Vši

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3384
29.9.10 16:25

vši

Ahojik vsem, mám dotázek jelikož se s tím setkávám poprvé. Dcerka si ze školky přinesla vešky a já nevím zda jí zítra poslat do školky nebo ne. Manžel už veze šampon na vši. Díky za rady zkušených dík Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
29.9.10 16:29

Holky s dětma ve školce mi říkaly, že školka nemá povinnost informovat, zda má nějaké dítě vši :(. Každopádně pokud malou vší zbavíš a zítra jí pošleš do školky znovu - no nevím … Navíc se může stát odolnou proti těm přípravkům a bude to v pr… úplně. já bych do školky zavolala a natvrdo se zeptala, páč na druhou stranu - co s malou budeš dělat, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
29.9.10 16:31

u nás ve školce jsou taky vešky,pokud je už máte tak zůstat doma a vrátit se do školky až budete bez vešek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.9.10 16:31

Ahoj. Já tenkrát volala, jestli ji můžu poslat do kolektivu. Anežka měla jít poslední den do jeslí a já do práce (před prázdninama). Paní učitelka (teta) mi řekla, že jo, ale že ji mám pořádně prohlédnout. Nejlepší je po aplikaci šamponu zkusit všechny hnidy sloupnout z vlasů (všech se zbavit je ale podle mě nemožné). Pokud použiješ šampon, tak by se měly všechny vši i hnidy usmrtit, ale po týdnu se můžou vyklubat nové, takže se doporučuje aplikovat minimálně 2× s týdenním odstupem (my se jich takhle zbavili hned po druhé aplikaci).

A určitě to chce informovat ve školce, aby se vzkázalo ostatním rodičům, aby dětem prohlédli hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
29.9.10 16:40

mně doktorka radila pokud najdem vešku tak okamžitě šampon,mýt hlavu dle návodu a až se vešek zbavíme tak přidávat do šamponu tee-tree olejíček(tak 3 kapky) a obden jí tím umývat-mělo by to působit jako repelent aby jste je znovu nechytli protože někteří rodiče neřeší a šamponem nemyjí…u kamarádky ve škole je to začarovaný kruh a řeší tam vši již druhým rokem

Příspěvek upraven 29.09.10 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
29.9.10 16:41

Ano to mam v planu tam volat… Ok necham ji doma zitra…

A jeste dotazek jaka opatrreni mam doma udelat??

A jeste dotazek kolik muze byt tech zivych…

Já totiž mám pocit ze jsem to chytla uplne v zacatku moc toho v hlave nema… Díky Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
29.9.10 16:43

s tím počtem nevím.....dr říkala prát každý den oblečení,povlečení,ručníky,hřeben vydesinfikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
29.9.10 16:50

dik moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
29.9.10 16:57

my ted myjem tím tee-tree olejíčkem,ježiš to je smrad :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
29.9.10 23:26

Já mám taky velké zkušenosti se všima,setkávala jsem se s nima v práci dost často…a vždycky mě dostávaly maminky se zavšivenejma dětma,který se strašně divily,že jejich ratolesti nechceme ostříhat… :pankac: :pankac: to bylo drsný..

no k věci…určitě ji nech doma,ted nevím co se přesně na vši prodává,ale asi bych zkusila všechno,oni někdy nejdou zabít napoprvé,nebo ten daný prostředek na ně neučinkuje…a určitě po tom dej dcerky hlavu pod osté světlo lampičky a vlásek po vlásku vybírej…když ti tam zůstane jedna hnida,může to být v háji :roll: a začneš nanovo…

Jinak všechno vyper:čepice,povlečení,všechny plyšáky,vydesinfikuj hřeben,gumičky,sponky,jestli má dlouké vlásky,taky všechno co měla ten den kdy jste je našli na sobě tak vyper.

Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
30.9.10 07:48

Tak se všem děkuji za rady… Vešky jsou zabitý hlavičku má čistou tak snad se nám to poradřilo. Já mám pořád pocit že sem to chytla v uplném „začátku“ že se to nestačilo pořádně zahnízdit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.10.10 11:34

U nas ve skolce jsou uz pekne dlouho, nektere maminy nejsou zrejme dost dusledne. Vzdy se jich zbavime a za chvili jsou zpet, uz jsem je mela i ja.
Ja jsem teda cetla, ze k preziti potrebuji teplo, co je na hlave, takze na polstari by byt nemeli, mohou prelizt z hlavy na hlavu - ve skolce neni problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.10.10 15:43
lucie.t píše:
U nas ve skolce jsou uz pekne dlouho, nektere maminy nejsou zrejme dost dusledne. Vzdy se jich zbavime a za chvili jsou zpet, uz jsem je mela i ja.
Ja jsem teda cetla, ze k preziti potrebuji teplo, co je na hlave, takze na polstari by byt nemeli, mohou prelizt z hlavy na hlavu - ve skolce neni problem.

mně říkala doktorka že přelezou i z polštáře,oblečení,ručníku takže každý den prát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
4.10.10 08:03
dzarunka píše:
lucie.t píše:
mně říkala doktorka že přelezou i z polštáře,oblečení,ručníku takže každý den prát

já si kdysi na netu stáhla odborný článek z lékařského časopisu a tam psali, že jiný přenos než z člověka na člověka nebyl prokázaný, i když se o něm mluví, neb veš mimo hlavy docela rychle ztrácí síly, takže i když třeba přežije, tak už není schopná se napít… takže takové to velké gruntování lze doporučit jako psychologickou pomůcku, ale prakticky to moc význam nemá. takže já od té doby neperu (dřív jsem i plyšáky strkala na mráz) a taky dobrý :lol:

bohužel odkaz mám v počítači, který chcípnul :-( takže ho momentálně nemůžu dát do placu.

jinak z tohoto hlediska je ideální, aby všichni rodiče dětem prohlídli hlavu a případně odvšivili děti v pátek, ptž přes víkend ve škole/školce pochcípá i to, co tam popadalo do postelí, polštářů a tak a v pondělí by čisté děti přišli do čisté třídy… což je bohužel utopie, ptž stačí jeden nespolupracující rodič, a už to jede nanovo :evil:

existují preventivní šampony s tea tree oil nebo s dalšími vonnými látkami, ale z mých zkušeností byly celkem k ničemu, maximálně tak člověk poleví v pozornosti. a tu pozornost bych viděla jako důležitou, kontrolovat hlavu pravidelně každý den když jsou vši, když zrovna nejsou, tak minimálně jednou týdně (já třeba hlavu kontrolovala vždy po návratu ze skauta = jiné složení dětí, než ve škole a vyplatilo se mi, nejednou jsem na hlavě chytla hned v počátku velkou čerstvou obludu), holčičkám zaplétat copánky a hlavně snažit se dětem vysvětlit, že nesmí s ostatními strkat hlavy dohromady (což je velice obtížné, ne-li přímo nemožné). ale ty preventivní šampony klidně taky, někdo s nimi má dobré zkušenosti… naposledy mi o nich nadšeně vykládala maminka jedné holky kamarádky, když jsem jí večer volala, že moje dítě si z výletu se skautem přitáhlo veš, tak ať si zkontroluje i dítě své (na výletě byli spolu). no… měla ji i přes šampon :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
29.2.12 10:59

Ahoj.holky poradte,víc jak tden řešíe vši,už to vypadalo,že je po nich,ale zase jsou tady.Děcka jsem ostříhala na krátko úplně,protože vajíčka se stále objevují. :zed: hlavně teda taky u mě,mám dlouhé vlasy,umývala jsemsi vlasy kapisanem a taky psím šamponem ortosanem několikrát několik dní,včera jsem už vlasy odbarvila a ráno zase vajíčka :zed: :zed: Co mám dělat?Ty vajíčka jsou živý i po tom odbarvení nebo zdechly?Oblečení i ložní peru každý den,hřebínky desinfikuji v domestosu.Už jsem fakt zoufalá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML