Zdravý homozygot

Anonymní
14.2.13 13:56

Zdravý homozygot

Ahoj, z důvodů potrácení jsem byla na hematologickém vyšetření. Mám Leidenskou mutaci a další 3 mutace : MTFHR a Protrombin. Na hematologii jsem se zapoměla zeptat, co znamená u těchto 3 mutací ZDRAVÝ HOMOZYGOT. Omlouvám se za anonym, ale chodí sem i kamarádky a zatím nevědí, že se snažíme o miminko.
Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9028
14.2.13 14:00

Asi, že si jinak zdravá homozygotní nositelka MTHFR mutace, ne??? No on ti snad odpoví někdo z oboru. Toto je jen moje špekulace. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:01

Zdravý homozygot znamená, že tu příslušnou mutaci nemáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
14.2.13 14:03

Asi bych řekla, co je psáno v příspěvku nade mnou, že ty si homozygot a tyto nemoci se projevují u heterozygotů? Tudíž jsi zdravá, ale nositelka tohoto genu? :nevim: Takhle asi těžko určit z toho, co je napsáno :nevim: Pokud těmi nemocemi trpíš, tak asi zdravá nebudeš a pak bych to viděla tak, že zdravý bude jen homozygot??? Těžko říct, hoď víc info :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 14:07

Víc info nemám. Jen to, co je psané ve zprávě. Leidenská mutace - heterozygot a další 3 mutace zdravý homozygot.

• Citovat
  • Upravit
188
14.2.13 14:08

Když je někdo homozygot, znamená to, že má obě alely příslušného genu stejné - bud obe stejně zdravé nebo obe zmutované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:10

Tak to mas mutaci JEN na Leidena a jeste tak, že jedna alela je zdrava a jen jedna zmutovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:12

… to má spousta lidi, ja taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
14.2.13 14:13

Já jsem též Leiden-mutace heterozygot a doktor mi řekl, že heterozygot je vlatně z těch dvou mutací Leidenu ta lepší varianta. Tak podle mojí úvahy je pak heterozygot a homozygot, z čehož ty máš homozygot negativní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:14

Heterozygot je vzdy lepsi varianta, gen je aspon zpulky zdravy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
14.2.13 14:15

Akorát my jsme počali vlastně hned a nikdy jsem neměla jedinou komplikaci, akorát porod byl ukončen AC. Tak pak si říkám na čem to závisí, asi na stavu Leidenu a zřejmě i věku…doktor miřekl, že s věkem se rizika a problémy u Leidenu násobí :? proto mám celkem obavy, co případné druhé těhu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
14.2.13 14:17

Takže co je horší, být homozigotní nabe heterozigotní??? :nevim: Jám mám třeba mutaci MTHFR tu horší variantu, můje ségra má tu lepší variantu. Pořád se mi to plete, tak která jsme která :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
14.2.13 14:17

@hanca7 Ještě mě dr. říkal, že je nositelem žena, předá to synovi a syn zase dceři. U nás to totiž měla babka, má to otec a mám to já…a pak si říkám co naše dcera, když můj manžel má taky Leiden Heterozygot :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To budeme všeci Lajdáci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 14:19

Vůbec nevím, na internetu jsem nenašla nic. Jen článech o MTHFR mutacích a souvislostech s různými nemocemi. Neměla jsem to raději číst. Protože jedna nemoc tam zmíněná se v naší rodině hodně vyskytuje. 8o

http://translate.google.cz/translate?…

• Citovat
  • Upravit
1939
14.2.13 14:19

@alisekR Homo je horší :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie