Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, jestli sem mohu vložit link na fb skupinu ADHD seznamka. Udělám to a uvidím, jestli to půjde a nesmazatelně to.
Seznamka lidí s ADHD.
Tato seznamka je pojata partnersky i přátelsky. Pokud tedy hledáš PARTNERA nebo KÁMOŠE (KU), stačí vstoupit.
Pro lidi s ADHD, tak i pro ty, kteří tyto originály hledají.
https://www.facebook.com/…76190218605/?…
Tuto seznamku jsem založila z důvodu, že sama sebe považuji téměř za neseznamitelnou osobu. Můj temperament ( rozuměj impulzivita), časový optimismus ( rozuměj časová slepota ), top gamer ve schovce ( rozuměj věčně ztrácející úplně vše)… mi velice znesnadňuje seznámení. Bylo by fajn natrefit na podobnou duši. Nevím tedy, jestli to nebude sebedestruktivní, ale chci to zkusit.
Také jsem na skupině Ženy adhd 40+ narazila na podnět, že hodně žen s adhd nemají kamarádky.
@Alka1979 mám ADHD a mám kamarádky i vztahy, tím ADHD to nebude, ano často křičím, zapomínám věci, když jdu do obchodu koupit dvě věci, koupím jednu úplně jinou - ale to přece není důvod nemít kamarádky a nemít chlapa ![]()
@Alka1979 píše: Více
Lidé s jakoukoliv neurodiverzitou by měli mít partnera i základnu přátel neurotypické osobnosti. Osoby, které budou respektovat a tolerovat jejich zvláštnosti.
Partnerství dvou neurodiverzních osob většinou nefunguje.
Nemáš k ADHD ještě PAS první úrovně, dřívější ASP syndrom? To by vysvětlovalo neschopnost najít a hlavně udržet si přátele. Často se to vyskytuje dohromady. A ženský autismus se projevuje jinak než mužský. Teprve v posledních letech se mu věnují odborníci i výzkumy.
A pokud je to nediagnostikované nebo až v dospělosti a správně terapeuticky nepodpořené, často se k tomu přidává ještě něco dalšího, běžný je posttraumatický syndrom, obsedantně kompulzivní porucha, vzácné i schizofrenie nebo bipolární porucha. To se Tě ale asi netýká.
Spíš bych to řešila individuálně než takto.
Držím pěsti, ať si vybuduješ potřebnou síť přátel a nejsi sama ![]()