Ach to kakání...

486
25.1.11 11:13

ach to kakání....

Dobrý den maminky,chtěla bych si přečíst vaše zkušenosti a názory ohledně vyprazdňování miminka.moje dreca 6 týdnů plně kojená má velké trápení s nadýmáním.koupila jsem ji sab simplex asi před 14-dny ten nám nepomohl a navíc od té doby má problámy s vyprazdněním..neustále tlačí napíná se…cvičíme s nožičkama..před jídlem jí dávám na bříško nosím v klubíčku,masíruju bříško a ne a ne se vykakat,nebo si ulevit…řikala jsem si že u kojených dětí je normální,když nemají několik dní stolici,ale když už malá ani neměla sílu tlačit a jen plakala bolestí,řekla jsem si že jí zkusim pomoci teploměrem a ejhle takové nadělení co vylítlo ven,až jsem tomu nechtěla věřit,,,,bouhužel od té doby se to opakuje co tři dny snažím se jí všelijak ulevit,ale stejně nakonec dojde na teploměr…dr.mě na to akorát řekne že je normální že nemá stolici víc dní,ale zdá se mě divné ,že toho je vždy tolik…podávám jí už třetí den kapičky Biogaia tak doufám ,že se to zlepší.teploměr používat nechci mám strach ,že bych jí mohla ublížit, poškodit svěrač,máte nějaký zaručený tip,nebo aspoň podobnou zkušenost..dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3153
25.1.11 11:26

Ahoj,do 6. měsíců byl malý jen kojený a stolici měl jednou za 4-6 dnů. Problémy jsme měli tak do necelých 3 měsíců, že ho bolelo bříško. Bylo to občas. Pak jak se začal už hýbat (nožičky) tak to úplně přešlo.
V té době jsem mu bříško mazala Pupíkem a dávala mu na to pytlík z pecek z černých třešní, který se nahřál v mikrovlnce a to mu pomáhalo.
Jinak tu stolici jsme měli po 4-6 dnech stále až do půl roku, než jsme začali s příkrmy, ale už bez bolení od těch 3 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
25.1.11 11:27

Bohužel neporadím nic konkrétního, ale napadlo mě, co zkusit jemně masírovat koem konečníku prstem a krémem? Jen aby se uvolnil a nemusela jsi používat ten teploměr. Mimochodem je asi lepší koupit si rektální rourku. Prodávají v lékarně různé velikosti a ublížit se tím nejspíš nedá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5274
25.1.11 11:35

Ahoj,my měli to samé a zkusila jsem úplně všechno od bio gala,sab simplík,homeopatika,a trochu pomohlo jen baby laktobacilky od sviss.ale to musíš odstříkat mlíko a zředit.ale nevím,jestli to není až od 3měs.nebylo to uplně v pořádku, ale občas se vyprázdnila sama.pak trochu baby calm před každám kojením.jak kdy.to spíš na prdíky.ale dobré to začalo být, až při nástupu štáviček a přesnídávek ze švestek!občas taky musí být rourka ,ale jen ninimálně.a tu bych ti doporučila,je mnohem lepší, jak teploměr a nemužeš malé ublížit!!a vydržet!!!jinak když není zbití a pláče,tak se neboj ji pomoct,taky jsem to praktikovala a ted kadí sama a žádej svěrač ji nepovolil, ani si na rourku neudělala závislost jak některé chytré duše říkají!hodně štěstí a at se to brzo zlepší! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
25.1.11 12:00

Ahoj,
kojené děti chodí klidně několikrát denně nebo jednou za x dní. To je všude stejné. Dávej kapičky, my kombinovali sabsimplex a bio gaia. Pak jak už psali holky, nahřívat bříško, masírovat, mazat tím pupíkem a kup si v lékárně rektální rourku pro děti a olejík nebo indulonu na potření před zavedením. Olej je lepší.
My jsme rourku používali taky dost často a žádná škoda nenastala, když prostě tři dny nešli a kroutili se nebo mi brečeli, tak jsem dala rourku a bylo. Kolem těch 5m to přešlo a dětí jsou v pohodě. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
25.1.11 12:28

ahoj!
my máme rekord nekadění 9 dní! pokud není na začátku kadění extra tuhý bobek, nejde o zácpu a víc než to kadění trápí určitě mimčo ty prdy.
my měli taky šílený bolení.
takže: dávala jsem si fakt majzla, co jím. když se to po něčem zhoršilo, přestala jsem to jíst (např. mléko, bobík, cereální sušenky…)
dáváme bio gaiu a infacol (sab absolutně nezabral)
na mazání máme pupík
při každém přebalování cvičíme s nožkama.
jo a piju fenyklový čaj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3688
25.1.11 16:16

ahoj

u nás to probíhalo takto do 3 měsíců, kojení nekojení, myslím, že miminko, které se nemůže vyprázdnit (když je vidět že očividně ho to trápí)není spokojené a je to potřeba řešit :wink:
u nás pomohly na bolesti bříška až zmíněné probiotické kapky (efekt až po skoro 3 týdnech užívání!) v kombinaci s přípravkem Lefax (stejná účinná látka jako Sab Simplex, jen trošku jiný poměr), zkoušela jsem i přírodní kapky na olejové bázi Baby Calm, ale ty ho projímaly!!! (do té doby než se to upravilo používala jsem rektální rourku, malému se ulevilo a co mělo vyjít ven, tak vyšlo :wink: ) takže pak jsem podávala kombinaci i tří kapek najednou a efekt se pak dostavil, stolička šla ven a bolesti bříška ustupovaly (samozřejmě v kombinaci toho všeho co jsi jmenovala…masáže apod…doporučím ještě i pytlík s třešňovými jadérky, teplo z něj uklidní krásně miminko a chvilku usne :palec: )

je to boj, vydrž určitě se to zlepší až malá povyroste, držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.1.11 09:12

no já mám právě obavu,že to zácpa je :nevim: do 3 týdnu věku mě kakala dvakrát i třikrát denně…někdy i vícekrát a teď najednou nic…když kadí s mou pomocí tak první co z ní vyjde je takové hutnější,žlute a kašovite…až pak z ni jde normalni vodnatější stolička a je jí opravdu hodně,když jsem to říkala dr.že mě kdí jen s pomocí,tak mě řekla právě že by se bála.....tak babo raď co teď mám dělat…chudak od včera večer zas tlačí…je pravda že dost prdí,tak že jí mžou trápit hlavně ty prdy…jen mě nejde na rozum,že jsem myslela že děti nekadí proto že vše spotřebují,ale když toho v ní je tolika.....tak to mě nepříjde normální…achjo…kéž by se vykadila dneska sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.1.11 09:13

navíc mám problém s nadbytkem mléka..takže se mě přepíjí…co hodina to počuraná plínka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
27.1.11 08:16
adrianaaa píše:
no já mám právě obavu,že to zácpa je :nevim: do 3 týdnu věku mě kakala dvakrát i třikrát denně…někdy i vícekrát a teď najednou nic…když kadí s mou pomocí tak první co z ní vyjde je takové hutnější,žlute a kašovite…až pak z ni jde normalni vodnatější stolička a je jí opravdu hodně,když jsem to říkala dr.že mě kdí jen s pomocí,tak mě řekla právě že by se bála.....tak babo raď co teď mám dělat…chudak od včera večer zas tlačí…je pravda že dost prdí,tak že jí mžou trápit hlavně ty prdy…jen mě nejde na rozum,že jsem myslela že děti nekadí proto že vše spotřebují,ale když toho v ní je tolika.....tak to mě nepříjde normální…achjo…kéž by se vykadila dneska sama

zácpa by byl fakt tuhý bobek jako šutr! tohle hustý na začátku máme taky :mrgreen: u nás se vždycky pozná, že bude neluš trousit, protože celý den je nevrlá, pobrekává, kroutí se, víc ublinkává :zed: hrůza!
holt pomůže jen čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
27.1.11 09:20

tak jsem si na radu pořídila v Dm ten polštářek s peckama a musím říct že je to opravdu PECKA! :lol: kam se hrabou kapišky a ruzny tyhle blbosti..malá se okamžitě sklidnila a usla za hodinku se probudila a nádherně vykakala…teda byla to nálož :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
28.1.11 09:45
Týja píše:
Bohužel neporadím nic konkrétního, ale napadlo mě, co zkusit jemně masírovat koem konečníku prstem a krémem? Jen aby se uvolnil a nemusela jsi používat ten teploměr. Mimochodem je asi lepší koupit si rektální rourku. Prodávají v lékarně různé velikosti a ublížit se tím nejspíš nedá!

Rektální rourku bych nepodceňovala… Kolem konečníku vede bloudivý nerv (nervus vagus), který vede, mimochodem, taky kolem srdce. Pokud dojde k jeho podráždění, tak můžeš způsobit srdeční arytmii, nebo dokonce srdeční zástavu (ale to jen u dětí s vrozenými vadami). A mimo to, střevo je dosti tenké, takže s rektální rourkou co nejjemněji, aby nedošlo k poškrábání střeva a krvácení…

Nezavrhuji ji, vím že hodně pomáhá a některá mimča se bez ní nevykadí, ale hlavně opatrně :wink:

• Citovat
  • Upravit
6333
28.1.11 12:47

taky jsme se s tím natrápily. Na bříško nám pomohly jedině probiotické kapky, sab byl na nic.Kakala denně a to několikrát, později se to ustálilo na 1×denně. S teploměrem i rektální rouškou bych byla opartná, při častém používání může dojít k podráždění konečníku. Někdo to srovnával s bulimičkama, které si dráždí krk na zvracení. Tělo už pak jede automaticky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.7.11 18:55

kakání

Ahoj holky, reaguji, proto, že jsem se tady dočetla, že 9 dní bylo maximum nekakání, mám 12 trýdenní dcerku a nekaká i 11 avíce dnů, nejdříve mě to děsilo, ale pak mi doktorka řekla, že u plně kojeného dítěte to je ok, laktační poradkyně mi řekla, že měli dokonce 28 dní, kdy nějaký kojenec nekakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
12.8.11 08:41

ahoj, máme ten samý problém, malej tlačí už tři dny v kuse a to i ve spánku, kroutí se a nemůže se vykadit, je plně kojený a ikdyž je normální že kadit nemusí několik dnů tak ho to trápí.zkoušíme vše možný, koupila jsem i rourku, ale nevyšlo z něj nic-jak dlouho se ta rourka musí nechat v zadečku a jak daleko ji strčit?asi to dělám blbě nebo nevím
dětská nám řekla, že je to normální že má prdy a tlačí, jenže on chudák po hodině tlačení si jen jednou lehce prdne a hotovo a řve a řve :cry:
už si z toho vytlačil i kýlu-bože jak já se modlím za to aby se už vykadil :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí