Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky hezký den, nevíte co by to mohlo být? Můžou to být hnidy?
Z těch fotek není nic moc poznat. Hnidu ale poznáš tak, že na vlasu pevně drží a když ji rozmáčkneš mezi nehty, tak „lupne“.
Z fotek vši nevidim. Přijde mi to spíš jako nějaký maz s odloupanou kůží.
@unuděná píše:
Z těch fotek není nic moc poznat. Hnidu ale poznáš tak, že na vlasu pevně drží a když ji rozmáčkneš mezi nehty, tak „lupne“.
No on tam má takovou jakoby žlutou strouhanku nebo jak to říct..jakoby klasická hnida to asi nebude.
@Terte píše:
No on tam má takovou jakoby žlutou strouhanku nebo jak to říct..jakoby klasická hnida to asi nebude.
Tak to je spíš seborea, nevím, jak je dítě staré, tak do 2 let je to naprosto běžné. Taková žlutá krustička?
@unuděná píše:
Tak to je spíš seborea, nevím, jak je dítě staré, tak do 2 let je to naprosto běžné. Taková žlutá krustička?
Je mu 6 let právě. Ale nesvědí ho to.. nebolí.. je to jakoby strouhanka taková žlutá nebo jak to říct ![]()
@Terte A jde to z vlasů vyčesat nebo nějak jinak vyndat? Zkus to zmáčknout mezi nehty a uvidíš.
Jestli je to na kůži, není to hnida. Ta drží na vlasu. Vypadá to spíš na seboreu, rekne blíž kožní lékař.
Vypadá to spíše jako seborea, vem dětský olejíček a promasti mu/ jí to, vždy několikrát denně, max na kožní.
Nevím co to je, ale taky s tim teď válčíme
super je v lékárně šampon dercos s peelingem
Ve školce jsou vši ![]()
Když jsme měli naposledy vši, starší dceři byl rok a přitáhla to malá neteř, nejvíc jsem to odnesla já, protože mám hnědé vlasy. 2 měsíce se mě to drželo, manžel to prostě neviděl a babička sem tam něco.
Dneska jsem mladší dceři našla hnidu ve vlasech, nic víc tam nebylo, je blond, tak je to krásně vidět. Všechno už peru a desinikuju, ale kde byla ta veš? No, doufám, že už na mě, spíme spolu ![]()
Teď otázka, co je dneska nejúčinější na vši, nikdo by mě nedokázal vybrat.
Manžel mi opět v hlavě nic nevidí a babička je ještě slepější než před 7 lety ![]()
Nebarvim se, ale když bude nejhůř, udělám to
potřebuju něco, co si napatlám, umeju..prostě co zabere, když nemám vybíracího parťáka, je něco takového?
Třeba tam nic nemám, ale riskovat, že se mi to všude rozleze, to nechci. Už cejtim, jak po mě všechno leze, ta psychika
Umyla jsem se tea tree, ale to vím, že tehdy bylo k prdu..
Díky moc za každou funkční radu ![]()
@lucynka25 píše:
Ve školce jsou vši![]()
Když jsme měli naposledy vši, starší dceři byl rok a přitáhla to malá neteř, nejvíc jsem to odnesla já, protože mám hnědé vlasy. 2 měsíce se mě to drželo, manžel to prostě neviděl a babička sem tam něco.
Dneska jsem mladší dceři našla hnidu ve vlasech, nic víc tam nebylo, je blond, tak je to krásně vidět. Všechno už peru a desinikuju, ale kde byla ta veš? No, doufám, že už na mě, spíme spoluTeď otázka, co je dneska nejúčinější na vši, nikdo by mě nedokázal vybrat.
Manžel mi opět v hlavě nic nevidí a babička je ještě slepější než před 7 lety
Nebarvim se, ale když bude nejhůř, udělám topotřebuju něco, co si napatlám, umeju..prostě co zabere, když nemám vybíracího parťáka, je něco takového?
Třeba tam nic nemám, ale riskovat, že se mi to všude rozleze, to nechci. Už cejtim, jak po mě všechno leze, ta psychika
Díky moc za každou funkční raduUmyla jsem se tea tree, ale to vím, že tehdy bylo k prdu..
Kromě mechanického likvidování asi fakt nic tutového není. Ještě horko- žehlička na vlasy.
Dobrý den, může mi někdo poradit? ze zákona musíme dítě zbavit vši. To znamená, že mám mít potvrzení od lékaře na daný den a mám paragraf? Děkuji za info. Z.