Zdravý homozygot

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1939
14.2.13 14:22
@Anonymní píše:
Vůbec nevím, na internetu jsem nenašla nic. Jen článech o MTHFR mutacích a souvislostech s různými nemocemi. Neměla jsem to raději číst. Protože jedna nemoc tam zmíněná se v naší rodině hodně vyskytuje. 8ohttp://translate.google.cz/translate?…

Tak takové články raději ani nečti, to ti zrovna doporučím :palec: Je to k ničemu…on se doktor orientuje i podle hladiny různých hodnot, které ten Leiden má. Třeba můj otec má Leiden a od té doby co měl zánět žil bere léky, zatímco já chodím k hematologovi jen když jsem byla těhu nebo bych šla na operaci. A moje teta, ta třeba zase léky nemám, ale jedenkrát ročně musí na kontroly, každý to má asi jinak „špatné“ či „dobré“ ať jsem pozitivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:24

Nehledej žádný nemoci, máš heterozygotně Leidena, to má spousta lidí, jen po porodu bys měla dostat něco na ředění krve, myslím, že se dává warfarin nebo heparin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:26

No já přesně nevím, jak se to přesně dědí, ale vaše dítě to mít nemusí, má šanci, že získá od každého z vás tu zdravou část genu a bude bez mutace… jestli je to srozumitelný…

@Mistessa píše:
@hanca7 Ještě mě dr. říkal, že je nositelem žena, předá to synovi a syn zase dceři. U nás to totiž měla babka, má to otec a mám to já…a pak si říkám co naše dcera, když můj manžel má taky Leiden Heterozygot :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To budeme všeci Lajdáci :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:28

Homozygot je horší..

@alisekR píše:
Takže co je horší, být homozigotní nabe heterozigotní??? :nevim: Jám mám třeba mutaci MTHFR tu horší variantu, můje ségra má tu lepší variantu. Pořád se mi to plete, tak která jsme která :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 14:30
@hanca7 píše:
No já přesně nevím, jak se to přesně dědí, ale vaše dítě to mít nemusí, má šanci, že získá od každého z vás tu zdravou část genu a bude bez mutace… jestli je to srozumitelný…

Bude se to určitě dědit i po ženské linii. Na embolii zemřela prababička, babička, mamka a teď i já mám prokázanou leidenskou mutaci.

• Citovat
  • Upravit
188
14.2.13 14:33

:( tak to bych řekla u doktora, brala něco na ředění krve hned, neužívala antikoncepci, vyhnula se dlouhým letům atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
14.2.13 14:33

Mě taky zjistili homozygotní mutaci MTHFR, ale není to spojené s vyšší hladinou homocysteinu, takže jsem asi zdravá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
14.2.13 14:36

Geneticky je to tak, ze kdyz jsi homozygot, mas stejne oba geny, takze jsi nemocna a zaroven to prenasis.. kdyz jsi heterozygot zdravy, mas dominantnejsi zdravy gen a slabsi ten nemocny, takze jsi zdrava, ale jsi prenasecka toho genu a kdyz se sejdes ty plus homozygot nebo nemocny heterozygot partner, tak je moznost, ze budete mit nemocne dite..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.13 14:36
@Anonymní píše:
Bude se to určitě dědit i po ženské linii. Na embolii zemřela prababička, babička, mamka a teď i já mám prokázanou leidenskou mutaci.

Abych to opravila: ne embolii zemřela jen prababička, my ostatní máme prokázanou leidenskou mutaci.

• Citovat
  • Upravit
10486
14.2.13 14:37

Tak pokud máš ve zprávě psané tyto tři mutace tak je asi budeš mít :nevim: nevím teda přesně co znamená zdravý homozygot, nejspíš to, že i když máš tyto mutace všechno je jinak v pořádku, ale v dalším těhotenství si dle mě budeš muset píchat miniheparin, protože jestli máš tyhlety všechny mutace tak je to velké riziko pro další těhotenství.

Jinak homozygot je horší :palec: zděděný po obou rodičích nebo vzniklý nově u tebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.2.13 14:44

Já si myslím, že můžeš být homozygot mutant a mít homocystein v normě :nevim:

@brisco píše:
Mě taky zjistili homozygotní mutaci MTHFR, ale není to spojené s vyšší hladinou homocysteinu, takže jsem asi zdravá… :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
14.2.13 14:52

Homycistein v normě i při mutacích může být, ale v těhotenství se může několikanásobně zvýšit tomu by měli zabrátit injekce na ředění krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.2.13 15:17

Jsem z oboru.
jsou 3 varianty výsledku: zdravý homozyhot - mutaci nemáš, máš obě alely (zděděné každá od jednoho rodiče) genu bez mutace
heterozygot-jednu alelu genu ( po jednom rodiči) máš zdravou, druhou s mutací
homozygot s mutací - máš obě alely genu ( od obou rodičů) s mutací, těžší varianta.

takže zjednodušeně, máš Leidena ( zděděného od jednoho rodiče), ostatní mutace nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.2.13 15:18
@marinka5 píše:
Homycistein v normě i při mutacích může být, ale v těhotenství se může několikanásobně zvýšit tomu by měli zabrátit injekce na ředění krve

ne, vysokému homocyteinu injekce nezabrání. homocystein snižovat pomáhá kyselina listová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
14.2.13 15:19

@Lama Lama tak to mi bylo řečeno asi blbě, ale obyč listovka asi moc nepomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie