ADHD dítko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.8.19 14:19

@Trojlístek podobně se projevuje syn. Taky je velice nespokojený a neumí se ovládat. Denně bojujeme se vztekem a impulsivitou. Hází na nás věci, když situaci nechápe, tak ječí.

• Citovat
  • Upravit
75920
1.8.19 16:13

@Trojlístek má dcera zas není stále negativní, když se děje něco, co ji zajímá, tak je nadšená - kolotoče, plavání, skákací hrad
ale jak něco nesmí nebo musí, tak je zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
1.8.19 16:42
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky :-)
Mám takový menší problém s dětmi.. máme holčičku 2 roky a kluka 6 let u kluka bylo diagnostikováno ADHD a je to katastrofa ve školce jsem musela zařizovat asitentku pedagoga protože jo ve školce vůbec nezvládali. Každý den ve školce mi buď volali nebo říkali malej udělal to a pak zas ono. Bylo to na palici. A do toho doma jsou problémy vypadá ze je nevychovany a nikdo moc nemá pochopení ze je to nemoc to ADHD pořad křičí brečí neposedi vzteka se je drzej cokoliv řeknu tak neudělá. Ta menší žácina být jako malej a to je šílenství pořad se perou křičí brečí a malej má takový pády té ji jednou už skrip do dveří stricil ze si malem ublížila už nevím co snímá spíše s malým občas se zábavy telefonem tak je klid ale to taky nejde pořad aby sedel v telefonu. Nevím si sním rady po dobrém to nejde po zlem taky ne vysvětlování na zadek zákazy na hračky nic je mu je vše jedno! Cokoliv mu řeknu je jak mluvit do zdi nemá to žádný smysl. Buď někomu ubližuje nebo provokuje a když mu to někdo vrátí je zle řve. Nevím si sním kolikrát rady kolikrát jsem už brecela ze nemůžu dal dokonce jsem si nechala napsat prášky na zklidnění protože už je psychicky nedávám. Nějaký rady maminky nebo někdo kdo to má podobně? :) píšu anonymně aby třeba to někdo nečetl a pak mi nevyčítal něco :oops:

Ahoj mam syna 18 let adhd atd.je to tezky skuzim ty vypsat co jsem delala, music trvat na svym co reknes to udelas proste ho vzit za ruku a hotovo, co nejvic pravidelni rezim, planovat do predu a rict co budeme delat, televizi omezit na urcitou hodinu, omezit sladke to hodne pomuze, treba udelat rozvrh na den jako ve skole pomoci obrazku co zrovna chces aby delal. podivej se jaky maj pomucky autismu to my hodne pomohlo i pri druhym synovy, nastivit psychologa jak na tom je. leky bych jeste pockala, uspech uvidis nejdriv za 2mesice, muj syn dneska funguje na ucnaku a chce jit na policajta az se vyuci udelat maturitu. vermi kolikrat jsem si sedla dno, prijmy jaky je a jdi dal.ja si vzdy rikala a rikam tvuj syn te potrebuje music fungovat. nadeje umira posledni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.19 20:25
@Bledulicka píše:
Ahoj mam syna 18 let adhd atd.je to tezky skuzim ty vypsat co jsem delala, music trvat na svym co reknes to udelas proste ho vzit za ruku a hotovo, co nejvic pravidelni rezim, planovat do predu a rict co budeme delat, televizi omezit na urcitou hodinu, omezit sladke to hodne pomuze, treba udelat rozvrh na den jako ve skole pomoci obrazku co zrovna chces aby delal. podivej se jaky maj pomucky autismu to my hodne pomohlo i pri druhym synovy, nastivit psychologa jak na tom je. leky bych jeste pockala, uspech uvidis nejdriv za 2mesice, muj syn dneska funguje na ucnaku a chce jit na policajta az se vyuci udelat maturitu. vermi kolikrat jsem si sedla dno, prijmy jaky je a jdi dal.ja si vzdy rikala a rikam tvuj syn te potrebuje music fungovat. nadeje umira posledni

Moc hezky napsané :-) děkuji zkusím nějaké rady řeším to i s poradnou i s psychologem..Ja ho beru jaký je horší je to s okolím nejlíp se vyhybam velkým akcím nebo tam kde dojde k problémům zbytečným… jak chci aby něco udělal tak nad nim stojím aby dokončil co začal jsem důsledná a neustupna někdy mě to až štve ale musím být taková.. zkusím udělat ty obrázky jako denní harmonogram :)

• Citovat
  • Upravit
462
1.8.19 20:34
@Anonymní píše:
Moc hezky napsané :-) děkuji zkusím nějaké rady řeším to i s poradnou i s psychologem..Ja ho beru jaký je horší je to s okolím nejlíp se vyhybam velkým akcím nebo tam kde dojde k problémům zbytečným… jak chci aby něco udělal tak nad nim stojím aby dokončil co začal jsem důsledná a neustupna někdy mě to až štve ale musím být taková.. zkusím udělat ty obrázky jako denní harmonogram :)
Dekuji kdykoliv napiste
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16330
1.8.19 20:46

Moje deti timto netrpi, ale starsimu kvuli usinani davam EYeQ v tobolkach a chutna mu to. Tekuty nechtel ani do pusy, viditelne ho natahovalo. Mladsi taky zobe od ctyr let a neni problem pozvykat nebo polknout. Podobny vyrobek je Esprico, kde je jeste magnezium - bolely ho nohy, tak to doktorka predepsala a mimodek se mu zlepsilo usinani. Tak treba nekdo vyuzijete. Esprico mu chutna moc, take se kouse, jako gumovy bombon. Oba vyrobky maji patentovane slozeni rybich oleju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.11.19 20:16

Dítě s ADHD jak to zvládnout?

Ahoj maminky :)
mám syna 10 let, má diagnostikované ADHD s poruchou pozornosti, hyperaktivitou a impulsivitou. Ve škole nemá výchovné problémy, spíše se mu stává že nedokončí úkol, nebo nepochopí zadání úkolu. K tomu má potíže s krátkodobou pamětí, takže často nové znalosti překrývají ty stávající a to i v základních znalostech jako je násobilka, početní operace atd…Naštěstí máme paní učitelku, která na tyto situace a možnosti syna přihlíží. Se spolužáky i kamarády vychází dobře.
Problém je spíš doma. Je s ním těžké vyjít, nedodržuje stanovená pravidla, velmi odmlouvá, bývá výbušný. Školní příprava nám zabere díky špatné pozornosti a hyperaktivitě tak 2 až tři hodiny. Úkoly děláme s přestávkami. Často ale diskutuje, odvádí pozornost, nad opravou nečitelně napsaného písmenka dokáže diskutovat i patnáct minut. Když mu vysvětluji učivo, po chvíli vidím, že už mě neposlouchá. Při ústním zkoušení pobíhá po místnosti, skáče po sedačce, neudrží se v klidu. Snažím se být trpělivá, vše mu trpělivě opakuji, často se to ale míjí účinkem. To samé během jídla, nevydrží v klidu. Někdy bývá impulsivní a výbušný. Vím že za to nemůže, ale někdy už vážně nevím jak dál… Říkala jsem neurologovi, že ve škole se co se týče chování drží a doma pak jak se říká pustí páru…Bylo mi řečeno že mám být ráda, že nemusím i ve škole řešit výchovné problémy. Což je pravda. Na doporučení neurologa jsem zkoušela synovi dávat Esprico, pak i Concentrix, výsledky ale nevidím. Už uvažuji o tom nechat si od něj napsat nějaký lék. Nechci určitě aby syn byl utlumený, spíš nějak podpořit činnost mozku..Nemáte některá s tímto zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.11.19 07:01

Neznáte prosím nějaké kurzy - tréninky sociálně - emočních dovedností pro děti s ADHD, v okolí Olomouce? narazila jsem akorát na jeden v Brně - to je ale pro nás časově náročné - je to hodina dojíždění..

• Citovat
  • Upravit
8435
26.11.19 10:04
@smurfka píše:
Neznáte prosím nějaké kurzy - tréninky sociálně - emočních dovedností pro děti s ADHD, v okolí Olomouce? narazila jsem akorát na jeden v Brně - to je ale pro nás časově náročné - je to hodina dojíždění..

Nám nabízeli přesně tohle v PPP. V Olomouci by se to nenašlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.11.19 10:51

@brisco psala jsem i do PPP, zatím se nikdo neozval.

• Citovat
  • Upravit
20
6.1.20 20:15

Já bych to tedy synovi nenechala předepsat ani omylem, už teď je jasné že bude velice aktivní dítě a bude potřebovat patřičný přístup. Řešení ale není v současném systému kdy je nudná škola, a chlapec musí být pod práškama aby ji snášel on a jeho zase okolí. Jsou prostě děti, v drtivé převaze chlapci, kteří potřebují aktivní vedení a to hlavně ze strany otce, případně v tom může pomáhat velice i sportovní trenér. Pokud se u nich bude praktikovat tzv. škola hrou, a budou se podporovat maximálně v tom směru v kterém jsou nadaní, než naopak, a nechají se „vybouřit“ tak se k té disciplíně časem dopracují, a dostanou se na výsledky a k úspěchům o kterým se rodičům průměrných dětí může jen zdát. Je to samozřejmě velice náročná cesta, a to i finančně, ale každý rodič by měl mít priority stanovené a postupovat patřičně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.1.20 20:54
@Andrea AM píše:
Já bych to tedy synovi nenechala předepsat ani omylem, už teď je jasné že bude velice aktivní dítě a bude potřebovat patřičný přístup. Řešení ale není v současném systému kdy je nudná škola, a chlapec musí být pod práškama aby ji snášel on a jeho zase okolí. Jsou prostě děti, v drtivé převaze chlapci, kteří potřebují aktivní vedení a to hlavně ze strany otce, případně v tom může pomáhat velice i sportovní trenér. Pokud se u nich bude praktikovat tzv. škola hrou, a budou se podporovat maximálně v tom směru v kterém jsou nadaní, než naopak, a nechají se „vybouřit“ tak se k té disciplíně časem dopracují, a dostanou se na výsledky a k úspěchům o kterým se rodičům průměrných dětí může jen zdát. Je to samozřejmě velice náročná cesta, a to i finančně, ale každý rodič by měl mít priority stanovené a postupovat patřičně.

No, hezké. Ale vůbec nevíš, o čem mluvíš a ve vztahu k tématu meleš nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.1.20 21:50
@amylon píše:
No, hezké. Ale vůbec nevíš, o čem mluvíš a ve vztahu k tématu meleš nesmysly.

Také velice zajímavé jak dokážeš hned člověka odhadnout, a můžu se zeptat jaké zkušenosti a vědomosti máš v tomto ohledu ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
7.1.20 08:10

@Andrea AM a jak ti v té škole pomůže aktivní přistup otce či trenéra, když tam nejsou..
Pomohl by přístup učitelů, ano učitelů chlapu, kteří mají respekt a tech je ve školství tak málo že nejdou pohledat.. Učitelů, kteří se zajímají o to, že jsou i takové děti, že tuhle problematiku studují, že jezdí na kurzy jak s nimi pracovat atd..bohužel i takových učitelů je málo…proč by to taky dělali ve svém volném čase že…raději řeknou že dítě je problematické a at si to vyřeší rodina.

ono taky trvá než si dítě nějakou disciplínu do těla vtiskne a někdy ani to nejde. Ano doporučuje se hodně sport pro takové děti, ale za prvé u nás třeba takové kroužky začínají bud brzo, nebo pozdě. Pak není čas na domácí úkoly.

• Citovat
  • Upravit
20
7.1.20 17:30
@smurfka píše:
@Andrea AM a jak ti v té škole pomůže aktivní přistup otce či trenéra, když tam nejsou..
Pomohl by přístup učitelů, ano učitelů chlapu, kteří mají respekt a tech je ve školství tak málo že nejdou pohledat.. Učitelů, kteří se zajímají o to, že jsou i takové děti, že tuhle problematiku studují, že jezdí na kurzy jak s nimi pracovat atd..bohužel i takových učitelů je málo…proč by to taky dělali ve svém volném čase že…raději řeknou že dítě je problematické a at si to vyřeší rodina.ono taky trvá než si dítě nějakou disciplínu do těla vtiskne a někdy ani to nejde. Ano doporučuje se hodně sport pro takové děti, ale za prvé u nás třeba takové kroužky začínají bud brzo, nebo pozdě. Pak není čas na domácí úkoly.

Tak s tím naprosto souhlasím, v obyčejných školách bude takových učitelů vždycky pomálu. Vidím tedy řešení ve speciálních školách a nebo případně školní docházku ořezat nejmenší možné minimum a nahradit jí výukou od rodiče, sportem případně doplnit kroužkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová