Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mám takový dotaz v kolika měsících se miminka můžou dávat sedět?Mám 2 m. holčičku snaží se neustále zvedat dělá skoro sklapovačky a strašně mi pláče když leží ale myslím si že je ještě příliš malinká na sezení´.Sedět jí nenechávám ani na chvilku ale chtěla jsem se zeptat od kdy by to tolik nevadilo jí třeba sem tam na chvilku posadit.Třeba jen 10 min.denně
až se sama posadí bude sedět, rozhodně bych jí neposazovala..a to ani na deset minut, je maličká..můj názor
Michaellla píše:
Dobrý den mám takový dotaz v kolika měsících se miminka můžou dávat sedět?Mám 2 m. holčičku snaží se neustále zvedat dělá skoro sklapovačky a strašně mi pláče když leží ale myslím si že je ještě příliš malinká na sezení´.Sedět jí nenechávám ani na chvilku ale chtěla jsem se zeptat od kdy by to tolik nevadilo jí třeba sem tam na chvilku posadit.Třeba jen 10 min.denně
Zásadně neposazovat! Jinak je to šikulka a závidím vám to, náš téměř 8mi měsíční klacek se přitahovat nechce ![]()
sieta.m píše:Michaellla píše:Zásadně neposazovat! Jinak je to šikulka a závidím vám to, náš téměř 8mi měsíční klacek se přitahovat nechce
Jestli on třeba netrénuje když se nedíváte.
Aby jste se nedivili až se pak nejednou rovnou posadí ![]()
Určitě je jěště malinká.Kup jí lehátko ať má pocit že líp vidí,ale nejlepší je pro ní ležet a trénovat motoriku.Pást koně,přetáčet se.Vše má svůj čas.Sednou si musí sama.Nejdřív půjde na 4 a pak si z toho sedne.U nás až kolem 10tého měsíce ![]()
Agi se posadila v 7 měsících (v 10 už chodila), nejdřív musí na všechny 4, lézt a pak jsou schopný se posadit.
Neposazuj, dítě nemá dost silné svaly okolo páteře a tím dochází k nepřiměřenému tlaku na ní.
verenika píše:
Určitě je jěště malinká.Kup jí lehátko ať má pocit že líp vidí,ale nejlepší je pro ní ležet a trénovat motoriku.Pást koně,přetáčet se.Vše má svůj čas.Sednou si musí sama.Nejdřív půjde na 4 a pak si z toho sedne.U nás až kolem 10tého měsíce
Děkuju budeme trénovat.Jo v lehátku se jí moc nechce vždycky vydrží jen chvilku.
Michaellla píše:sieta.m píše:Jestli on třeba netrénuje když se nedíváte.Michaellla píše:Zásadně neposazovat! Jinak je to šikulka a závidím vám to, náš téměř 8mi měsíční klacek se přitahovat nechce
Dobrý den mám takový dotaz v kolika měsících se miminka můžou dávat sedět?Mám 2 m. holčičku snaží se neustále zvedat dělá skoro sklapovačky a strašně mi pláče když leží ale myslím si že je ještě příliš malinká na sezení´.Sedět jí nenechávám ani na chvilku ale chtěla jsem se zeptat od kdy by to tolik nevadilo jí třeba sem tam na chvilku posadit.Třeba jen 10 min.denněAby jste se nedivili až se pak nejednou rovnou posadí
Určitě neposazovat a počkat až se samo posadí, i kdyby to bylo třeba až v roce. A pokud samo nesedí, chovat stále jen v klubíčku,aby se nekřivila páteř. Naše osmiměsíční holčička se neplazí, neleze, nesedí a všemu necháváme volný průběh. ![]()
Příspěvek upraven 24.01.11 v 08:42
Taky bych neposazovala, náš malej se taky takhle vehementně přitahoval do sedu od malinka, ale sám se začal posazovat až v 8. měsících, opravdu sednul a seděl v 9. měsících ![]()
Tak určitě neposazovat. Dan si začal sám sedat teďka, je to pro něj děsná zábava, a začal obojí najednou. Jak lézt tak si sám sedne.
Už jsem zapomněla jaký to je, když se takhle rozběhnou ![]()
Ve dvou měsících bych ji rozhodně neposazovala a ani nepodporovala to přitahování. Stejně, až začne sama sedět, tak se nebude posazovat přes břicho přitažením, ale sedne si ze čtyřech přes bok. Je to úplně jiný způsob.
ty máš nějkaé super dítě ![]()
Malý má teĎka 2 měsíce a ještě se mu nechce ani zvedat hlavička, když ho dám na zem sputí se kravál jako blázen. Vzteká se atd.. snaží se ji zvedat jen když si ho já položím bříškem na sebe, to ji zvedá.
Doktorka mi tvrdila že už by ji zvedat měl sám a pást koníky.. ukazovala mi jak mu mám tlačit na zadeček a jakoby štípat po páteři aŤ tu hlavu zvedne. MI to ale příjde drastické..
Kdy vaše děti začali zvedat hlavičku atd.. ![]()
Neposazovat jen to nééééé. Je malinká, ale je teda šikovná, už jak si drží lahvičku
.
To naše dítko jsme nechali až i sedne samo a podařilo se v 7 měsících. Ale lahvičku si držet né a né ještě ted v 8 měsících
.