Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak to tak čtu, tak nejlepším řešením by bylo se přestěhovat
Ne vážně, to je neuvěřitelný, jak vás omezují!!! Tohle fakt nechápu, takový ignoranti. Jako by si nemohli jít smradit ven třeba před barák, když už lezou na balkon! To jsou šmejdi!!!
Nejhorší je, že s takovýma lidma se po dobrým fakt nedomluvíš a po zlým to bude ještě horší, to si myslím já. Že tam budou just hulit a kdo ví co ještě jinýho by vymysleli jako návdavek.
Jak často tam prcka dáváš?
Jinak my bydlíme v paneláku u světelný křižovatky, takže smrádek taky máme, a když si ve 3. patře soused v létě na balkoně zapálí, tak to máme v bytě taky. Představa že mi někdo hulí přímo pod balkonem je ![]()
Dávám ho tam dopoledne a spí tam 4 hodiny.. když ne dopoledne tak odpo, prostě jedenkrát denně tam vždycky jde, už mě napadlo, že když spí tak hezky v kočárku, tak ho slabě obleču, dám mu slabou čepičku a dám kočárek dovnitř, otevřu okno na chvíli aby se nadýchal vzduchu a až usne, tak ho zas zavřu a nechám ho spát v kočárku doma.. Není to ujetý?
![]()
asi blý blbý dotaz, ale proč nejezdíš venku??? ATo nejde pojezdit po venku a pak - máte výtah, prostě zajet domu a kočárek nechat na chodbě, pokud nebudeš chtít jezdit celé 4 h?? Myslím doma na chodbě ne před dveřmi.
Známá i pár maminek to tak dělalo, že šlo ven, a pokud to trvalo dlouho, takprostě zajeli domu do chodby a dítě odkryly od dek zavinovaček, aby mu nebylo horko
Je pravda, že to bylo spíš na jaro, že se tak neoblékalo, ale i tak
kvaček píše:
asi blý blbý dotaz, ale proč nejezdíš venku??? ATo nejde pojezdit po venku a pak - máte výtah, prostě zajet domu a kočárek nechat na chodbě, pokud nebudeš chtít jezdit celé 4 h?? Myslím doma na chodbě ne před dveřmi.
Známá i pár maminek to tak dělalo, že šlo ven, a pokud to trvalo dlouho, takprostě zajeli domu do chodby a dítě odkryly od dek zavinovaček, aby mu nebylo horkoJe pravda, že to bylo spíš na jaro, že se tak neoblékalo, ale i tak
NO protože s ním jezdím pak venku odpoledne, nemůžu být celý den venku, musít taky občas uvařit, vyprat, uklidit
a právě že výtah nemáme, takže když ho v kočárkárně zaparkuju a vyndám z kočárku tak se mi vždycky vzbudí, jinak bych to tak dělala
![]()
jinak mě napadlo.. dát dítě ven, a když zsjistíš, že jsou vykuřovat, zajet dovnitř na chvíli - snad teď v zimě tak nestojí půl hodiny
a pak až si dokouří jet znovu ven..
Vím, je to ustupek, ale jako lepší než nic
kvaček píše:
jinak mě napadlo.. dát dítě ven, a když zsjistíš, že jsou vykuřovat, zajet dovnitř na chvíli - snad teď v zimě tak nestojí půl hodinya pak až si dokouří jet znovu ven..
Vím, je to ustupek, ale jako lepší než nic
Je to možnost no.. ![]()
tak to si myslím, že malému stačí ta odpolední procházka na vzduchu.. Já myslela, že jako to je jeho celodenní příjem venkovního vzduchu ![]()
Ale okno můžeš přiotevřít. Já jsem malého i teď prostě pořádně vyvětrám..
a zároveň bych pěkně dupla podpatkem, aby věděli, že zajíždíš a pořádně bych mlaskla - převrácení očí asi neuvidí
![]()
kvaček píše:
tak to si myslím, že malému stačí ta odpolední procházka na vzduchu.. Já myslela, že jako to je jeho celodenní příjem venkovního vzduchu
Ale okno můžeš přiotevřít. Já jsem malého i teď prostě pořádně vyvětrám..
No já ho tam dávám hlavně proto, že jinak je prudérní a vzteká se, v kočárku je okamžitě v klidu a já mám volné ruce ![]()
Lizbeth píše:
Asi bych pravidelně začala zalévat květiny na balkoně a pokropila je..A také by s tím prd zmohli.
pokud sousedi kouří na miminko,tak je vyzen je a když to nejde malou
a nebo vždycky když jdeš na balkon a oni tam budou smradit, tak začít nahlas říkat „fůůůj to je zase smradu“ nebo něco podobného třeba se aspon trochu zamyslí.
Taky dovryyy napad na ne rvat,kdyz
pujdes na balkon začít řvat-co to vyvadite,ja tu mam ma,e miminko bezte si kourit jinam,a strasne to páchne?ALE AZCIT RVAT ROZUMIS ![]()
Na tento portál jsem se přihlásila právě kvůli tomuto příspěvku. Aktuálně totiž řešíme hodně podobný problém. Máme jedenáctiměsíčního syna a sousedku (nájemnici), která kouří z okna, veškerý kouř nám jde přímo do ložnice, kde máme i malého. Sousedka se s námi odmítá bavit říká, že se nebude omezovat (že my nemůžeme ani vyvětrat ji nezajímá), majitelé bytu (sami mají malé děti) odmítají situaci řešit s tím, že jí nemůžou zakázat kouření. Hodně teď řeším, jak se může člověk bránit. Přestože se o pasivním kouření, a o tom, jak má velmi špatný vliv na malé děti pořád píše,ve skutečnosti se zatím nic nemění. Zjistila jsem zatím, že se lze odvolat na zákon č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku § 127, tudíž, že „majitel se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv“ patří sem i obtěžování prachem, popílkem, kouřem … Tak to možná zkusíme i přes právníka. Pokud by ale někdo měl i jiné rady, budeme moc rádi. Držíme Vám pěsti, ať to nějak vyřešíte ![]()
Sobice - tenhle paragraf jsme si už taky kdysi našli… otázka jestli jim to dokážeš, my už jsme si pořizovali i videa. Asi je čas to taky hnát přes právníky. Určitě napiš, jak jste dopadli. Docela mně to zajímá.