Ach ty děti

Anonymní
30.3.17 13:23

Ach ty děti

Nemám naspořeno, nemám vlastní bydlení, nemám dodělanou školu (musela jsem jít makat v 16ti, ale asi mám v plánu si školu časem dodělat)
i finančně pomáhám své rodině( platím nájem, mamka je hodně nemocná-to nebudu rozebírat))
přítel pracuje už 6 let na jednom místě, na dobu neučitou, já mám živnost, když nemakám tak prostě nemám,

je mi 23 let, a nedávno jsem se dozvěděla od doktora, že jestli chci děti, mám se začít snažit co nejdřív, prostě čím dýl, tím to půjde hůř, zdali to vůbec půjde. :(

Myslím, že bych i vnitřně připravena byla, ale říkám si, jestli nejsem blázen.

Vždycky sem si představovala, že to bude jinak, že se začnu snažit až budu mít svůj byt, našetřeno, školu,…Myslela jsem, že času je dost…

Navíc, nikdy nevíte co se stane, můžu jít na rizikový-tudíž bych nevydělávala, nebo by nedej bože mohlo být díte alergické třeba na lepek, nebo bych třeba nekojila..a to se pak všechno pěkně prodraží…
A nechci aby mé dítě zažívalo to co já, chudobu, nemít co jíst, Vím, že bych to nikdy nedopustila, ale prostě strach mám…

Ani nevím, co vlastně po vás v této diskuzi chci, asi zkušenosti, rady,,
Byli jste někdy v podobné situaci? Zvládli? :D Nebo mám prostě čekat a doufat, že za 10 let to ještě půjde? Nebo si mám nechat zmrazit vajíčka?
Prosím aby rejpalky, které mají perfektní životy nerejpali :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.3.17 13:25

Ještě dodám, že každý měsic vyjdeme, sice nenašetříme nic, ale vyjdeme, hladem netrpíme,

• Citovat
  • Upravit
4071
30.3.17 13:31

Nepíšete nic konrétně o problémech, které by Vás nutily k dřívějšímu otěhotnění. Podle mě jsou tohle časté řeči doktorů. Já mám například polycystické vaječníky. Taky mi dr. říkal, že možná vůbec neovuluji, že s otěhotnením bude problém. Mám syna hned na první nechráněný sex. Tím nechci říct, že u Vás to nemusí být komplikované, ale cesty prostě jsou i v pozdějším věku a Vy jste hodně mladá. Mě by to třeba nakoplo. Co děláte nyní pro to, abyste si dodělala maturitu? Co lépe placená práce? Co jet třeba na nějakou dibu do zahraničí vydělat peníze tam? Možností je spousta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.3.17 13:32

Jaký je důvod pro to, že později bys nemohla otěhotnět? Jinak ne, v tvé situaci bych do toho nešla ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
30.3.17 13:33

Já bych měla ve vaší situaci strach jak to zvládnu. Jestli teď jedete akorát, tak to při rodičáku nebudete zvládat, protože budete mít určitě menší příjmy. Nevím kolik teď bereš, ale na 3 roky je rodičák cca 7000Kč. Spočítej si o kolik budeš mít míň při zvýšených výdajích za dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4226
30.3.17 13:34

Já bych si šla pro konzultaci ještě k jiným doktorům, jestli je to pravda..Oni někteří gyndaři takhle „tlačí“ mladé holky do těhotenství, nemají rádi starší rodičky. Až podle vyjádření jiných doktorů bych začala uvažovat co a jak. Ale udělat si dítě jen proto, že „musím“ - do toho bych nešla… (a to píšu já, která chtěla dítě od 15 let :lol: ale už jsem vyzrála a dokud bych neměla zajištěný bydlení a něco našetřeno, odložila bych to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
30.3.17 13:35

A je k tomu nějaký skutečný zdrav. důvod, pro to, co ti řekl lékař? :think:

Protože jinak tuto větu „raději čím dřív!“ říkají dnes snad úplně všem mezi 20 a 30 :roll:
I bez zdravotní indikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.17 13:36

Já bych do toho v této situaci nešla (kdybych si mohla vybrat). Vyjdete tak tak a to máš příjem. Na rodičáku tě žádné finanční žně nečekají a většinu věcí potáhne přítel ze svého platu. Ve svojí rodině finanční oporu zřejmě nenajdeš (pokud to dobře chápu), takže se na ně nedá v tomto moc spoléhat. Být tebou, zkusím si najít lépe placené zaměstnání, nebo k tomu ještě lépe nějak doťukat přítele. Nevím, co máš za živnost a jestli bys ji třeba nemohla dělat i na rodičáku. To by situaci asi dost pomohlo. Vlastní bydlení není všechno (i když je samozřejmě lepší), spíš bych se ještě zamýšlela nad tou školou. Na druhou stranu se ale dá zvládnout vše. Naše první dítě se taky nenarodilo v ideální čas a za ideálních podmínek, ale zvládli jsme to.

• Citovat
  • Upravit
35791
30.3.17 13:41

A ty bydlis s tale s rodicema, nebo s partnerem? Dodelala bych si aspon skolu a hlavne bych se informovala, zda te gynekolog jen zbytecne netlaci. V tve situaci bych asi do ditete nesla. C ose pak stane az budes na rodicaku, kdyz nebudes rodine platit najem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
30.3.17 13:46

Ve tvém věku bych klidně ty dva tři roky počkala, pokud to znamená, že si doděláš školu, budeš mít práci a třeba i nějaké samostatné bydlení

hlavně s kým tedy to dítě chceš? s tím přítelem, se kterým ani nebydlíte? nejdřív si ujasněte, jestli chcete společný život, pak to spolu zkuste - bydlet, žít svůj život..a pak třeba to dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.17 13:50

V tvé situaci do dítěte nejdi! :zed: Bez peněz, bez zajištění, bez bydlení.
Co změnit práci? Nebo si přivydělat? Nemáte žádné peníze bokem pro strýčka příhodu? (jakože když se vyse.re pračka, lednice…)?
Pokud chceš dítě, počítej s těmi 7 tisíci na měsíc a to třeba ještě jestli nebude nějak alergické, umělé mléko taky stojí majland nedejbože ještě nějak nemocné, to těch 7 tisíc dáš jen za lékaře.
Utvoř si finanční rezervu, dej bokem tak 2-3 tisíce měsíčně a na ty peníze nešahej ale s tím, že i tvůj přítel by měl šetřit pro případ výpadku příjmu.
Pak tepr uvažuj nad dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
30.3.17 13:52

Ne nešla bych do toho, pokud bych neměla nic našetřeno..děti jsou opravdu „drahá sranda“
Určitě bych zašla na konzultaci k jinému lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.17 14:26

Já bych do toho nešla, dej na svoji intuici. Já jsem toho názoru, že lékaři se těmito řeči chrání. Pokud nejsi ideální pacient, tak ti tohle budou opakovat, chrání se, aby je nemohl někdo později napadnout, že neupozornili pacienta na možný problém.

Dneska jsou škatulky na vše, kolik vážit, jak sportovat, co jíst, kdy mít děti… málokdo je ideální, a žijem si taky dobře. Nikdo ti nezaručí, klidné těhotenství a zdravé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
30.3.17 14:30

Určitě bych to konzultovala s jiným lékařem. Záleží na diagnóze. Možná by šlo 3 roky počkat, za ty 3 roky se dá vyřešit spousta věcí. Pokud by jiná varianta nebyla, do těhotenství bych šla, jinak bych to na „chvíli“ odložila a snažila se co nejvíc namakat a našetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12929
30.3.17 14:35

Můžu se zeptat, když neplatíte hypotéku a přítel pracuje na jednom místě už 6 let, jak to, že tak tak vycházíte a nic neušetříte.
Píšeš jako anonym, takže můžeš asi napsat příjmy.
A v čem podnikáš, že ti to asi moc nevydělává?
Za takových okolností to dítě těžko uživíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí