Absence v první třídě

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Velryba černá
22.4.25 12:26

@hanka.br. no vidíš, já měla celou dobu dojem, že to moc nezvládáme, minulý týden měla učitelka na třídní schůzce názor naprosto opačný. Žádné chlubení nikde nevidím, je to pouhé konstatování faktu. Pokud se podle tebe mají rodiče nemocných dětí stydět a schovávat, je to jen tvá vizitka.

• Upravit
30489
22.4.25 12:31
@Velryba černá píše: Více

Tak ono od zveřejňování zameškaných hodin tvého „experta“ ke schovávání a studu je fakt hodně dlouhá cesta, to nejsou jenom tyhle dvě možnosti. Ale čekala jsem, že hned zareaguješ, nakonec, kvůli tomu jsi tu diskuzi založila, viď? Ale buď klidná, já tě hodnotit nebudu. Když už jsi u těch vizitek - jaká je asi ta tvoje?

• načítám...
53190
22.4.25 12:31

Odkdy se na třídní schůzce řeší studijní úspěchy/neúspěchy konkrétních dětí?

• načítám...
Velryba černá
22.4.25 12:33

@hanka.br. ano, protože já se za to, že mám nemocné dítě, nestydím, není pro to žádný důvod. Založila jsem ji zkrátka proto, že mne zajímalo, jak jsou na tom ostatní, nadbytečné rýpance jsem samozřejmě očekávala.

• Upravit
Velryba černá
22.4.25 12:36

@unuděná funguje to tak, že se nejprve koná třídní schůzka jako taková, kde se řeší organizace následujících týdnů, učitelka sdělí, jaký má dojem z celé třídy coby kolektivu, apod. Následují individuální pohovory, jenže se všechno odehrává během jednoho odpoledne, tak tomu říkáme jednoduše třídní schůzky. :)

• Upravit
Velryba černá
22.4.25 12:41

Jinak tedy doplním - jestliže diskusi zahlédne někdo, kdo je na tom podobně, budu ráda, když se třeba ozve do zpráv. Díky. :kytka:

• Upravit
53190
22.4.25 12:43

Já ti nevím, u nás když absence přesáhly 20%, už si mě zavolala třídní a ptala se, co řešíme, jestli mu může nějak pomoci s dohoněním učiva apod. Při absencích 70%+ už to podle mě musí být problém na většině ZŠ. Nejde o dohnání učiva, ale taky musí získat nějaké známky, aby ho mohli klasifikovat ne?

• načítám...
Velryba černá
22.4.25 12:59

@unuděná učitelka známkuje poměrně hodně. Navíc byla se stavem věcí obeznámena již v minulém roce během setkání budoucích prvňáků, kdy jsme s ní podrobně diskutovali o zdravotním stavu dítěte. Zajímalo nás, zda si přeje doložit nějaké aktuální lékařské zprávy, jaký postoj má k omluvenkám od lékaře, apod. Zdůvodnění odkladu z PPP, kde byla celá situace podrobně vyhodnocena (již tam se předávala slušná část zdravotní dokumentace dítěte), měla škola k dispozici z předchozího roku. A jelikož nejmladší navštěvuje danou školu jako čtvrté dítě v pořadí a starší potomstvo průběžně celé roky informovalo učitelský sbor o jeho obtížích, zřejmě se nekonalo velké překvapení.

• Upravit
53190
22.4.25 13:10

@Velryba černá Ok, máte kliku na tolerantní učitelku a ředitele/ku.
Nicméně neodpověděla jsi na dotaz, co alergolog na to, že vám léčba nijak nezabírá a dítě 70 % času leží nemocné v posteli?

• načítám...
6396
22.4.25 13:12

Syn je druhák. Do teď měl 0. Ale ode dneška mu začíná dlouhá absence, a asi až do konce šk. Roku. :,(

• načítám...
Velryba černá
22.4.25 13:14

@unuděná a odpovídat na to nebudu, šlo mi výhradně o to, jakou absenci mají ostatní prvňáčci a zda je tu případně rodič, jehož dítě je na tom podobně jako moje. :) Ředitel může mít pochopitelně názor jiný, prozatím se k nám taková informace nedonesla.

• Upravit
Velryba černá
22.4.25 13:14

@Dollorres držte se, je to někdy náročné. :kytka:

• Upravit
53190
22.4.25 13:16
:lol: No fajn, začínám si myslet, že je to celé úplně jinak. Tak užívejte domácí výuku. Pěkný den.
  • načítám...
Velryba černá
22.4.25 13:17

@unuděná myslet si můžeš samozřejmě cokoli. Nevidím jediný důvod, proč zde rozjíždět debatu, co a jak se řeší nebo řešilo ohledně zdravotního stavu dítěte. O tom ta diskuse zkrátka není.

• Upravit
44658
22.4.25 14:01
@Dollorres píše: Více

Držím palce, chůdě. :srdce:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí