Vložky a tampony k dispozici na záchodech ve školách

Anonymní
20.4.25 14:37

vložky a tampony na záchodech

Ahoj, chci se zeptat, zda vaše děti mají ve školách na záchodě vložky a tampony. Tenhle týden jsem u dcery, která chodí na SŠ do prváku byla na třídních schůzkách a třídní rikala, že to prý teď zavedou. Přijde mi to jako fajn napad. Mají to taky u vás děti ve školách?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1264
20.4.25 14:40

Neměli casto ani toaletní papír. A to to byla gymnázia (jedno státní, jedno soukromé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77014
20.4.25 14:45
@TaLucie píše: Více

přesně, nebývá tam ani toaletní papír ani mýdlo, buď není doplněné nebo je „mydlenka“ rozbitá,
a jako dobrý nápad se mi to nezdá, někdo naklade na wc vložky a někdo jiný to shrábne celé a na ostatní beztak nezbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
20.4.25 14:45
@Anonymní píše: Více

Pokud je to soukromá škola, proč ne. Ale ve státním nemají pomalu ani na výplaty nepedagogickeho personálu, tam ať si to platí rodiče. S tím papírem je to pravda, dítěti jsem musela dávat do školy v pravidelných intervalech toaleťák. A není to zas tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 14:47

U nás ted nově dostali vložky třídní, mají je u sebe. Stejně běžně holky chodí za třídní, nebo za asistentkou, jestli nemají vložky, že potřebují nečekaně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 14:49

Na ZŠ to nemají, tam mohou jít požádat, protože prý se vložky kradly ve velkém, tak jsou k dispozici u asistentek pedagoga. U syna na gymnáziu to mají už dlouho. Mají košíčky na WC, viděla jsem je tam už před 4 lety na DOD a mají je tam stále.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 14:54

@Erinne je to státní střední

• Citovat
  • Upravit
9798
20.4.25 15:19

Ano, ale funguje to na principu vezmeš - doplň. Funguje to prý tak nějak napůl, ale zlepšuje se to a holky se naučily pomůcky doplňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 15:28

Ano, mají. ZŠ + gymnázium, soukromá škola, Praha. Mají je tam už delší dobu :) Naprosto super věc. Jako máma bych na to klidně i přispívala mimo, kdyby to bylo potřeba.

• Citovat
  • Upravit
42342
20.4.25 16:27

Na SŠ neměli, na VŠ na jednom oboru mají a na druhém ne. Stejná VŠ, jiný obor. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
20.4.25 17:01

Obávám se, že si to sociálně slabší naberou domů i pro mámu, sourozence apod.. Jinak já taky zažila, že nebyl ani papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.25 17:38

My to na zš nemáme. Ve třídě mám spoustu dětí ze sociálně slabých rodin, často mnohočetných, a není měsíc, aby za mnou nebo asistentkou některá z děvčat nepřišla, že potřebuje vložky.
Zatím dáváme ze svého, ale úplně stejně jim kupujeme tužky a další věci. A leze to do peněz, ne že ne.

Bojím se, že kdyby byly na WC volně dostupné vložky, braly by si je některé hromadně domů :poblion:

Vždy tu s prací vystupuji jako amonym a nechci to měnit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 17:39

Jejda, omylem jsem ťukla na špatný emotikon, měl tam být tento :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.25 17:46

Státní střední: máme. Je to nějaký sponzorský dar zrovna teď. Ale bylo to už předtím. Začaly s tím holky samy, daly si na záchod krabičku s vložkami a tampony a cedulkou, že ať si ostatní berou a občas to zas doplní. Funguje to úplně v pohodě už přes rok.

• Citovat
  • Upravit
ta_holka_co_pise
20.4.25 17:57
@Anonymní píše: Více

Mohla by pomoct potravinová banka, dodává i hygienické potřeby. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat