Ach ty děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6569
30.3.17 14:30

Určitě bych to konzultovala s jiným lékařem. Záleží na diagnóze. Možná by šlo 3 roky počkat, za ty 3 roky se dá vyřešit spousta věcí. Pokud by jiná varianta nebyla, do těhotenství bych šla, jinak bych to na „chvíli“ odložila a snažila se co nejvíc namakat a našetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
30.3.17 14:35

Můžu se zeptat, když neplatíte hypotéku a přítel pracuje na jednom místě už 6 let, jak to, že tak tak vycházíte a nic neušetříte.
Píšeš jako anonym, takže můžeš asi napsat příjmy.
A v čem podnikáš, že ti to asi moc nevydělává?
Za takových okolností to dítě těžko uživíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.17 14:49

Zakl…
S přítelem bydlím už roky, nikde jsem nenapsala, že bych bydlela s rodiči, jen jim ten nájem platím :lol: samozřejmě vím, že kdybych jim ho neplatila, byli by jsme na tom lépe, ale jsou to moje rodiče,
Do zahraničí bych pracovat nikdy nešla, pro každého to prostě není, mám tu rodinu a zodpovědnost
Myslím, že lépe placené zaměstnání nenajdu (právě kvůli té škole)
nevím jak bych teď skloubila školu, ( natož asi dítě že)
ale mám prozatím kurzy a vydělávám víc než přítel, a nebyl by pro mě problém pracovat i při dítěti, samozřejmě jen za předpokladu, že nebudou žádné zdravotní komplikace. asi i hlídání bych měla, mám moc hodnou rodinu, a pomáháme si jak jen můžeme.
Popravdě, moje matka je velmi nemocná a vím, že už tu za pár let nebude, a nemůžu se smířit s myšlenkou, že by nikdy nepoznala moje děti :,( Doufám, že mě v tomto pochopíte, ale moje rodina je pro mě všechno…

Myslím, že i zbytečně utrácím za jídlo, v tom by jsme se mohli uskromnit a přítel si kupuje všeljaké blbosti do Pc, prostě jsme žily dneškem a nějak neřešily budoucnost,

Pro strýčka příhodu mám schováno 25 000 :oops: o kterých přítel neví :lol:

Už jsem domluvena na vyšetření u jiného gynekologa. Řekl mi, že mám nějaké PCO, nebo jak se to píše, trpím na cysty, které neustále praskají a bolí to jak kr** :zed: jsem téměř bez menstruace-skoro každý měsíc vyvolávačky :pocitac:

Snad jsem odpověděla na všechno, pro jistotu opakuji, že už roky bydlím s přítelem a né, sním jsem o tom nemluvila,.

Asi máte pravdu :roll: mladý, nepřipravený, ona bez školy, žádná pořádná rezerva,,,byla bych nezodpovědný blázen, kdybych do toho šla..

• Citovat
  • Upravit
12932
30.3.17 14:57

Ty platíš nájem oběma rodičům, nebo jen nemocné mámě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.17 14:58
@Sany80s píše:
Můžu se zeptat, když neplatíte hypotéku a přítel pracuje na jednom místě už 6 let, jak to, že tak tak vycházíte a nic neušetříte.
Píšeš jako anonym, takže můžeš asi napsat příjmy.
A v čem podnikáš, že ti to asi moc nevydělává?
Za takových okolností to dítě těžko uživíte…

Nemám problém s tím ti odpovědět anonymně :D
Jsem masérka, můj příjem za měsíc je cca 25-30 000. Jak kdy, když měsíc nedělám nemám nic…
a přítel má asi 23000,– nevím přesně,,,

2 nájmy- celkem 21000,–
zbytek jídlo, poplatky jako zdravotní atd, benzín, pojistky. atd.. atd

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.17 14:58
@Sany80s píše:
Ty platíš nájem oběma rodičům, nebo jen nemocné mámě?

Rodiče bydlí spolu. čili oboum.. Nechtěla jsem to tu rozebírat. Samozrejme otec vyděláva, ale to sotva pokryje mámy léky atd

• Citovat
  • Upravit
12932
30.3.17 15:03

I když odečtu těch 21000, prostě nějak moc utratíte.
Udělej si rozpočet, abys věděla, kam to mizí.
Pokud teda nedáte třeba 10000 za benzín.
Ještě jsem se chtěla zeptat, tatínek vydělává málo nebo jsou ty léky tak drahé?
Jde o to, že pokud nemá moc velký příjem, tak by jim mohl náležet příspěvek na bydlení.
Předpokládám, že jejich nájem není pod 10000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
30.3.17 15:05
@Anonymní píše:
Nemám problém s tím ti odpovědět anonymně :D
Jsem masérka, můj příjem za měsíc je cca 25-30 000. Jak kdy, když měsíc nedělám nemám nic…
a přítel má asi 23000,– nevím přesně,,,2 nájmy- celkem 21000,–
zbytek jídlo, poplatky jako zdravotní atd, benzín, pojistky. atd.. atd

Předpokládám, že nepovinné nemocenské pojištění si neplatíš, tzn. neměla bys nárok na PPM, ale jen na rodičák. Nemocná babička toho asi moc nenahlídá, tzn. s tou prací hned po porodu je to hodně na vodě. Stačí si spočítat, že teď máte příjem cca 50tis. a neušetříte nic. Měsíc porodu bys určitě nemakala, i kdyby sis dala přes příjmy přítele rodičák na 11500,–Kč měsíčně, tak příjmy by byly jen 35tis., tzn. 15tis. v mínusu a to budete muset pořídit výbavu (z druhé ruky to nejsou zase takové peníze, ale pořád to pár tisíc je). A asi je i nepravděpodobné, že bys při novorozenci těch 15tis. měsíčně vydělala (a to nepočítám náklady na dítě).
Podle mě byste měli minimálně 5-10tis. měsíčně šetřit, a před plánovaným rodičovstvím si včas začni platit nemocenské pojištění (resp. propočítej si to kvůli případné mateřské).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.17 15:15

Nikdy jsem rozpočet nedělala, ale až ted mi dochází, že asi utrácíme moc 8o, takže si začnu zapisovat veškeré výdaje.
Ani nevím kolik utratíme za benzín, za jídlo, :roll:

Táta vyděláva normálně, ale ty léky a vše okolo je drahé…:pocitac:
@Sany80s

Myslím, že by táta nikdy nešel žebrat na úřad o příspěvky, člověk se má starat sám

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.17 15:19

@zrcadlo
Fííha 8o :oops: Hezky spočítané, Já vím, to je prostě realita :,(
Začnu šetřit. stejně mi nic jiného nezbývá, Rozhodně nechci za pár let zakládat další diskuzi že nemám co dát dětem do huby, :poblion:

• Citovat
  • Upravit
1696
30.3.17 15:30

Nevím tedy, kolik je nájem, ale pokud platíte za svůj cca 10000,–, nebylo by lepší koupit si vlastní byt a platit měsíčně 10000,– hypošku a za x let bude váš a nebo https://www.ekonomicke-stavby.cz/, tohle mi příjde jako naprostá blbost… jinak se doopravdy omezit, když odečtu nájmy, tak vám zbývá fůra peněz. My máme příjem celkem asi 30000,– dvě malý děti, bydlíme ve svým, oba dojíždíme do práce cca 25 km, měsíčně ušetříme klidně 5000,– i víc (někdy míň, pokud jsou nečekané výdaje)…a rozhodně neživoříme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
30.3.17 15:31
@Anonymní píše:
Nikdy jsem rozpočet nedělala, ale až ted mi dochází, že asi utrácíme moc 8o, takže si začnu zapisovat veškeré výdaje.

@Sany80s

Myslím, že by táta nikdy nešel žebrat na úřad o příspěvky, člověk se má starat sám

Chápu, naprosto chápu, pomoc blízkým. Ale tato věta mi dost rezonuje. Člověk se má starat sám. Vždyť on se nestará sám, nájem platíte vy, ne on. Pokud je mamka těžce nemocná, na finanční pomoc má nárok! Doufám, že má mamka ID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
30.3.17 16:06

Tak mně vadí věta tvého otce, že každý se má starat sám, nicméně on toho není schopen. Dost se v tomto směru spoléhá na tebe a tomu bych učinila přítrž. Pokud platí nájem a léky, mají nárok na dávky. Když budeš chtít, tak něco málo prispejes.
V podstatě hned od září by jsi měla dodělat školu, pokud o vzdělání stojíš.

Jaký obor?

No a začít po celou dobu šetřit a možná pak zjistis, že pritele, ktereho máš doma v podstatě vyzivujes a jemu to náramně vyhovuje. Takže zjistis, jak to s vámi je.

Normálně bych zvažovala hypotéku, ty na to v pohodě vydelas.

Je sice krásné jak příkladně se staras, ale ocaď pocaď a tohle mi hraničí s vycuranosti jak rodičů, tak přítele a kde jsi ty? Tvé potřeby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
30.3.17 16:08

Takže teď dítě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
30.3.17 16:54
@Anonymní píše:

@Sany80s

Myslím, že by táta nikdy nešel žebrat na úřad o příspěvky, člověk se má starat sám

Takže otec si do státu nevezme, ale od vlastní dcery ano.
Jako jeho věc, ale mě by jako rodiči byla hanba.
Zvlášť když bych věděla, že dcera díky tomu má docela finanční problém.
Pokud by měl na něco nárok a nechá si takhle platit od vás a ještě může hrdě říkat, že nebere nic od státu, tak vás dle mého sprostě okrádá.
Vzít si od státu na co má nárok, to ne. Ale od vlastní dcery, to si bere.
To je normální vychcanost a hnus.
Nezlob se, myslí si, že máte rezervy i v dalším utrácení.
S přítelem bych si sedla a probrala s ním ten rozpočet.
Ale teda trošku popřemýšlej i o myšlení tvých rodičů.
Asi ti to od mala vtloukali do hlavy, ale vzít si dávky není hanba.
Hanba je sprostě využívat svoje dítě, když je jiná cesta.
A tvůj otec tě pravděpodobně sprostě využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí