Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mě malá taky nechce mlíko.. Když jí dám lahvičku s mlíčkem, tak mává kolem sebe ručičkama..Tohle mi dělala cca týden, tak jsem volala svojí dr a ta mí řekla, že jí to nemám nutit a mám jí dávat hodně jogurtů, tvarohů atd.. Také to dělám tak že udělám hustou kaši a dávám jí po lžičkách.. To mi sní,ale když jí to dám ve flašce, tak to nechce.Dcera mi to začala dělat něco kolem 10měsíce.. Teď jí je rok a na noc jí dávám už normální jídlo (nějakou polívčičku atd)K snídani to dělám tak že jí dám chlěba s dětský sýrem nebo nějaký tvaroch a do jejího oblébenýho hrníčku udělám UM a to mi občas těch 100ml vypije. Také nevím proč ho jednou pije a jednou ne
![]()
ty děti si navymýšlejí. Když on někdy chce to a jindy zase tamto a jak mam poznat co vlastně chce. Každý jídlo je „brm brm“ a hotovo. Opět jsem zkoušela po delší době udělat a dát čaj, trošinku (tak 10 ml) si cucnul a začal vylívat na koberec.
Oni ještě neumí říct, na co mají chuť a pokud máme vybíravé děti, tak to budeme muset nějak překonata zkoušet .Mě dcera čaj pije.. To mi vypije cca 200ml za den když je vedro tak i více.A jaký čaj dáváš? Možná bych zavolala dr. a ona ti určitě poradí. Mě taky poradila co dělat když mi dcera nechce mlíko. ![]()
Nějaké děti si potřebují při jídle víckrát krknout,já to ted mám u své druhé dcery taky,vždy chvilku pije,pak jí dám krnout a pije zase dál a když brečí před jídlem,tak to může být taky krknutí,jelikož moje dcerka si krkne klidně ještě po spánku,a když jí to nejde tak se taky rozčiluje, nebo to taky mohou být prdíky a na to jsou výborné kapičky sab simplex.Doufám že jsem vám trochu aspon poradila.
dávám čajíky od Hippu a Lerose, teď mlíko zase chce ale nechce obědy, už si fakt říkám aby už uměl mluvit a řekl co chce.
kacerval: no krknout si může kdykoliv chce, při normálním jídle sedí a když pije mlíko tak ho má za 5 minut někdy i dřív v sobě a hned ho posadim, ale to nevydrží a musí jít šmejdit, zaražený prdíky taky nemá, prototže střílí jak o závod, a kadí i někdy 3× denně, 1× denně každý den