Vši

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
23.5.22 08:57

@lucynka25 Udelat zabal na vlasy je jasna klasika, ale co doporucuji koupit VSIVACEK, je to maly kovovy hrebinek a vse z vlasu vycese, taky se mi osvedcila zehlicka na vlasy a prezehlit kazdy pramen a potom to vzit tim vsivackem… Doma taky vse vyprat - povleceni, bundy, cepice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
23.5.22 08:57

@lucynka25 napadl mě hřebínek všiváček, ten by ti mohl nahradit vybíracího parťáka. A nějaký šampon na zabíjení těch mršek 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
23.5.22 09:01

Ten všiváček jsem taky přemýšlela, nejhorší je, že nevim jestli tam něco mám nebo ne. @Asiina a nemáš zkušenost jaký šampon je top? Vim, že jsme tenkrát zkoušely kde co a nějak moc bez výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8625
23.5.22 09:04

To chce klid… toho se zbavit i sama, nepotřebuješ asistenci. Paranit a pak vsivacek, tím jsem si to vycesala sama. V pohodě to šlo. Prostě jsem cesala tak dlouho, dokud na tom hřebenu něco bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
23.5.22 09:16

Jedině vybírání vší/hnid jednu po druhé klidně měsíc v kuse. Pak barva na vlasy-odbarvit. To pomáhá zaručeně.

Příspěvek upraven 23.05.22 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
23.5.22 09:22

@Daisyy1995 to barvení vím, ale nebarvím se, zatim ani nechci.
Pujdu pro ten hřebínek a uvidíme. Snad tam nic nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
23.5.22 09:30
@lucynka25 píše:
@Daisyy1995 to barvení vím, ale nebarvím se, zatim ani nechci.
Pujdu pro ten hřebínek a uvidíme. Snad tam nic nebude :roll:

Hele Paranit dceři vůbec nezabral. Dokonce jsem psala na jejich email a poslali mi zpět peníze. Co nám fakt zabralo byl Liquide duo. Dcera měla jen hnidy. Veš jsem nenašla. Ale někde tam musela být :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9637
23.5.22 09:32

Zabít dospělé vsi (nějaký tukový zábal - olej, kondicionér - klidně smíchat s trochou alpy nabo TTO, napatlat silnou vrstvu a nechat několik hodin pod igelitem - dospelci se udusí a dají se vyčesat tím všiváčkem. ) Za týden/10 dní zopakovat. Mezitím vyprat povlečení, čepice… plyšáky dát na 2 dny „do karantény “.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
23.5.22 09:52

Když dcera donesla vši, tak jsem koupila přípravek v lékárně myslím ten paranit a hlavně u něho byl rovnou ten všiváček. Taky mám hnědé vlasy a nikdo mi s tím nepomáhal, zvládneš to sama. Chce to hlavně několikrát za den vyčesávat a aplikaci opakovat dle návodu. Já si to vyčesávala ohnutá nad umyvadlem, na té bílé ploše šlo pak krásně vidět jestli jsem ještě nějakou hnidu vyčesala nebo už je to čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
23.5.22 10:22

@lucynka25 ja používala prumo sampon proti blecham a vším na psy. Kouoila jsem ve zverimexu, nic jineho tak ucinne nebylo. Pak jsem dceři vlasy vyzehlila, vycesala vsivakem a byl klid. Pak preventivně tea tree oil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
23.5.22 10:47
@lucynka25 píše:
Ve školce jsou vši :roll:

Když jsme měli naposledy vši, starší dceři byl rok a přitáhla to malá neteř, nejvíc jsem to odnesla já, protože mám hnědé vlasy. 2 měsíce se mě to drželo, manžel to prostě neviděl a babička sem tam něco.
Dneska jsem mladší dceři našla hnidu ve vlasech, nic víc tam nebylo, je blond, tak je to krásně vidět. Všechno už peru a desinikuju, ale kde byla ta veš? No, doufám, že už na mě, spíme spolu :zed:

Teď otázka, co je dneska nejúčinější na vši, nikdo by mě nedokázal vybrat.
Manžel mi opět v hlavě nic nevidí a babička je ještě slepější než před 7 lety :nevim:
Nebarvim se, ale když bude nejhůř, udělám to :( potřebuju něco, co si napatlám, umeju..prostě co zabere, když nemám vybíracího parťáka, je něco takového?

Třeba tam nic nemám, ale riskovat, že se mi to všude rozleze, to nechci. Už cejtim, jak po mě všechno leze, ta psychika :zed: Umyla jsem se tea tree, ale to vím, že tehdy bylo k prdu..

Díky moc za každou funkční radu :kytka:

Pro dítě bych koupila v lékárně šampon s hřebínkem, bvá to tak, že ty levnější jsou většinou lepší. Ale kdysi jsem je taky chytila od neteře a šampon mi nezabral, v tom případě doporučuji koupit i velkou alpu(nemusí se použít najednou, ale je dobré to párkrát zopakovat).Hlavu jsem si polila alpou všude a dala hlavu do igelitky a utáhla s gumičkou. Asi za půl hodiny jsem šla vyčesávat. Doporučuji vyčesávat třeba s hlavou nad vanou, aby vši nepadaly někam a nedostaly se zase do vlasů. Je to trochu nepříjemné, slabě to pálí a s tou taškou na hlavě je cítít, jak se nsaží uniknout, ale některé hnidy to spálí a a vši jsou jak opilé, takže se nesnaží tak držet a jdou snáz vyčesat. Švagrovou jsem naučila kupovat alpu, protože jejím školačkám to taky zabíralo lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
23.5.22 12:15

@Fiveone zkusim, drastické, ale zkusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
23.5.22 12:28

Já mám nejlepší zkušenost z všiváčkem z e-shopu bezvší. cz Stačí pořádně napatlat hlavu kondicionérem, aby se ty potvory udusily, a tímhle to pak pramínek po pramínku vyčesávat. To zvládnu i sama na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.5.22 14:25
@lucynka25 píše:
Ve školce jsou vši :roll:

Když jsme měli naposledy vši, starší dceři byl rok a přitáhla to malá neteř, nejvíc jsem to odnesla já, protože mám hnědé vlasy. 2 měsíce se mě to drželo, manžel to prostě neviděl a babička sem tam něco.
Dneska jsem mladší dceři našla hnidu ve vlasech, nic víc tam nebylo, je blond, tak je to krásně vidět. Všechno už peru a desinikuju, ale kde byla ta veš? No, doufám, že už na mě, spíme spolu :zed:

Teď otázka, co je dneska nejúčinější na vši, nikdo by mě nedokázal vybrat.
Manžel mi opět v hlavě nic nevidí a babička je ještě slepější než před 7 lety :nevim:
Nebarvim se, ale když bude nejhůř, udělám to :( potřebuju něco, co si napatlám, umeju..prostě co zabere, když nemám vybíracího parťáka, je něco takového?

Třeba tam nic nemám, ale riskovat, že se mi to všude rozleze, to nechci. Už cejtim, jak po mě všechno leze, ta psychika :zed: Umyla jsem se tea tree, ale to vím, že tehdy bylo k prdu..

Díky moc za každou funkční radu :kytka:

Dcera si nedonesla ze školky nikdy, to až teďka ve 2. třídě ZŠ. Loni v 1. třídě u nich byly, ale naše holka OK. Tož donesl se Paranit šampon, aplikace dceři, aj na mé vlasy. Obě máme dlouhé hnědé. Obarveno, vyžehleno + Tea Tree olej do šamponu. Vlasy čisté, jak slovo Boží. Komplet lůžkoviny vyprané také. Ani ne do měsíce opáčko :roll: Tentokrát Paranit sprej ( lepší, než šampon ) a Tea Tree do šamponu. Opět vše vypráno. Doufám, že už bude klid. Sice původce asi tušíme, ale bez důkazu ti to je k hov.nu, víš jak 🤷🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
4943
23.5.22 14:32
@shadowbabe píše:
Dcera si nedonesla ze školky nikdy, to až teďka ve 2. třídě ZŠ. Loni v 1. třídě u nich byly, ale naše holka OK. Tož donesl se Paranit šampon, aplikace dceři, aj na mé vlasy. Obě máme dlouhé hnědé. Obarveno, vyžehleno + Tea Tree olej do šamponu. Vlasy čisté, jak slovo Boží. Komplet lůžkoviny vyprané také. Ani ne do měsíce opáčko :roll: Tentokrát Paranit sprej ( lepší, než šampon ) a Tea Tree do šamponu. Opět vše vypráno. Doufám, že už bude klid. Sice původce asi tušíme, ale bez důkazu ti to je k hov.nu, víš jak 🤷🏻‍♀️

Já mám zkušenost, že to vůbec nemusí být jeden původce, ale jakmile se vši ve škole objevěj, předávají si to pořád dokola úplně normální čistý vymydlený děti. Pomohla až koordinovaná celoškolní akce dohodnutá v rámci SRPŠ, kdy se na kontrolu a umytí hlav v konkrétní datum vrhla většina rodičů. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí