Zakladatelko, s takovými příjmy opravdu utrácíte strašně moc, pokud vám nic nezbývá , podle tvých prvních příspěvků jsem čekala výplaty max 15 tisíc. Ale chápu to..taky jsem byla před pár lety v podobné situaci, když jsme s manželem ještě byli bezdětní, oba jsme vydělávali víc než slušně, ale neušetřili jsme téměř nic. Po mém nástupu na mateřskou (navíc s dvojčaty) a pořízení vlastního bydlení se naše fin. situace rapidně propadla a já si mnohokrát nadávala, že jsem dřív víc nešetřila, předešlo by to spoustu problémům. Teď už jsem se snad konečně naučila s penězi trochu hospodařit (po dvou letech, kdy jsem 4 členou rodinu musela uživit a ošatit s 9tis na měsíc). Dneska máme s manželem dohromady nějakých 42 tis, tak 22 spolkne hypotéka, poplatky, pojištění, benzín atd., pak jídlo a další náklady a tak 5tis měsíčně mi zbývá. A to mi nepřijde, že bychom se teď už třeba v jídle nějak omezovali.
Další věcí je podpora rodičů. Pokud je maminka nemocná, určitě na příspěvky od státu nárok má. Rodičům bych vysvětlila tvoji situaci a touhu po tom založit vlastní rodinu a pomohla jim zjistit, na co by případně měli nárok a úřady oběhat. Pomáhat rodičům je sice chválihodné, ale člověk musí myslet i na sebe a svoje štěstí. Hodně štěstí, ať se ti vše podaří vyřešit ke spokojenosti všech
anonym kvůli popisu fin. situace
Zakladatelko, s takovými příjmy opravdu utrácíte strašně moc, pokud vám nic nezbývá
, podle tvých prvních příspěvků jsem čekala výplaty max 15 tisíc. Ale chápu to..taky jsem byla před pár lety v podobné situaci, když jsme s manželem ještě byli bezdětní, oba jsme vydělávali víc než slušně, ale neušetřili jsme téměř nic. Po mém nástupu na mateřskou (navíc s dvojčaty) a pořízení vlastního bydlení se naše fin. situace rapidně propadla a já si mnohokrát nadávala, že jsem dřív víc nešetřila, předešlo by to spoustu problémům. Teď už jsem se snad konečně naučila s penězi trochu hospodařit (po dvou letech, kdy jsem 4 členou rodinu musela uživit a ošatit s 9tis na měsíc). Dneska máme s manželem dohromady nějakých 42 tis, tak 22 spolkne hypotéka, poplatky, pojištění, benzín atd., pak jídlo a další náklady a tak 5tis měsíčně mi zbývá. A to mi nepřijde, že bychom se teď už třeba v jídle nějak omezovali.
Další věcí je podpora rodičů. Pokud je maminka nemocná, určitě na příspěvky od státu nárok má. Rodičům bych vysvětlila tvoji situaci a touhu po tom založit vlastní rodinu a pomohla jim zjistit, na co by případně měli nárok a úřady oběhat. Pomáhat rodičům je sice chválihodné, ale člověk musí myslet i na sebe a svoje štěstí. Hodně štěstí, ať se ti vše podaří vyřešit ke spokojenosti všech
anonym kvůli popisu fin. situace