Adaptace v jeslích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
26.3.09 21:34

jenže já Ti, Gábi, povím, jak to dopadne…když zkusím s ředitelkou diplomaticky promluvit, tety řeknou, že to bylo jinak a maximálně jim ta ředitelka vytkne, že něco říkat nemusely a co . ony se naprdnou a odnese to jenom malá. Tam to funguje tak, že se jim do těchto organizačních věcí vůbec nemíchá, navíc ona sama má v této skupině své dítě, takže si o nich jistě nemyslí nic špatného…jo, taky mi to silně připomíná školku, kde jsme věčně za každou kravinu stáli v koutě, ale upřímně řečeno mě to nijak do budoucna nepoznamenalo, i když jsem tu učitelku nesnášela a ona mě :lol: Nakonec je dobře, že jí dávají najevo, odkud pokud, jen prostě měla první poznat tu dobrou stránku, a pak až tu špatnou, no stalo se…

• Citovat
  • Upravit
10813
26.3.09 21:39

ach jo… to je tezky… no dej pak vedet jak se vam vede dal.
drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.3.09 21:45

děkuju za podporu a nekopnutí, já teda rozhodně něco zkusím :-) V prvním kroku podplatím tety i ředitelku…ale určitě bude následovat i krok dva. Vždycky je tu varianta, že se vykašlu na práci a zůstanu s ní doma, mám ještě rok, tak snad se najde i jiný zaměstnavatel…ale to bych fakt nerada, když už jsme to rozjeli takto

• Citovat
  • Upravit
3329
26.3.09 22:09

Teda, to je ale podle me docela sila!
Marianka je v jeslickach od minuleho tydne, a uz jsem se taky dozvedela, ze mam doma malou velitelku, a ze si s ni jeste uziju… Vcetne trochu zpruzeneho vyrazu tety :? Odkud jsi, jestli to neni tajne? Ale je fakt, ze mala na to kolik ji je, tak vcelku obratne komanduje vsechny okolo, nejvic manipuluje s tatinkem :lol:
Jinak taky se nedozvim nic, jen ve dverich me ji predaji a reknou mi jen jestli jedla a jestli je prebalena… coz se mi uplne nepozdava. Vubec nevim co se tam deje, to me vadi asi nejvic. Ale vypada to, ze si celkem rychle zvykla, prvni den byla uplakana dost, pry celou dobu pofnukavala, ale v patek uz brecela jen „pro maminku“ mezi dverma, a prisla vysmata jako leco :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.3.09 22:21

Hanucho, koukám, že máme podobné jesličky. Tajné:-) Ale jsem ráda, že tvoje malá tam už nepropláče celý den, je to i naděje pro mě. Sakra, přece si ty tety poradí. Jsem z Hradce Králové, instrukce jsem nedostala žádné a jak říkám, ani se nedozvím, co se dělo. Včera mi ji teta hodila do ruky s tím, že brečela celou hodinu a až dneska jsem se dotazy na základě toho, co mi řekla malá, dozvěděla, co se tam odehrálo za scénu. A pro ně je to strašák, že ona mi všechno řekne, to jsem z jejich chování už pochopila.
Ale docela se mi otevřely oči, tím, že jsem měla možnost to sem napsat, on je člověk v těch jesličkách vždycky jako blbec, protože přece oni mně prokazujou službu a oni vědí a oni jsou profíci a já jsem přece jen ta hysterka, jejíž názor nikoho nezajímá…tak ne, zkusíme trochu asertivity a když to napůjde, tak nasertivity…Majdina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.3.09 19:19

Ahojky, tak dneska jsem se pokusila promluvit s paní ředitelkou. No ne že bych byla extra úspěšná, ale snad pochopila, že komunikace mezi mnou a tetami nebyla nejpříkladnější. Malá už si v jeslích trochu hrála a nepočůrala se, sláva, tak ji snad na ten nočník nějak dostaly. I tam trochu jedla. Na druhou stranu jsme se byli podívat v soukromých jeslích a snad si v neděli v klidu sednem a zvážíme všechna pro a proti, jestli ji odsud dáme pryč, v těch soukromých je ten přístup totálně odlišný, tam nemají problém rozebrat s každým rodičem kdejakou volovinu. Přátelsky, ne jako s debilem :-)

• Citovat
  • Upravit
3329
27.3.09 20:31

Tyjo anonymni, dobra informace… Ja jsem se chtela stehovat do VC, ale padlo to prave kvuli jeslim. Nejblizsi jsou az v HK, ale netusila jsem, ze tam jsou i soukrome? :o Tak at se to zlepsi, treba konecne pochopi, ze klient jste vy a ne ze si tam baby budou delat co se jim zlibi… Dej urcite vedet, jak to dopada! A jeste - jaky je rozdil v tech statnich a soukromych? V cene? U nas jsou treba ty statni drazsi 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
27.3.09 20:53

cekala jsem jestli napises- heel no zkus vydrzet a uvidite- nebo pokud to neni o penezich tak zkus soukrome- ja jsem se po tom nepidila tak nevim- u nas treba taky reknou tety jen jednu dve vety a hotovkaale tak kdyz chci tak se zeptam aony nemaji problem- ostatni rodice se neptaji vubec jen preberou ditko vetsinou tak asi mysli ze to tak maj vsichni a treba nechteji" otravovat" vetsi povidani o deni v jeslickach jsme mela pri zapisu a pak pri schuzkach v jeslickach - s reditelkou - a u nas jsou zlati a i deti fotily behem dne pri ruznych cinnostech abychom vedeli jak to tam chodi a tak a pak nam to dali vypalene na Cd za 20 korun :-) takze ja jsem fakt spokojena- jsem zvedava jak budete valcit dal tak pak dej vedet- ma radost ze se to trosku hnulo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
29.3.09 12:07

Tak zatím jsme se rozhodli, že to ještě měsíc zkusíme ve státních jesličkách, když už tam je a není čas zvykat jinde. Kdyby to opravdu nešlo, dáme ji do soukromých. Snad si na řád zvykne a ten ošklivý začátek všichni zapomeneme. Později by odtud byl plynulý přechod do školky. A taky myslím, že přece jenom se tu snad časem osmělí a až tetám zazpívá a zarecituje všechno, co už umí, snad si ji taky oblíbí…
I když co se dělo dneska v noci jsem ještě nikdy nezažila, malá šíleně plakala a úplně se choulila do klubíčka, nedala se probudit, zdálo se, že je úplně mimo a nepoznává nás, nemluvila, jen fakt šíleně plakala, takový zvláštní způsob. Vydržela to půl hodiny, ale pak se došla vyčůrat, podařilo se mi do ní nalít hrnek kakaa, řekla si o další a usnula, tak asi jí nic nebolelo, ale co to bylo a jestli to souviselo s jesličkami, to nevím.

Co se týká rozdílu: státní stojí cca 2300 za měsíc, soukromé 7000, ale nemají žádnou akreditaci, je to spíš hlídání dětí, takže je možné si ponechat rodičovský příspěvek. Od nás jsou oboje skoro stejně daleko, ty státní jsou rekonstruované, větší a mají i hezčí prostředí. Soukromé jsou ale taky moc hezké, jen okolí nic moc. Ve státních je pevný řád všeho, v soukromých je pevný jen čas oběda, chození spát a cvičení - ale kdo cvičit nechce, není nucen. Děti se tady budí tak, jak samy chtějí a svačinky dostávají taky jak samy chtějí, totéž s nočníkem/záchodem. Ven chodí spíš v létě, nemají organizované vycházky. A řádí:-) Vládne tam jedním slovem POHODA. Učitelky jsou moc milé a fakt ochotné rozebrat cokoliv, na zvykání chodí s dětmi rodiče a je individuální, jak dlouho. Je tam skupinka cca 10 dětí asi tak od 1 do 3 let, mix, 2 až 3 učitelky, moc hodné. Ve státních jeslích jsou ještě Soudružky Učitelky a jsou 2 taky na maximálně 1O dětí, ale když je strojí, dávají jim jídlo apod., tak mají ještě pomocnici. Ve státních jeslích děti dostanou komplet oblečení, i na ven. Což je na jednu stranu docela dobré, na druhou stranu šílené, když jí do těch tvrdých hadříků strojím…
Hanucho, nevím, kam ses chtěla stěhovat, ale ještě tu teď otevřeli v Hoděšovicích soukromou školičku Sovičku, taky od 2 let, to je pro nás z ruky, ale přístup by tam byl jistě skvělý, mají internetové stránky, kdyby Tě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
29.3.09 21:15

no ja jsem pro ten rad.. ono je fajn ze je tam pohoda ale jinde uz nebude… skolka skola… / ale u nas je to fakt pohodicka i s tim radem.. ono jde vsechno/ tak uvidis jak bude dal .pokud napises tak sem mrknu fakt soucitim s jeslickovyma maminkama,,M chodi od dvou let necelych dvou let..a vidim ze ji to hrozne moc dalo ale taky jsme mela pocit ze ji nekam odsouvam..nicmene fakt je videt hrozny vyvojovy skok a i jinak ..za sebe jsem spokoejna a doufam ze vy budete taky :wink:

a ze spani se mi taky uz takhle hrozne vzbudila ale s jeslickama to u nas asi nesouvisi.. ono nikdy nevis co se jim honi v hlavickach :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.09 11:18

tak od včerejška začal malou vodit manžel a vše je prý bez pláče. Nemůžu uvěřit, že to celé byla jen komedie na maminku???

• Citovat
  • Upravit
10813
3.4.09 21:19

hihi no ale uznej ze by to byla ta nejlepsi varianta :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.4.09 07:46

Byla by to nejlepší varianta, ale nevím nevím, stejně pořád pláče, dneska jsem ji vedla já a se slzičkama v očích mi říkala „nebudu plakat, nebudu plakat“. Dost hrozné :-( Tety jí pořád k srdci nepřirostly

• Citovat
  • Upravit
10813
10.4.09 21:36

no uvidis…Madlence zvykani trvalo skoro dva mesice… a ted do jeslicek utika.bere to jako samozrejmost a ne teda ze by bez nich nemohla byt ale myslim ze je tam rada, jen pro nas jako pro maminky je to obdobi hrozne dlouhe…fakt vim o cem mluvis chjo jsem rada ze uz to mamr
e za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.09 23:17

Tak abych zas poreferovala, malá si začla v jesličkách zvykat a aspoň tam už nechodila s brekem a onemocněla, bohužel jsme to podcenili všichni včetně doktorky, takže po týdnu horeček teprv dostala ATB a teď se ještě doléčuje, tzn. že bude celkem 3 týdny bez jeslí a myslím, že v květnu začneme znovu od nuly. Teď tam se mnou jela jen zaplatit a byl velký pláč :-( Musím ale říct, že už si odtamtud donesla i nějaké ty říkanky, které prokazatelně neumí od nás ani od babičky a taky už jsem viděla nějaké výsledky jejich práce, tak snad jí zaujmou.
Majdina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin