Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já už vážně nevim, co je špatně? Má hlad a řve hlady, ale když mu dam do pusy flašku tak řve ještě víc, přitom slyšim jak mu v žaludku kručí, nebo vypije půlku flašky a začne z ničeho nic řvát, to trvá asi minutu (dudlík ucpaný neni, má tam díru jak vrata, jinak řval,že mu to málo teklo) pak začne znovu tahat a zachvíli spustí znovu. Nic ho nebolí, protože když mu flašku vezmu tak si jde hrát a je v klidu, tak já už opravdu nevim a mlíko abych zase vylejvala. Nepřišel jste někdo na nějaký způsob aby se mlíko vylejvat nemuselo a nekazilo se? Máme Bebu,takže se má vypít do 2h od přípravy, takže mlíko skončí ve dřezu a dítě zřejmě hladový v posteli, protože už chce spát. Máte taky někdo tak náročný dítě nebo jsem v tom sama a něco neni v pořádku?
nam tohle delal, kdyz mel koliku, jinak bych zkusila jine UM, treba mu moc nechutna
Pettule.....nejdřív jsem myslela,že píšeš o miminku,ale ted čtu---jde si hrát…
tak co jí ještě jiného???večer kaši…třeba???když píšeš–jde hladovej spát
Vyzkoušela jsem plno jinejch mlík. Právě že do toho mlíka mu přisypávám trochu kaše, protože to samotný mlíko mu nejelo už tuplem. Nejprve jsem začínala přesnídávkama v mlíku, ale to pro něj začalo být už slabý. Mlíko má 3× denně, jí 4×, takže oběd má „normální“. U toho dřív dělal ciráty, teď je to naopak. Prdí dost často, koupila jsem mu lahvičku s tou speciální savičkou,ale tu odmítá. Má jednu od CB, která mu vyhovuje, ostatní nechce. Zuby má zatim 2, ostatní nějak meškají, ale u oběda nebo když mu dám rohlík, nebo jabko, banán, tak kouše normálně a nekňourá u toho, myslíte, že by mu mlíko přestávalo chutnat a chtěl jíst už jen tuhou stravu? Neni to na něj moc brzo vynechávat mlíko? Co by pak pil? Vodu, čaj, ovocnou šťávu s tim všim mam problém do něj dostat, takže vodu má akorát z toho mlíka a nebo z polívky.
Jinak s tim hladověnim, někdy má období, že jí jen 3× denně a večerní mlíko nechce vůbec, takhle to měl za sebou 3 dny, pak vypil jen půlku lahve a pak zase celou a další den už jsem mu musela připravit 2. Potom mu ale zase nastane období, že mu připravim 2 lahve, ale nic nevypije a musim je vylít obě. Tak moc lituju toho, že nekojim, už jsem tímto způsobem vylila takovýho mlíka. Nikdy neodhadnu kolik toho chce sníst
![]()
Malá mi taky odmítala UM a tak jsem to doháněla jogurtama a ted dávám, 19 měsíců, převařený mlíko z mlékomatu s grankem.
nj, ale jemu je teprve 9 měsíců, to mu přeci nemůžu dát normální mlíko i když převařený s grankem, jogurt sní, ale taky o něj nemá moc valný zájem.
Mně malej taky přestal s mlíkem úplně kolem 9. měsíce. Zkoušela jsem všechno možný a následně to vzdala. Večer udělám z UM kaši na lžičku, jinak jí jen jogurty, sem tam nějakej ten tvaroháček, sýr, lučinu atd… Dá se to, ale je to trošku na palici. Zkouším mu čas od času mlíko i teď, už jsem několikrát zkusila i kravský nebo kefír atd… ale nevypije nic.
ahoj malej mi delal uplne to same jak zde píšeš.odmítal nutrilon,hami prostě nechtěl tu flšku s mlékem a ejhle zkusila sme ochucený sunar a ten pije dodnes.sice jen rano ale aspon takhle pres den a vecer ho enchce pres den nahrazuju jogurtikama.tak zkus beba mu uz nemusi chutnat cim vetsi batole si čím dal tím víc řekne co chce
Když už malý přestával s kojením, tak jsme najížděli na UM a nechtěl taky žádné UM, vyzkoušeli jsme všechny druhy, láhve, nic. Doktorka mi poradila, ať mu ho trochu osladím a ejhle, začal pít!