Jde koupit nějaké prášky na uklidnění bez předpisu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
cher
16.2.13 13:49

@christiania až půjdeš v botách druhého, pak suď, co bys ještě zvládla a jak by ses zachovala. Věř, že mi na sociální fobii, žádný sport ani smysl života nepomohl. Nebo zajdi za depresívním člověkem a řekni mu, že je bábovka, když nepřežil žádnou válku, tak nemá důvod k depresím, taky mu můžeš říct-nebuď smutný, venku svítí slunko, pojď půjdeme se proběhnout, on to určitě ocení :roll: Mně AD dostaly s nejhorších stavů, které nastaly po prvním porodu, brala jsem je dva roky, žádné bouře při vysazování se nekonaly. Jestli je koelm něčeho nenormální propagace, tak to není AD, nýbrž HA.

• Citovat
  • Upravit
152
16.2.13 23:27

@sieta.m ja preci nechci nikoho urazet ani na neho utocit - sama prece rikam ze jsem brala antidepresiva na zanety mechyre - ted je neberu kvuli tehotenstvi a mam jeden zanet za druhym - nejnoveji i ledviny. sama si tedy bez antidepresiv taky nedokazu pomoct. To neni utok na lidi co to berou, spis na to ze si neuvedomujou ze by bylo vhodne (ne v tvym pripade - tobe antidepresiva splnily ukol a vysadila si je a jdes dal) hledat alternativni cesty reseni jejich problemu pokud to co jen trosku jde protoze clovek prece nemuze brat antidepresiva vecne! vzdyt je to chemie! a co se tyce HA naprosto s tebou souhlasim proti tomu mam taky velke namitky a taky by me za to spousta lidi patrne zetrela z povrchu zemskeho jelikoz na to nedaji dopustit - vzdyt to berou skoro vsichni. Stejne jako dneska antidepresiva. Proste si myslim ze antidepresiva jsou leky a nemal by je brat nikdo komu jde pomoct i jinak - stejne jako treba antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 11:00

Ahoj, chtěla bych toto téma obnovit. Netrpím depresemi ani ničím podobným, jen se syn dostal bohužel do takového období, které přestávám zvládat. Je mu 26 m a období vzdoru je slabý pojem. Vím že si tím prochází všichni, ale už z více stran mi bylo naznačeno že to není zcela v pořádku to co on dělá. Je to velice chytrý kluk, ale jeho emoce jsou takové že to nezvládá ani on ani já. Dávání přes zadek se zcela míjí účinkem, a to už dostal pár opravdových výprasků. Když ještě není v úplném amoku, dá se s ním i mluvit, ale jakmile to přesáhne určitou mez, je konec. Jde o to, že se dokáže vztekat i dvě a půl hodiny v kuse. Leží na zemi a řve vzteky, hází věcmi a nedá se vůbec uklidnit. Zavírání do pokojíčku nepomáhá, jak jsem napsala, je schopen tam být zavřený i přes dvě hodiny a řvát si. A k mému problému - začínám se bát abych ho nezřezala víc než je zdrávo (nemlátím ho běžně, dostal zatím dvakrát pořádně, a občas mu dám přes zadek když už mám fakt dost.. ale není to na denním pořádku). Jenže při těch jeho posledních akcích jsem v sobě cítila šílené vlny vzteku a bezmoci a chuti ho opravdu doslova přizabít. Musela jsem odejít do koupelny ale klepu se třeba až do večera. Takže můj dotaz zní - existuje něco na ukldinění, abych to dokázala nějak lépe zvládnout tyto situace?
Podotýkám že nemám žádné psychické problémy, okolí mě zná jako pohodovou až flemagickou povahu, myslím, že by nikdo nevěřil kdyby mě viděl. Ale já už mám opravdu dost, už absolutně nemůžu dál. K doktorovi pro žádná antidepresiva chodit nechci, zajímá mě spíš něco přírodního, lehčího, bez předpisu.. opravdu nevím. Kámoška mi nabídla pár Lexaurinů, ale nemám s tím zkušenost, mohlo by mi to pomoct? Předem moc děkuji za zachování anonymity, nehctěla bych to probírat s mými známými či švagrovou apod..

• Citovat
  • Upravit
17565
11.2.14 11:07

Spíš než po práškách bych se poohlédla po kurzu Efektivního rodičovství, nebo nastudovat Pevné obětí, a pod… když budeš vědět, jak líp na syna, budeš se i líp cítit :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
11.2.14 11:07

Za mě lexaurin nic moc, kdysi jsem ho dostala a nic jsem na sobě nepociťovala… spíš bych popřemýšlela nad bylinkama pro malého, něco co by ho zklidnilo a tím se uklidníš i ty, ale zdali něco takového je netuším, v tom se bohužel nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.2.14 11:10

Neexistuje. Po Lexaurinu budeš akorát otupělá a nebudeš moci pořádně fungovat, navíc to nejsou bonbóny co by měly rozdávat kamarádky. Musíš se naučit nenechat se vytočit, případně s tím vztekem pracovat, jiná cesta nevede. Já nemám problém s tím dítě seřezat, ale NIKDY to nesmíš dělat ve vzteku. Pokud to uděláš a nejsi v klidu, tak je to Tvoje selhání a ničeho tím nedosáhneš. Když to neumíš, tak to nedělej. Další věcí je chování Tvého dítka, to bude chtít nejspíš řešit taky, ale v tomto směru nemám příliš zkušeností, takže nebudu moc nápomocná.

Příspěvek upraven 11.02.14 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
11.2.14 11:10

Za me nejvice zabira medunkovy caj a guajacuran. Jinak neurol, lexaurin ti napise i praktickej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 11:11
@Etcetera78 píše:
Spíš než po práškách bych se poohlédla po kurzu Efektivního rodičovství, nebo nastudovat Pevné obětí, a pod… když budeš vědět, jak líp na syna, budeš se i líp cítit :hug: :hug:

Vím že to bude znít divně, nastudovala jsem co se dalo, nikdy by mě nenapadlo že na syna zvýším hlas nebo ho uhodím. Teoreticky vím jak na to. Bohužel v praxi nezabírá vůbec nic. V momentě jeho vzteku odmítá jakýkoliv kontakt a to tak že do vás kope, řve víc a víc a vyloženě chce abych šla pryč. Nějaké chycení za ruce pohled do očí.. to asi kdo nezažil nepochopí. Nevěřila bych že se někdy dostanu do stavu ve kterém jsem teď. Ani nevíš jak ráda bych to řešila nějak normálně ale na něho opravdu nic nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
17565
11.2.14 11:13
@Anonymní píše:
Vím že to bude znít divně, nastudovala jsem co se dalo, nikdy by mě nenapadlo že na syna zvýším hlas nebo ho uhodím. Teoreticky vím jak na to. Bohužel v praxi nezabírá vůbec nic. V momentě jeho vzteku odmítá jakýkoliv kontakt a to tak že do vás kope, řve víc a víc a vyloženě chce abych šla pryč. Nějaké chycení za ruce pohled do očí.. to asi kdo nezažil nepochopí. Nevěřila bych že se někdy dostanu do stavu ve kterém jsem teď. Ani nevíš jak ráda bych to řešila nějak normálně ale na něho opravdu nic nefunguje.

pak návštěva dětského psychologa :nevim: někde je chyba, ať už v tobě, nebo v synovi, ale není normální brát antidepresiva proto, abys dítě moc nemlátila. Takže to zkus pořešit s psychologem, neboj skrz prsty na tebe nikdo nebude koukat :-) Lepší na tom začít pracovat teď, než si to nechat přerůst přes hlavu a skončit fakt na psychiatrii :-)

Příspěvek upraven 11.02.14 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
11.2.14 11:16

Fuj, fuj a lexaurin nedoporucuji. Neda se s nim fungovat. Jinak si myslim, ze jedine reseni, ktere je. Tak se naucit zvladat tyhle stavy syna. Najit nejakou praktiku, jak to s nim v klidu vyresit, aby se uklidnil. Myslim, ze mlaceni k tomu nepomuze.
A chapu, ze mas stav ho nekdy prizabit, ale k tomu ti moc nejaky uklidnovadla nepomuzou.
Chce to se synem naucit se jednat tak, aby se ty hystericky zachvaty snizovaly na mensi cas az postupne zadny nebudou. Klidne bych se dosla poradit i k nejakymu odbornikovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.14 11:17
@Etcetera78 píše:
pak návštěva dětského psychologa :nevim: někde je chyba, ať už v tobě, nebo v synovi, ale není normální brát antidepresiva proto, abys dítě moc nemlátila. Takže to zkus pořešit s psychologem, neboj skrz prsty na tebe nikdo nebude koukat :-) Lepší na tom začít pracovat teď, teď si to nechat přerůst přes hlavu a skončit fakt na psychiatrii :-)

Takhle úplně jsem to nemyslela, že bych chtěla AD abych ho moc nemlátila (natolik mi zas rozum ještě funguje). Já prostě chci něco na zklidnění jednak aby mě jeho vzteky nedokázaly tak vytáčet a jednak abych se netřásla ještě několik hodin po tom.. no zhruba do jeho dalšího záchvatu. Jako když to řeknu fakt blbě, něco abych otupěla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.14 11:19
@angelsface píše:
Fuj, fuj a lexaurin nedoporucuji. Neda se s nim fungovat. Jinak si myslim, ze jedine reseni, ktere je. Tak se naucit zvladat tyhle stavy syna. Najit nejakou praktiku, jak to s nim v klidu vyresit, aby se uklidnil. Myslim, ze mlaceni k tomu nepomuze.
A chapu, ze mas stav ho nekdy prizabit, ale k tomu ti moc nejaky uklidnovadla nepomuzou.
Chce to se synem naucit se jednat tak, aby se ty hystericky zachvaty snizovaly na mensi cas az postupne zadny nebudou. Klidne bych se dosla poradit i k nejakymu odbornikovi.

Třeba kam bych mohla s ním zajít? Jednou jsem to zmínila před dětskou doktorkou ta se pousmála a řekla že to je prostě období a patří to k tomu.. Tohle se těžko vysvětluje komukoliv, každý ti odpoví, že tohle dělají všechny děti, že to patří k jeho věku. Jako ok, já to teoreticky chápu, ale myslím že to co dělá on opravdu zas tolik jiných dětí nedělá.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3355
11.2.14 11:20

Antidepresiva ti nepomůžou- zabírají až za několik týdnů a neřeší tyhle „akutní stavy“-tím myslím tvoje, navíc jsou na deprese-to je nemoc, porucha sekrece určitých látek v mozku, s tím bych si nehrála. Vem syna k psychologovi- může Vás společně naučit jak se zklidnit, relaxovat, zvládat záchvaty vzteku. A nebo…čekej až z toho vyroste…ale to ti asi nikdo nezaručí za jak dlouho to bude. Že ti ujedou nervy je samozřejmé. To si nevyčítej, ale v tomhlepřípadě výprask asi opravdu nic nevyřeší. Teoreticky něco nastudovat je hezké, ale někdo vás musí naučit jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
11.2.14 11:21

Tak mně se špatně radí, protože mám dítě mimořádně hodné, ale v tomto věku měl taky jednou za tři měsíce období, kdy byl 14 dní na zabití. On se moc nevztekal, ale když už se naštval, tak to stálo za to, to byla celodenní záležitost. Takže jsem po něm tvrdě dupala - chceš, nechceš nazdar. Vztekáš se? Si řvi třeba celej den, nezájem. Jak jsou v amoku, tak stejně nemá smysl do nich bušit. Jednou po mně v autě vzteky házel boty až se mi jedna zasekla mezi ručku a řadící páku :mrgreen: Nesmíš polevit, pak jsem vždycky po těch 14ti dnech poznala, že jsem ho zlomila a byl zase na čas naprosto zlatej. Ale hrozně to záleží na povaze dítěte, na každé platí něco jiného - každá něco poradí a zkoušet zkoušet zkoušet. A pravidlo číslo jedna rodičovství je,,nenechat se vytočit", to se v žádné knížce nedočteš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.2.14 11:22

Jo asi to dělají všechny děti, ale pokud to dohromady nezvládáte, je čas na odbornou pomoc. Za to se nemusíš stydět ani se obviňovat ze selhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí