Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky:-) mám dotaz. Jde koupit nějaké prášky na uklidnění bez předpisu? Kolegyně v práci nějaké měli, jenže už tam nepracuju takže nevím jak se jmenovali.
a za kolik?
děkuji za odpovědi ![]()
Antidepresiva ti může předepsat jen psychiatr, nebo neurolog (slabé), volně prodejné neexistují a je to zakázané.
Volně prodejné léky na úzkosti mohu doporučit Novo Passit, Sédatif PC nebo Guaracujan.. snad se to tak píše ![]()
Ty co jsem vypsala stojí okolo 100-koruny, ale opakuji nejsou to antidepresiva pouze léky na uklidnění a zmírnění úzkosti.. Ten Novo passit doporučuji, je to samá bylinka ![]()
@halusenka
Lze zakoupit homeopatika na uklidnění nebo např. třezalkový čaj proti depresi a nebo čínské bylinky proti úzkosti. Ale neurol, diazepam atd, ne to nelze. A předpokládám, že o tom je řeč. Aby upadla úzkost, strach. Veškerá antidepresiva jsou také na předpis. Myslím, že tyto léky na uklidnění napíše i obvoďák.
Sedatif nee..to ma jen hezky název, jinak je to smeska ruznych homeopatik a je to spis komercni vyrobek, nez homeopatikum. To muze byt predepsano jen podle konkretniho stavu cloveka, pak zabere a leci. Myslím, že existují i nejake prirodni tablety z trezalky, ale jak to funguje, to nevim.
@AnySs píše:
Antidepresiva ti může předepsat jen psychiatr, nebo neurolog (slabé), volně prodejné neexistují a je to zakázané.
Volně prodejné léky na úzkosti mohu doporučit Novo Passit, Sédatif PC nebo Guaracujan.. snad se to tak píše
@mariannnka píše:
Sedatif nee..to ma jen hezky název, jinak je to smeska ruznych homeopatik a je to spis komercni vyrobek, nez homeopatikum. To muze byt predepsano jen podle konkretniho stavu cloveka, pak zabere a leci. Myslím, že existují i nejake prirodni tablety z trezalky, ale jak to funguje, to nevim.
Já ho brala s Novo Passitem, ale pomáhalo to.. ![]()
Na těžší úzkosti je ten Guaracujan, ten pomůže 100%tně.
Příspěvek upraven 15.02.13 v 01:26
Taky doporucuji Guaracujan, pak trezalkovy caj, magnezium…rozhodne to vsechno doporucuji vic nez realne antidepresiva..je na ne dost veliky navyk. A taky ne kazdy na ne reaguje dobre - radsi se jim vyhnout.
@christiania píše:
Taky doporucuji Guaracujan, pak trezalkovy caj, magnezium…rozhodne to vsechno doporucuji vic nez realne antidepresiva..je na ne dost veliky navyk. A taky ne kazdy na ne reaguje dobre - radsi se jim vyhnout.
Na antidepresiva návyk není. Návyk vzniká při dlouhodobém braní na léky typu -neurol Lexaurin apod.
@halusenka píše:
Ahoj holky:-) mám dotaz. Jde koupit nějaké prášky na uklidnění bez předpisu? Kolegyně v práci nějaké měli, jenže už tam nepracuju takže nevím jak se jmenovali.a za kolik?
děkuji za odpovědi
Antidepresiva jsou léky proti depresi.
„Prášky na uklidnění“ jsou sedativa.
V tom je dost velký rozdíl. Jak v indikaci, tak v účincích.
Antidepresiva nejsou návyková, sedativa ano. Homeopatika jsou podle mne neúčinná (drahý cukr).
Antidepresivně prý působí rakytník, protože obsahuje alkaloid hippophaein (5-oxytryptamin), který se v těle přeměňuje na serotonin. Zdroj např.: http://www.rakytnik-vitaminy.cz/…-hippophein/
Příspěvek upraven 15.02.13 v 08:00
@sieta.m píše:
Na antidepresiva návyk není. Návyk vzniká při dlouhodobém braní na léky typu -neurol Lexaurin apod.
přesně tak. Já beru antidepresiva zoloft a musim říct že je mi super..sedli tedy až na podruhé ale cítim se klidná po třech měsících. hlavně na ně návyk neni možná ano ale to by je člověk, musel zobat delší dobu. Mnimální doba užívání je jeden rok. Mám perfektní psychiatričku a ta mi vše vysvětlila. Měla sem šílenej strach z AD stim že ze mě bude blázen
ale neni to tak. A dneska je bere tolik lidí že že by člověk koukal.Je to moderní lék..jak se říká pilulka ŠTĚSTÍ ![]()
Třezalka tečkovaná ![]()
Hele antdepresiva ti bez problemu napise obvodak. je to obecne tak, ze lekar je rad za kazdeho, kdo je ochoten dopbrovolne to brat. Protoze obvykle je to spis tak, ze zatimco se snazi lekar pacienta presvedcit, ze ma depresi, pacient tvrdi, ze se citi uplne v pohode akorat ma silenou smesici bizardnich priznaku a vyzaduje nechat se vysetrit vsemi existujicicmi pristroji vcetne Hubblova teleskopu.
@Pudloslava Při depresi se pacient rozhodně necítí v pohodě.