Sousedi kouří

19200
24.1.11 13:48

Sousedi kouří

Bydlíme v mezonetu, v prvním patře. Pod námi v přízemí bydlí starší pár a každou hodinu chodí kouřit na zahradu. Problém je v tom, že mají lavičku (na pevno přidělanou) přesně pod naším balkonem. Dávám syna na balkon do kočárku, když zrovna nejdeme ven a on mi tam spinká třeba i 4 hodiny. Jak ale sousedi kouří přímo pod tím balkonem, tak to jde všechno k nám, syna ten smrad budí, vždy když přijdu a dám dudlík, je to dobrý a spí dál. Já ale nevím,jeslti ho takhle nevystavuju nějakému nebezpečí (říká se, že dítě nemá spát s matkou v posteli, pokud matka kouří, kvůli SIDS, a tohle mi přijde dost podobné). A když tam tak hezky spinká, mám čas doma uklidit, uvařit, odpočinout si.. Dodávám, že se sousedy není domluva možná, abych chodili kouřit před barák, nebo si kouřili doma. Co si o tom myslíte? Možná je to banalita, zajímá mě váš názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
24.1.11 13:55

hmm naši sousedi taky kouří ,taky my to smrdí ,taky mě to vadí ,ale prd s tím zmůžu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
24.1.11 13:56

No tak tohle me tak se*e,ale malo s kterym kurakem je domluva.
Urcite tady bude psat i spousta kuracek,at to dite na balkon nedavas,kdyz ti to tak vadi.
Ja malou na balkon nedavala,ale hulili mi primo do loznice,tak jsem zakrocila a dalo se domluvit a chodi hulit na druhou stranu.
Druhy soused,ktery huli male do pokojicku je blbec,rekl mi,ze on je doma a nebude se omezovat.. :cert: Nastesti se stehuji..HURRRRRRAAAAAA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.1.11 13:58

Vyvěsit z balkona hodně mokré prádlo? :twisted:
Fakt nevím. Jedině koupit druhou lavičku a postavit jinam a poprosit sousedy, aby byli tak laskaví a kouřili na té druhé lavičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
24.1.11 13:58

Ze zákona nesmí sousedi narušovat soužití hlukek i zápachem. Mám malou na rukách tak více nepisnu.
Pokud by to nešlo po dobrém, tak bych tu lavičku znehodnotila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
24.1.11 13:59

Ahoj,to je dost nepříjemná situace.Já řešila něco podobnýho se sousedama pod náma v bytě-chodili kouřit na záchod a všechen kouř šel stoupačkama k nám do bytu.Jelikož byl bývalý manžel astmatik,tak mu kouř dost vadil,ale soused mi na to řek,at si zapnu větrák-to jsem si akorát rozehnala kouř do celýho bytu.Na družstvu mi řekli,at podám stížnost na místní úřad,ale co bych si pomohla,sousedi by dostali pokutu a kouřili by dál.Nechápu,proč bych ve svým bytě měla nedobrovolně být pasivní kuřák? :nevim: Díky bohu se sousedi odstěhovali :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
24.1.11 13:59

Asi bych pravidelně začala zalévat květiny na balkoně a pokropila je..A také by s tím prd zmohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
24.1.11 14:00

Pokud se něma nedá domluvit a nejsou schopni se stydět za svoje chování, když vykuřují malé dítko, tak bych na ně naběhla po zlém a pořádně je seřvala.
Ti někteří kuřáci jsou horší jak malé děcka!

Podotýkám, že kuřáky nemám ráda a vždycky se ozvu a nadávám, difná to sorta bezohledných zabedněných lidí. :twisted: :evil: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
24.1.11 14:00

nebo je sem tam obchlusnout „nechtíc“ kybem …jsem vytírala pardon :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
24.1.11 14:03

No tak tohle fakt nechapu…
ja jsem pred obema tehu taky kourila / pak jsem ze dne na den prestala/, ale pokud jsem mela v okoli kamosky s detma nebo tehotny, tak by mi bylo dost trapne si zapalit kor kdyz by me jeste nekdo pozadal at jdu hulit jinam . Ja bych ty sousedy proste furt dokola prudila :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
24.1.11 14:07

Podle mě je drsné rovnou na ně šplíchnout vodu, to je jak vyhlášení války, ale stačilo by jí při tom zalévání kytek šplíchat na lavičku.Myslíš, že si někdo sedne na mokrou lavičku? Neřekla bych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
24.1.11 14:07
Jannice píše:
nebo je sem tam obchlusnout „nechtíc“ kybem …jsem vytírala pardon :pankac:

Ano, to jsem kdysi udělala sousedům, kteří hulili na balkoně doutníky a nedalo se s nima domluvit. Ten dým byl tak hustý, že se dal krájet. No a jednou jsem vyběhla s kýblem vody, chrstla jsem ho dolů a oni začali ječet, co vyvádím, tak jsem vykřikla, že „HASÍM“, a dodala, „že soudě podle množství dýmu,jsem si myslela, že hoří“. Mno a od tý doby už tam nehulili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.1.11 14:11

Hele to polití lavičky vodou není vůbec špatný, ale to se dá lehce utřít…u nás na sídlišti důchodci matlali lavičky blatem, aby se na nich omladina pod barákem nescházela :lol: :lol:

u nás teda docílili maximálně toho, že děcka začali sedat na opěradlo a tam kde bylo bláto, měli nohy…

ale tak pokud jsou sousedi postarší, tak si na opěradlo sedat nebudou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
24.1.11 14:15

Jak tak čtu diskuzi, tak všichni nadáváte na kuřáky, ale PetaP psala, zda to nemůže nějak škodit miminku :mrgreen:

PetaP: nemyslím, že takhle by to mrňouskovi škodilo, můžeš být klidná. Náš soused kouří na společné chodbě a jak tudy s malou projdem, smrdíme nehorázně a domluva s ním není, byť je to zakázáno v domovním řádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
24.1.11 14:16

Oni sedia vonku - na voľnom priestranstve na lavicke a ty ten cigaretový dym cítiš hore na prvé poschodie?

Sorry, ale to je trochu pritiahnuté za vlasy…a že sa na to syn budí?? To ako vieš, že na dym???

Ja som úplný nefajčiar - ale obaja rodičia fajčia..(otec fajku, mama cigarety) - čiže niečo o tom z vlastnej skúsenosti viem…dym a podobne..

Takže tomu, že by dym z obyčajnej cigarety zapálenej vonku vždy bol silne cítiť u teba hore na balkóne - o tom dosť pochybujem…smrdeli by ti všetky veci - kočík, paplónik aj oblečenie malého…smrdia??

A komenty typu „vylej im vodu na hlavu, znič lavičku“ ani nekomentujem…a la postkomunistická ČSSR :roll:

Snáď by som ich slušne poprosila, aby v dobe, keĎ máš dieťa na balkóne išli fajčiť inde.

Ale ak tam máš dieťa každý deň - neviem, prečo by sa zas oni mali prispôsobovať tebe…ak by som si mohla vybrať - bola by som radšej, keby fajčili vonku a nie v byte.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure