Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neměli casto ani toaletní papír. A to to byla gymnázia (jedno státní, jedno soukromé).
@TaLucie píše: Více
přesně, nebývá tam ani toaletní papír ani mýdlo, buď není doplněné nebo je „mydlenka“ rozbitá,
a jako dobrý nápad se mi to nezdá, někdo naklade na wc vložky a někdo jiný to shrábne celé a na ostatní beztak nezbyde
@Anonymní píše: Více
Pokud je to soukromá škola, proč ne. Ale ve státním nemají pomalu ani na výplaty nepedagogickeho personálu, tam ať si to platí rodiče. S tím papírem je to pravda, dítěti jsem musela dávat do školy v pravidelných intervalech toaleťák. A není to zas tak dlouho.
U nás ted nově dostali vložky třídní, mají je u sebe. Stejně běžně holky chodí za třídní, nebo za asistentkou, jestli nemají vložky, že potřebují nečekaně.
Na ZŠ to nemají, tam mohou jít požádat, protože prý se vložky kradly ve velkém, tak jsou k dispozici u asistentek pedagoga. U syna na gymnáziu to mají už dlouho. Mají košíčky na WC, viděla jsem je tam už před 4 lety na DOD a mají je tam stále.
Ano, ale funguje to na principu vezmeš - doplň. Funguje to prý tak nějak napůl, ale zlepšuje se to a holky se naučily pomůcky doplňovat.
Ano, mají. ZŠ + gymnázium, soukromá škola, Praha. Mají je tam už delší dobu
Naprosto super věc. Jako máma bych na to klidně i přispívala mimo, kdyby to bylo potřeba.
Na SŠ neměli, na VŠ na jednom oboru mají a na druhém ne. Stejná VŠ, jiný obor. ![]()
Obávám se, že si to sociálně slabší naberou domů i pro mámu, sourozence apod.. Jinak já taky zažila, že nebyl ani papír.
My to na zš nemáme. Ve třídě mám spoustu dětí ze sociálně slabých rodin, často mnohočetných, a není měsíc, aby za mnou nebo asistentkou některá z děvčat nepřišla, že potřebuje vložky.
Zatím dáváme ze svého, ale úplně stejně jim kupujeme tužky a další věci. A leze to do peněz, ne že ne.
Bojím se, že kdyby byly na WC volně dostupné vložky, braly by si je některé hromadně domů ![]()
Vždy tu s prací vystupuji jako amonym a nechci to měnit
Jejda, omylem jsem ťukla na špatný emotikon, měl tam být tento ![]()
Státní střední: máme. Je to nějaký sponzorský dar zrovna teď. Ale bylo to už předtím. Začaly s tím holky samy, daly si na záchod krabičku s vložkami a tampony a cedulkou, že ať si ostatní berou a občas to zas doplní. Funguje to úplně v pohodě už přes rok.
@Anonymní píše: Více
Mohla by pomoct potravinová banka, dodává i hygienické potřeby. ![]()
Ahoj, chci se zeptat, zda vaše děti mají ve školách na záchodě vložky a tampony. Tenhle týden jsem u dcery, která chodí na SŠ do prváku byla na třídních schůzkách a třídní rikala, že to prý teď zavedou. Přijde mi to jako fajn napad. Mají to taky u vás děti ve školách?