukční imunologie nejlepší.
Plus v dalším těhotenství - ať to na imunologii dopadne jakkoli - bych kontaktovala dr. Kouckého v Apolináři. Je úžasnej. Myslím, že minimálně by Ti dal imunomodelační preventivní léčbu s miniheparinem a progesteronem. Koukni kdyžtak na jeho poradnu:http://www.porodnice.cz/vyhledavani?…

Díky moc za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 21:55
@pettta píše:
Ahoj,

Měla jsem abrupci placenty s mojí prvorozenou ve 40+2. Naštěstí jsem byla v porodnici a vše dobře dopadlo.
Jelikož mi placenta přestala fungovat, šla jsem na plánované vyvolání porodu a po druhé tabletce se to stalo. Seděla jsem na monitoru a najednou mi vyletěl tlak, šly na mě mdloby a upadla jsem do šoku. Malá byla venku do 15 minut. Být kdekoli jinde, nemusely jsme tu být ani jedna. V poradně jsem měla vždy tlak naprosto ok. Děti mám 3, další 2 děti jsem rodila spontánně bez většího sledování v poradně, jen mi dělali test na preeklampsii. I u nich jsem měla pri porodu trochu vyšší tlak, ale při té abrupci jsem měla snad 200/110.

Mrzí mne tvá zkušenost, ať se duše i tělo co nejdříve zotaví :hug:

Díky, jej tak to sis také dost zažila :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 21:58

Děkuji všem za sdílení svých zkušeností a tipy na vyšetření :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty