Absence v první třídě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Velryba černá
22.4.25 11:05

@unuděná ano, šlo mi o srovnání, proto jsem ukázala, jak je na tom moje dítě. A třeba se ozve někdo, kdo je na tom podobně.

• Upravit
53190
22.4.25 11:07
@Velryba černá píše: Více

A k čemu ti to bude dobré, že třeba existuje další takhle moc nemocné dítě? Nebylo by lepší řešit to zaprvé se školou a zadruhé s lékaři? Solidarita mu nepomůže ani s dohnáním učiva, ani s navázáním sociálních vazeb ve třídě. A předpokládám, že tvým cílem je mu pomoci.

• načítám...
Velryba černá
22.4.25 11:10

@unuděná třeba bychom mohli s rodičem podobně často nemocného dítěte podebatovat, jak přistupujeme k různým situacím, apod.

• Upravit
5367
22.4.25 11:14

@Velryba černá doporučuju Olimunovac, několikaměsíční kúra, pokud opravdu trpí na virózy.
Otužování, sauna, proplachovat nos preventivně mořskou vodou.
Neužívat nic na snižování teploty

• načítám...
Velryba černá
22.4.25 11:18

@Menton dítě dostalo imunomodulant přímo od alergologa a efekt to nemělo vůbec žádný. Teplotu je přece jen někdy potřeba snížit. Více bych to nejspíš nerozebírala.

• Upravit
53190
22.4.25 11:20

A jak se alergolog teď vyjádřil k tomu, že to nezabralo a má tolik absencí?

• načítám...
5367
22.4.25 11:22

Tak je zvláštní, že mu to vůbec nezabralo.
U nás lyzaty výrazně snížily nemocnost.
Já třeba u sebe vidím markantní zlepšení…
Asi bych příčinu časté nemocnosti, což dle docházky u vás je, hledala…

• načítám...
5098
22.4.25 11:23
@Janča6 píše: Více

Tak ono záleží. Měli jsme zvracení, druhý den v pohodě doma, třetí do školy. Nebo jeden den teplota, druhý bez, třetí do školy. Taky ale byly horečky tři dny a pak do konce týdne doma.

• načítám...
15105
22.4.25 11:27
@Zmatka píše: Více

Tak po jednodenním zvracení (nebo třeba jednodenní čtyřicítce bez dalších potíží) a jednom dnu OK jdou naše také do školy. Ale po týdnu čtyřicítek s dušností a následujících 3 týdnech s kašlem a velmi extrémní únavou prostě ještě zůstává týden doma.

• načítám...
5098
22.4.25 11:34

@Velryba černá Jinak přístup k dětem razím takový, že je mi celkem fuk, jestli olíznou lžičku ze země, mytí rukou od bahna a po WC, jinak ne. Jezdíme neustále MHD, chřipkové sezóny ani separace nemocných členů rodiny neřešíme. Často běhají venku i v chladnu v kraťasech, triku s krátkým rukávem. Je fakt, že někdy už vypěním, jestli chtějí nachladnout, ale vzdávám to. Evidentně to ustojí. Otužování dělá jen mladší, starší by to prořval, ale saunu mají rádi. Myslím, že hodně pomáhá, že jsou každý rok u moře nebo na horách. Jídlo co nejvíce ryb, ovoce a zeleniny.

Nebudu se ale tvářit, že ty děláš něco jinak a že v tom je rozdíl. Je to prostě taky nějaká genetika a holt některé děti jsou víc nemocné. Ono i u školáků je ještě 10 nemocí ročně norma, to máš během zimy klidně celkem tři měsíce, ani nemrkneš.

Rozdíly vidím u rodičů jen v tom, jak už jsem i psala, že mámy na mateřské běžně berou děti ze školy víc a zaměstnané matky méně :D Plus já opravdu od pohledu zdravé dítě s normální teplotou nenechávám doma, protože se mi ráno zdá unavenější/možná na něj něco leze. Zrovna tak nenechávám doma zdravé dítě s rýmou dva týdny, jen proto, že má rýmu.

• načítám...
5098
22.4.25 11:34
@Janča6 píše: Více

Jako týden čtyřicítek neznám, to je pravda.

• načítám...
Velryba černá
22.4.25 11:40

@Zmatka lžičku ze země fakt neřeším. Ostatně, chodívá s bráchou hledat poklady detektorem, takže se běžně hrabe všude možně, hygiena jinak v pořádku. :mrgreen: Stravu má celkově mnohem bohatší než jeho sourozenci. Ono to zkrátka řešení nemá.

Příspěvek upraven 22.04.25 v 11:43

• Upravit
15105
22.4.25 11:43
@Zmatka píše: Více

U nás taky děti jedí lžičkou spadlou na zem. Klidně jsem je nechávala jíst písek z pískoviště na hřišti. Ani od bahna se venku nemusí moc mýt a můžou jíst. Jen od ho.vna mi to vadí. Po WC se samozřejmě myjí. MHD klidně jedeme. Při nemocech se nenavštěvujeme, ale v rámci domácnosti se neseparujeme. Jenže jakmile je v háji psychika (PTSD), tak ty nemoci prostě lítají. A nějaké vitamíny, otužování a sauna jsou k prdu :(

• načítám...
5098
22.4.25 11:46

@Janča6 No tak to určitě :,( A jak jsem psala, taky nějaká genetika. Někdo je prostě nemocnější víc. A taky mají ty nemoci různý průběh. U nás to třeba vypadá tak, že jeden den vyšvihnou horečky na 40 stupňů a dítě celý den leží a pospává. Fakt celý. Do tří dnů je obvykle v pořádku. Mám vypozorováno, že někdo má spíš ty vleklé nemoci, sice mírné, ale dlouhé.

• načítám...
30445
22.4.25 12:21

Někteří rodiče se nemocem svých dětí nebrání, spíš naopak. Do práce nemusí, látku prvního stupně zvládají, klasicky lékaři nic nenajdou a ani nemají žádný lék. Přestane to být legrace na druhém stupni, to dítě už nikdo nepřesvědčí, že do školy chodit musí. Já si netroufám tvrdit, že je to případ zakladatelky, ale rodiče skutečně nemocných dětí se nemají potřebu chlubit absencemi dětí a ani tím, jak to v pohodě zvládají a jak jsou s tím v pohodě ve škole. Spíš nejsou, ale jsou bezmocní. To je nakonec vždycky boj rodičů.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce