Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Sonmi my jako doufáme, že pomalu ukončí cyklus nemocí, jak se otepluje a do konce roku to trošku stáhne.
Myslím, že v první třídě se to dožene jednoduše, rozhodně není potřeba drtit denně 45 minut každý předmět…
@Velryba černá píše: Více
Dcera na 8G na tom je podobne, ale ne kvuli nemoci, ale kvuli sportu. Ve skole zvlada s prehledem, takze to nikdo neresi. ![]()
Dcera v první třídě taky víc nebyla, než byla. Pak další roky dobrý a pak více než 50% absence na gymplu. Maturovala se samýma jedničkama.
V první třídě je to podle mne bez problémů zvladatelné.
@Havlova dítěti spíš schází sociální kontakt, těžko se mu navazují vztahy se spolužáky.
No být a učit se doma místo ve škole teda nebylo nic komfortního ani pro mě ani pro dítě. Jde vidět, že jim chybělo vedení pedagoga, jako rodič všechno nepodchytnes.
Takže myslím, že jsem nebyla jediný rodič, který byl rád, že se děti vrátily do školy.
Pokud je nemocný a jde o klasické virózy, asi bych řešila imunologii.
Pokud je to nějaké jiné onemocnění, tak tam bych doma resila doučování s někým, kdo má pedagogické vzdělání.
To už je samozřejmě něco jiného.
Dcera naštěstí šla do školy s dětmi ze školky.
Držím palce, ať už se to s počasím zlepší.
Naše prvňačka má zatím za cely rok 12 dní absence. Z toho 2 dny zubařka a 10 dní nemoc.
Zato druhačka chyběla dohromady víc než 3 měsíce. Absenci nemáme v systému. V prvním pololetí měla 145 omluvených hodin. Ve druhém měla jednu 5týdenní nemoc. Pak byla 2 týdny ve škole a zase týden doma. Doufám, že teď už bude zdravá. I vloni měla celkem hodně přes 200 omluvených hodin.
Minulý týden jsme měli třídní schůzky. Třídní ji chválila, že i přes velikou absenci školu hravě zvládá. A opravdu nedělá každý předmět 45 minut. Bohatě jí stačí udělat úkoly, maximálně jí vysvětlím nové učivo - třeba pojmy jako přímka a úsečka.
Příspěvek upraven 22.04.25 v 10:27
Moje MUDr řekla ze v prvni tride marodit je naprosto běžná věc vubec bych se s tim netrapila jsou děti které jsou treba pul roku v nemocnici a taky prolezou
To je šílený…Já když jsem byla v 6. třídě ZŠ, jsem zameškala kvůli nemocem tolik, že jsem už měla opakovat ročník. Skončila jsem i ve špitále na nějakém pozorování, proč jsem furt tak chcíplá…Nevypozorovali myslím nic a že máme posilovat imunitu, no začlo se to postupně zlepšovat a když jsem to pořádně vzala do svých rukou, otužování a plavání v ledové vodě, tak naprosto super. Naše prvňačka má jen minimum absence kvůli nějakým doktorským kontrolám a viróze asi na 3 dny ![]()
@Menton já v té době měla na domácí výuce tři děti, takže samozřejmě vím, jaké to bylo, občas nám tu jely všechny online výuky naráz. Imunologická vyšetření má dávno za sebou.
@Emka135 no samozřejmě, ono by mělo plný nárok ročník opakovat, jenže učitelka nevidí pro opakování žádný důvod a navíc je dítě už odkladové, „staré“ a velké. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Menton v podstatě totéž, také jste víceméně učili doma.