Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Kallkapa píše:
Myslím, že lepší než gyngo je lecitin. A když jsme se učili na zkoušky zobali jsme piracetam - ale to asi není na dlouhodobé užívání - nevím, to se zkus poradit spíš v lékárně. Jinak se výborně pamatují věci/lidi atd. když si vytváříš v hlavě absurdní obrazy (vtipné, šokující atd.) potom si na to vzpomeneš snáze.
Tak piracetam jsem taky jednou před zkouškami zobala. Ale efekt jsem nepocítila. Pak mi bylo vysvětleno, že pomůže jen tam, kde je nějaký deficit, chyba. Zdravému člověku prý ne.
@Cuarentena píše:
Tak piracetam jsem taky jednou před zkouškami zobala. Ale efekt jsem nepocítila. Pak mi bylo vysvětleno, že pomůže jen tam, kde je nějaký deficit, chyba. Zdravému člověku prý ne.
My jsme to zobali jen pro ten pocit, že se toho naučíme určitě více
. Žádné závažné problémy s pamětí jsme neměli, kdyby jo, tak asi nedostudujem
. Nicméně mi přijde, že zakladatelka nějaký problém s pamětí má..Piracetam by měl ovlivňovat látkovou výměnu nervových buněk, u zátěžových stavů zvyšovat využití glukózy a kyslíku buňkami centrální nervové soustavy, zvyšovat průtok krve mozkem a zlepšovat tokové vlastnosti krve - takže podle mě na míru na nárazové učení atd. (ale i tam nás lékarnice upozorňovala, že musíme začít tak 3 měsíce před zkouškovým ) Na dlouhodobé problémy s pamětí to zřejmě nebude
- jak jsem psala, je třeba se poradit v lékárně - nebo přímo se svým lékařem.
Co zkusit toto, td jsem si to objednala a beru asi 4den takže uvidím
http://brainactive.cz/
No na paměť fungují nootropika, viz. piracetam, geratama, nootropil, tanakan atd. Gingo nezabralo, leda ve vysokých dávkách. Zkus se poradit se svým praktickým lékařem. A do práce doporučuji diář a vše psát, papírky po kapsách a psát nebo ještě lépe diktafon a nahrávat si to.
No doktorem se nikdy nic nezkazí se zeptat, já jsem si dávala lecitin, ginko, a rybí olej, no hloupíá jsem furt, ale trošku mín
, beru to na střídačku…a co jsem to chtěla
, že jsem to zapoměla
, tak držím pěsti, at se zadaří pamět se cvičit furt musí, jinak to nejde
, mějte se kríásě pááááááááá
![]()