Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
odstavila jsem ted rocniho syna, ale nevim, kolik ceho mu vecer mam davat. Ma tak 7 lzic kase a jeste si pak pred spanim da rad mleko, davala jsem mu 120ml Sunaru,ale vypada,ze by si dal vic.. On je velmi zravy a nekdy se dokaze prejist tak,ze pak zvraci, tak mu nechci davat moc. Nevim, kolik by mel vypit, predtim mel kasi a pak kojeni, ale tam nevim, kolik pil. Muzu mu dat po kasi i 5 odmerek Sunaru (150ml) nebo je to moc? Ma 10 kg a asi 78 cm.
Diky predem za rady.
7 lžic kaše mi přijde jako nic moc dávka, klidně bych dala 150 mléka.
Nebo kaše ze 150 ml vody (pokud děláš kupovanou, tak jak píšou většinou na obale to dávkování) a pak případně mléko, kolik si vezme.
Fialka56 píše:
Ahoj holky,
odstavila jsem ted rocniho syna, ale nevim, kolik ceho mu vecer mam davat. Ma tak 7 lzic kase a jeste si pak pred spanim da rad mleko, davala jsem mu 120ml Sunaru,ale vypada,ze by si dal vic.. On je velmi zravy a nekdy se dokaze prejist tak,ze pak zvraci, tak mu nechci davat moc. Nevim, kolik by mel vypit, predtim mel kasi a pak kojeni, ale tam nevim, kolik pil. Muzu mu dat po kasi i 5 odmerek Sunaru (150ml) nebo je to moc? Ma 10 kg a asi 78 cm.
Diky predem za rady.
Ahoj těch 120ml,je řekla bych málo na tak staré dítě,takže klidně bych těch 150ml dala..
ale připadá mi,že 5 odměrek do toho je málo,dala bych víc.
Můj syn(10 měsíců)sní k večeři- 150mlbílého jogurtu,do toho asi 50ml ovocné přesnídávky a na to pak vypije 200ml Sunaru
![]()
Ahoj holky,
dekuju za rady. Davkovani na kasi je podle vyrobce asi 5 lzic, coz mi prijde malo, navic podle me ten pomer lzic a vody vubec nesouhlasi, kdyz to dodrzim, mam to vetsinou vodove a pridavam kasi. Asi mam nejake divne lzice ci co.:-)
Tak jsem mu dneska zkusila dat 150 ml mleka po kasi a vypadal spokojene. Mne to prislo moc, protoze po kasi si pri kojeni vzdycky jen jakoby cucnul, ale zrejme toho vypil vci nez si myslim.:-)
A kolik prosim davate rano? Ja asi 200 ml mleka a pak ma jeste chleba se syrem, neni to moc?
Diky.
Jo jeste abych vysvetlila, proc se ptam- starsi dcera mela vecer pouze kasi, kdyz jsme ji dali ejste mleko, tak nam ho zvracela, v podstate ji stacila jen ta kase, proto me to ted mate.
Fialka56 píše:
Ahoj holky,
dekuju za rady. Davkovani na kasi je podle vyrobce asi 5 lzic, coz mi prijde malo, navic podle me ten pomer lzic a vody vubec nesouhlasi, kdyz to dodrzim, mam to vetsinou vodove a pridavam kasi. Asi mam nejake divne lzice ci co.:-)
Tak jsem mu dneska zkusila dat 150 ml mleka po kasi a vypadal spokojene. Mne to prislo moc, protoze po kasi si pri kojeni vzdycky jen jakoby cucnul, ale zrejme toho vypil vci nez si myslim.:-)
A kolik prosim davate rano? Ja asi 200 ml mleka a pak ma jeste chleba se syrem, neni to moc?
Diky.
jo tááák, já to pochopila, jakože 7 lžic hotové kaše ![]()
Ráno neporadím, mně mlíko nepije od 8. měsíce a ráno má 140g jogurtu (je mu 10 měs.). Moc snídat nechce. Ale my taky máme pečivo a zapijeme ráno mlíkem, tak proč ne, já v tom nevidím problém ![]()
A když mu dám o lžičku dvě víc něž snese, taky to kolikrát vyhodí, asi je přecpanej. Hlavně to dělá s obědem.
ha ha, to by svym revem asi zboural barak.:-) Odbyt se teda fakt nenecha.
Ahoj,nám je 6 měsíců,máme 7kg a večer spořádáme kaši-hodně hustou kaši z 200ml vody ![]()