ADHD a agresivita

1821
1.10.10 17:15

ADHD a agresivita

Ahojky holky,
chci se zeptat těch, co mají děti s ADHD. Jak se snáší se sourozenci? Mám u staršího podezření na ADHD. K ostatním se chová velmi surově. Mladšího bráchu neustále šťouchá, kouše a ubližuje mu. Jakmile jsou oba separováni, tak to s nimi jde, ale dohromady se to fakt nedá.
Navíc ten starší jakmile vidí vztekat se malého, tak absolutně neposlouchá a není s ním domluva.
A v kolektivu (školce) je to to samé. Sice už na něj po 3 týdnech neslyším stížnosti typu, že někoho pokousal nebo se popral, ale je to asi tím, že se ho děti více straní.
Mám podat podnět učitelce aby nás doporučila do PPP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11785
1.10.10 17:25

ahoj, já bych nejdříve zkusila vyloučit žárlivost, na mladšího brášku, na ostatní děti ve školce…spíš než PPP bych radila SPC(speciálně-pedagogické centrum),kam se můžeš bez problémů objednat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.10 17:26

Ahoj, náš starší syn se choval podobně jak ten tvůj a já šla k psycholožce sama od sebe. ADHD nemá a už se zkidnil. Možná to bylo zbytečný, ale mě to uklidnilo, že není „postiženej“, ale jen impulzivní. Dneska je už bez problémů a v kolektivu oblíbenej, je mu už 6 let a není to ojedinělej případ. Tak držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.10 17:27

Ahoj, náš starší syn se choval podobně jak ten tvůj a já šla k psycholožce sama od sebe. ADHD nemá a už se zkidnil. Možná to bylo zbytečný, ale mě to uklidnilo, že není „postiženej“, ale jen impulzivní. Dneska je už bez problémů a v kolektivu oblíbenej, je mu už 6 let a není to ojedinělej případ. Tak držím palce.

• Citovat
  • Upravit
7584
1.10.10 17:34

Taky jsme se synem byli u psychologa sami od sebe. Ale věděla jsm ke komu jdeme a že se těmto „poruchám“ věnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
1.10.10 23:05

Děti s ADHA nejsou POSTIŽENI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.10 08:05
ševelka píše:
Děti s ADHA nejsou POSTIŽENI

Já to tušila, že se někdo ozve… proto jsem taky slovo „postižený“ dala do uvozovek :roll:

• Citovat
  • Upravit
1
25.10.10 21:56

jestli mas podezreni na ADHD, dobra je organizace APLA, kde dite diagnostikuji a tobe poradi, co dal. ale plati se za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.11.10 16:01

hyperaktivní kluk

Ahoj Pidatko, mám to se synem podobné, je mu 6 let, mladšímu je 2,5 roku, taky byva agresivní. Mladšího bráchu sice miluje, ale když není něco po jeho, tak reaguje nepřiměřeně. Ve školce možná i díky učitelce je trochu mimo kolektiv, děti na něj žalují kde co, i když možná nic neprovede, provokují ho, učitelka říká, že ho nemají rádi, protože jim ublížil. Byli jsme v PPP, ale tam nám jen dali diagnózu (i když pozdě, ve 3,5 letech ještě nevěděli), ale neporadili nic. Ale aspoň pro ten jejich názor bych tam zašla a myslím, že ani nepotřebujete doporučení ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
31.5.11 14:31

Docela by mě zajímalo kde si vzala že ADHD děti jsou postižený…asi o tom hodně víš, když píšeš něco takového. Promiň ale docela mě to zarazilo. :pocitac: :twisted:

Můj syn má mírnou adhd, ale naštěstí nemá v sobě agresivitu.Je to snad jediné co na co si učitelky ve školce nestěžují.Měl období kousání, ale to měl hned ten první rok ve školce.Jinak slyším snad každý den,že při spaní dělal hluk že se mu nechce spát budí ostatní děti nebo že ho našla někde lést po parapetu a když se začne vztekat tak to fakt stojí za to.A to je ještě narozený ve znamení berana tak si to snad dokážete představit..PALICE DUBOVÁ :zed: .Je ve třídě s klukama, kteří jsou podobného typu a musím tedy uznat, že učitelky občas obdivuji.Teď jak je teplo tak jsou věčně na zahradě tak jsem zrovna včera slyšela od p. učitelky že to jde a to je na Dana docela vzácné..:-D.Ale jinak je to človíček který si přijde pro pomazlení a dokáže uznat svou chybu.Občas teda. Říkala mi doktorka že snad nezná dítě, ktreré by s toho nevyrostlo.. :palec:

Anonymní píše:
Ahoj, náš starší syn se choval podobně jak ten tvůj a já šla k psycholožce sama od sebe. ADHD nemá a už se zkidnil. Možná to bylo zbytečný, ale mě to uklidnilo, že není „postiženej“, ale jen impulzivní. Dneska je už bez problémů a v kolektivu oblíbenej, je mu už 6 let a není to ojedinělej případ. Tak držím palce.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.6.11 15:20

Ahojky nevím jestli tahle skupina ještě funguje ale skusím to …mému synovi nedávno také diagnostikovali ADHD ajsem i ráda že to víme..do té doby si všichni mysleli že je nevychovaný a rozmazlený,nastoupil do nové školky ze které jsme ho museli po půl roce odhlásit,protože tam nechtěl už chodit z důvodu že je na něj paní učitelká zlá,když jsme odcházeli paní ředitelka nám dala papír ve kterém byl napsaný posudek na mého syna a já se nestačila divit vlastním očím..udělala tam z něj uplného s prominutím dementa co neumí říct ani dobrý den a to byla prej učitelka co měla vystudovanou speciální pedagogiku..tak mi řekněte co je to dneska za učitelky že nepoznají dítě s hyperaktivitou?od září má doo té školky nastoupit znova ale určitě už né do toho stejného oddělaní a až tam půjdu stím papírem o nemoci tak si paní ředitelku pěkně vychutnám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
10.6.11 15:41

koliska: píšu z postu učitelky, mladé učitelky, která má rok po VŠ a tudíž rok praxe. Co jsem ve školství zaznamenala a co mě dost zklamalo, je fakt, že starší generace kolegyň opravdu nemá s ADHD moc velké zkušenosti. Je jasné,že tady ADHD bylo vždy (dříve to bylo LMD), ale dobový systém školství to moc neuznával. Tento postoj zaznamenávám i v dnešní době. Problém je, že učitelstvo má dnes starosti se změnou z osnov na RVP a dodržováním kompetencí, že často ani nepřemýšlí nad příčinou chování daného žáka ve třídě a řeší to zmíněným posudkem. Jasně, že učitelky poznají hyperaktivní dítě, ale to se rovná problému, protože mu budou muset dělat ústupky, proto se to stále ještě řeší poznámkama, atd. Spousta maminek věří, že když donesou papír z poradny, něco se změní, ale v praxi se toho mění opravdu minimálně. V tom jsem se se staršíma kolegyněma hodně neshodovala a kvůli tomu jsem i zklamaná z našeho školství. Podotýkám, že se to netýká všech škol, spíše měnších měst. Když jsem byla na UK v Praze na fakultních školách, tam to vše fungovalo jak mělo. No držím s prckama palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.6.11 15:59

Problém je v tom že to nebyla až tak stará učitelka mohla mít tak kolem 35 let..vím že ve školce toho moc nenaděláme s papírem od psychologa ale jde mi o to že ona o něm navykládala takové hrůzoty a přitom na to prakticky neměla právo…malej do té doby než tam nastoupila chodil do školky strašně rád,dokonce mě budil i o víkendu že je čas jít do školky ale po tom co tam nastoupila TA paní učitelka nechtěl vstávat a vymlouval se na bolení bříška a všeho možného jen aby tam nemusel jít..já u toho nikdy nebyla jak se k sobě chovali ale vím že když prostě dítěti někdo nesedne tak sním nehne ani celej učitelskej sbor a ani ředitelka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 16:06

koliska: to, že někdo absolvuje nějaký obor - dostane to takříkajíc za docházku - ještě není známka kompetentnosti. Na tom se asi shodnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
10.6.11 16:25

koliska: špatně jsem četla, myslela jsem, že už je ve škole… ve školce to je už fakt na pováženou, nemůžete školku změnit? Sama bych si tohle líbit nenechala, posudek by měl být konzultován s rodiči… né ti to dát jen přečíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí