Vši

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3680
23.5.22 14:40
@lucynka25 píše:
Ten všiváček jsem taky přemýšlela, nejhorší je, že nevim jestli tam něco mám nebo ne. @Asiina a nemáš zkušenost jaký šampon je top? Vim, že jsme tenkrát zkoušely kde co a nějak moc bez výsledku.

Nám pomohlo jedině tohle. Je to ze zverimexu, ale je to čistě přírodní a příjemně to voní. Jednou si to s tím omyješ a vši jsou pryč. Svého času to děti nosily ze školy celkem často a tento šampon nikdy nezklamal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.5.22 15:34
@Jeremi píše:
Já mám zkušenost, že to vůbec nemusí být jeden původce, ale jakmile se vši ve škole objevěj, předávají si to pořád dokola úplně normální čistý vymydlený děti. Pomohla až koordinovaná celoškolní akce dohodnutá v rámci SRPŠ, kdy se na kontrolu a umytí hlav v konkrétní datum vrhla většina rodičů. :palec:

Tohle už bylo právě hlouběji řešeno, ale nerada bych to rozebírala veřejně :hug:

• Citovat
  • Upravit
22812
23.5.22 21:03

Tak starší dcera snad dobrý, mladší už jsem nic nenašla. Umyla jsem jim hlavu Tea tree šamponem a koupila paranit sprej na prevenci. Sobě jsem udělala brutálně smradlavej zábal a nic nevycesala, ale furt se sem tam drbu, snad je to psychický.
Dceři jsem našla při kontrole hlavy ještě pidi klíště na uchu, takže mi z těch brouků už hrabe :roll: všude cejtim vsi, klíšťata a snad i blechy :lol:
Zítra udělám repete.
Díky všem za rady, snad to bude dobrý :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
24.3.24 13:36

Ahoj, ráda bych se zeptala, protože už začínám být opravdu lehce zoufalá.
Nikdy jsme vše neměli ani ve školce, až teď co jsme nastoupili na základní školu. Bohužel, vím přesně od koho to dcerka má a vždy to chytí více holčiček.
Jde o to. že holčička která vší má. podle mě asi neustále, tak co s maminkama víme, tak holčička snad doma momentálně nemá ani teplou vodu, říkala, že jim nefunguje sprcha ani vana je to prostě v rodině celé špatně, holčička ve druhé třídě je na propadnutí, špatně čte píše.
Vím, že dítě za to nemůže, ale přece nemůžeme neustále každý měsíc prakticky, řešit vši, vždyť to už není normální.
Chtěla bych se zeptat třídní učitelka toto nějak moc řešit nechce, co jsem pochopila, když jsem se s ní o tom bavila zda mi dokáže říct od koho to je atd. Je nějaká šance třeba dojít za ředitelem nebo napsat řediteli email?
Jak se toto dá řešit už opravdu nevím co s tím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí