Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já mam abrupci placenty s úmrtím za sebou …. Já ztratila 4l. Krve a skončila na áru 50% života..
Také nebyla objasněna příčina proč…
Celé těhotenství bez problému…
Nyní jsem po 7 letech znovu těhotná..
Pokud budeš mít jakoukoli otázku, stačí napsat ![]()
Drž se!
@Anonymní píše:
Mne miminko zemřelo kvuli abrupci placenty ve 36tt, kdy ze mne začala téct krev. Také blesk z čistého nebe. Žádné krvácení v tehotenstvi jinak. Mela jsem ale zatizenou porodnickou anamnezu (dřívější drobné srusty v deloze, manuální lyze placenty). Další vyšetření na hematologii a reprodukcni imunologii nic neodhalily. Drž se, je mi to líto.
Díky
a byla jsi pak znovu těhotná?
@MiliX píše:
Ahoj,
moc mě to mrzí… Určitě si nech udělat vyšetření na trombofilní mutace (leiden, protrombin) a reprodukční imunologii - buď v Praze u dr. Černé (Malíčkové dříve) v IS Care nebo v Gennetu, případně u dr. Ulčové-Gallové v Plzni. Tyhle dvě lékařky jsou v oblasti reprodukční imunologie nejlepší.
Plus v dalším těhotenství - ať to na imunologii dopadne jakkoli - bych kontaktovala dr. Kouckého v Apolináři. Je úžasnej. Myslím, že minimálně by Ti dal imunomodelační preventivní léčbu s miniheparinem a progesteronem. Koukni kdyžtak na jeho poradnu:http://www.porodnice.cz/vyhledavani?…
Díky moc za rady ![]()
@pettta píše:
Ahoj,Měla jsem abrupci placenty s mojí prvorozenou ve 40+2. Naštěstí jsem byla v porodnici a vše dobře dopadlo.
Mrzí mne tvá zkušenost, ať se duše i tělo co nejdříve zotaví
Jelikož mi placenta přestala fungovat, šla jsem na plánované vyvolání porodu a po druhé tabletce se to stalo. Seděla jsem na monitoru a najednou mi vyletěl tlak, šly na mě mdloby a upadla jsem do šoku. Malá byla venku do 15 minut. Být kdekoli jinde, nemusely jsme tu být ani jedna. V poradně jsem měla vždy tlak naprosto ok. Děti mám 3, další 2 děti jsem rodila spontánně bez většího sledování v poradně, jen mi dělali test na preeklampsii. I u nich jsem měla pri porodu trochu vyšší tlak, ale při té abrupci jsem měla snad 200/110.
Díky, jej tak to sis také dost zažila ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.