Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Normálně se přihnusím, čekám na rady.. já jdu pro něco do kuchyně a zapomenu, co jsem tam chtěla… otřes.. o nákupech ani nemluvím, když už si to napíšu, tak ten lístek zapomenu doma ![]()
Zkuste ginko na pamet a nejaky hry na cviceni pameti - pexeso, atd.
Nemuzes si pamatovat vsechny zakazniky, kdyz je jich hodne. Kdybych k tobe chodila ja a ty me hned na druhy navsteve rekla jmenem, budu si myslet, ze tam krome me nikoho nemate ![]()
Mne je 26 a v praci jsem taky byla obcas za exota, co jsem si nenapsala, to jsem zapomnela, jsme lidi. Co myslis tim, ze ne vzdy jde napsat si poznamku? Kdyz na tebe nekdo hulaka ukol na chodbe?
@berunka007 když ono to nepomáhá
ginko mi fakt nezabralo - brala jsem půl roku, hry hraju s mladým a to problém není
omluva zakladatelce za OT, ale též mi to trápí…
Pexeso nevím, jestli pomůže, učit se cizí jazyky, to je bomba. A hlavně - mnemotechnické pomůcky na zapamatování těch jmen a obličejů. Jinak - víc než ginkgo pomůže podle mě třeba lecitin.
Hele, to pamatování obličejů je nějaké dys-. Mám s obličeji hrozný problém, to si raději zapamatuji nějaký latinský název, ale souseda na ulici jen tak nepoznám:-)
Jakekoli hry na cviceni pameti pomuzou, napadlo me v rychlosti to pexeso, ale je toho spousty. Pamet je po detech vetsinou trochu otupela. Mozek se trochu preorientuje
cizi jazyk hezky, ale jestli by to ted spis nebyla zatez, nez pomoc. Zkus se cvicit na beznych vecech na ulici nebo doma. Kdyz jdes po venku, zapamatovat si a prerikat ulice, jak jdou po sobe, v obchodnim centru obchody, doma knizky v knihovne. Me ginko pomohlo behem zkousekovyho.
http://oncczp.praxismedia.cz/?…
Našla jsem na netu toto, vypadá to důvěryhodně
![]()
Myslím, že lepší než gyngo je lecitin. A když jsme se učili na zkoušky zobali jsme piracetam - ale to asi není na dlouhodobé užívání - nevím, to se zkus poradit spíš v lékárně. Jinak se výborně pamatují věci/lidi atd. když si vytváříš v hlavě absurdní obrazy (vtipné, šokující atd.) potom si na to vzpomeneš snáze.
Chce to procvičovat si paměť. Je to jako se svaly. Lušti křížovky, sudoku. Najdi si na idternetu nějaké cvičení.
@ncc1701 No, ono to tak někdy je, že třeba jednám se zákazníkem, šéf odchází a cestou mi řekne, co mám pak udělat. Nebo něco děláme ve skladu a jeho momentální nápady si taky hned nemůžu napsat. Normální lidi si alespoň něco pamatují a nedivím se mu, že z toho vychází…
Souhlasím lepší je Lecitin, mě hodně pomáhal, kdysi jsem měla taky krátkodobé výpadky paměti, zobala jsem Lecitin a hrála pexeso a do půl roku se mi to spravilo ![]()
Děkuju holky za rady. Hodně píšete, ať něco luštím, s tím nemám problém, já mám ráda hlavolamy, sudoku luštím ty nejsložitější. Chodím do jazykovky, myslím si že v rámci omezeného času dělám pro paměť dost. Tohle je ale asi něco jiného, ty události, tváře, jména. Já mám dobrou logickou paměť, souvislosti si spojím, ale čísla a lidi si prostě nezapamatuju.
Holky, pomoc, to je skleróza multiplex
Pracuju jako asistentka v podlahářství, takže od prodeje, kontaktu se zákazníky přes cenové nabídky, objednávky až k fakturám. Jsem od přírody pečlivka, možná až moc, ale strašně mě zrazuje moje paměť. Nepamatuju si lidi, co tu byli včera, natož kdy jsem co objednala. Nepamatuju si jména ani tváře. Je mi 40 a někdy si připadám jak stará babka, co už si pamatuje jen to, co bylo před lety. Hodně si toho píšu, dělám si poznámky, ale ne vždy to lze. Lidi si taky nemůžu fotit. Opakovaně se ptám zákazníků na jména, je mi trapně. Mám hrůzu z toho, že zapomenu něco hodně důležitého objednat nebo něco zaslat na příslušný email. Šéf mě zatím tiše toleruje, vidí, že se snažím, občas mě teda sprdne, ale jsem fakt snaživka, i když už totálně vyčerpaná z toho úsilí. Zkoušela jsem Ginko, to mi vůbec nepomohlo, tak nevím, jestli si nemám dojít k doktorovi, ale říct mu, že mám blbou paměť???
Jinak učím se jazyk, občas něco luštím, ale je to spíš od desíti k pěti
Dík za dobré rady